Hamburgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

750 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr według przepisu podstawowego, podanego na opakowaniu.

Hamburgery - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj Fix Knorr z mielonym mięsem, łyżką sosu Worchester oraz odrobiną tabasco.

Hamburgery - Krok 2

Krok 3

Podziel mięsną masę na 8 kul, a każdą obtocz w bułce tartej.

Hamburgery - Krok 3

Krok 4

Uformuj z nich płaskie hamburgery i usmaż.

Hamburgery - Krok 4

Krok 5

Podgrzej bułki w piekarniku, a następnie rozkrój i nałóż na nie hamburgery.

Hamburgery - Krok 5

Krok 6

Warzywa pokrój w plastry i wraz z serem umieść w rozkrojonej bułce. Całość polej Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr (przygotowanym według przepisu na opakowaniu) i podawaj.

Hamburgery - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • milena bujno

    milena bujno , 12.03.2016

    super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

przepisy.pl - HamburgeryHamburgery

Masz ochotę na hamburgera? Teraz z łatwością przyrządzisz go we własnej kuchni. Jeśli dodatkowo zrobisz też frytki, poczujesz się jak w amerykańskiej burgerowni. Soczyste mięso zamknięte w chrupiącej pszennej bułce z aromatycznymi zimnymi sosami zrobiło zawrotną karierę na całym świecie. Pora byś i ty opanowała własny sposób na jego przyrządzanie. Co ciekawe, samo słowo „hamburger” nie oznacza wcale kotleta w bułce, a samo mięso. A dosłowniej „mięso pochodzące z Hamburga”, chociaż wcale nie zostało wymyślone w tym mieście. Hamburger to uniwersalne danie, które może być zarówno drugim śniadaniem, jak i obiadem, przygotujesz szybko i sprawnie. Wystarczy z mielonego mięsa wołowego uformować kotlety i usmażyć je. Bułkę możesz podgrzać na patelni – będzie wtedy przyjemnie chrupiąca. Niezbędne dodatki, które trochę „pokolorują” danie to: ser, ogórek kiszony i pomidor. Jeśli lubisz dania ostrzejsze, dodaj także odrobinę sosu Worczester , ale jeśli nie masz go pod ręką, wystarczy sam keczup. Podawaj na ciepło.