Hamburgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

711 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr według przepisu podstawowego, podanego na opakowaniu.

Hamburgery - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj Fix Knorr z mielonym mięsem, łyżką sosu Worchester oraz odrobiną tabasco.

Hamburgery - Krok 2

Krok 3

Podziel mięsną masę na 8 kul, a każdą obtocz w bułce tartej.

Hamburgery - Krok 3

Krok 4

Uformuj z nich płaskie hamburgery i usmaż.

Hamburgery - Krok 4

Krok 5

Podgrzej bułki w piekarniku, a następnie rozkrój i nałóż na nie hamburgery.

Hamburgery - Krok 5

Krok 6

Warzywa pokrój w plastry i wraz z serem umieść w rozkrojonej bułce. Całość polej Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i podawaj.

Hamburgery - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • milena bujno

    milena bujno

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - HamburgeryHamburgery

Masz ochotę na hamburgera? Teraz z łatwością przyrządzisz go we własnej kuchni. Jeśli dodatkowo zrobisz też frytki, poczujesz się jak w amerykańskiej burgerowni. Soczyste mięso zamknięte w chrupiącej pszennej bułce z aromatycznymi zimnymi sosami zrobiło zawrotną karierę na całym świecie. Pora byś i ty opanowała własny sposób na jego przyrządzanie. Co ciekawe, samo słowo „hamburger” nie oznacza wcale kotleta w bułce, a samo mięso. A dosłowniej „mięso pochodzące z Hamburga”, chociaż wcale nie zostało wymyślone w tym mieście. Hamburger to uniwersalne danie, które może być zarówno drugim śniadaniem, jak i obiadem, przygotujesz szybko i sprawnie. Wystarczy z mielonego mięsa wołowego uformować kotlety i usmażyć je. Bułkę możesz podgrzać na patelni – będzie wtedy przyjemnie chrupiąca. Niezbędne dodatki, które trochę „pokolorują” danie to: ser, ogórek kiszony i pomidor. Jeśli lubisz dania ostrzejsze, dodaj także odrobinę sosu Worczester , ale jeśli nie masz go pod ręką, wystarczy sam keczup. Podawaj na ciepło.