
Składniki
2 sztuki
4 plastry
1 łyżeczka
300 gramów
1 sztuka
250 mililitrów
50 gramów
0.5 łyżki
30 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bataty i łososia pokrój w jednakowej wielkości kostkę ok. 2 cm. Oba produkty rozłóż na osobnych blaszkach do pieczenia.
Krok 2
Skrop oliwą rybę oraz słodkie ziemniaki, a następnie posyp je przyprawą Knorr.
Krok 3
Obie blaszki wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika. W pierwszej kolejności ziemniaki, które będą potrzebowały na upieczenie ok. 30 minut. Po 15 minutach wstaw również łososia na 15 minut.
Krok 4
W tym czasie ugotuj makaron w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Odcedź.
Krok 5
Następnie przygotuj biały sos. W rondelku przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj śmietanę, zagotuj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
Na talerze nałóż gorący makaron, polej sosem, a na wierzchu ułóż upieczoną rybę oraz słodkie ziemniaki. Całość posyp startym parmezanem i podawaj.

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej