
Składniki
2 sztuki
4 plastry
1 łyżeczka
300 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
50 gramów
0.5 łyżki
30 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty i łososia pokrój w jednakowej wielkości kostkę ok. 2 cm. Oba produkty rozłóż na osobnych blaszkach do pieczenia.
Krok 2
Skrop oliwą rybę oraz słodkie ziemniaki, a następnie posyp je przyprawą Knorr.
Krok 3
Obie blaszki wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. W pierwszej kolejności ziemniaki, które będą potrzebowały na upieczenie ok. 30 minut. Po 15 minutach wstaw również łososia na 15 minut.
Krok 4
W tym czasie ugotuj makaron w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 5
Następnie przygotuj biały sos. W rondelku przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj śmietanę, zagotuj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
Na talerze nałóż gorący makaron, polej sosem, a na wierzchu ułóż upieczoną rybę oraz słodkie ziemniaki. Całość posyp startym parmezanem i podawaj.

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej