Makaron z łososiem i groszkiem zielonym - w sosie | Przepisy.pl pixel

Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

250 gramów

3 opakowania

1 sztuka

30 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Mrożony groszek zalej wrzątkiem i pozostaw na 5 minut, po czym odsącz go z wody.

Krok 3

Fix Knorr Spaghetti 4 sery z brokułami zagotuj z 400 ml wody i śmietaną.

Krok 4

W dużej misce wymieszaj makaron, sos serowy, groszek, rybę z puszki.

Krok 5

W moździerzu połącz liście mięty i sok z cytryny wraz z odrobiną startej skórki. Polej miętowo-cytrynowym sosem makaron przy podaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętąKremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą

To danie jest propozycją na łagodniejszą wersję makaronu, z rybnym dodatkiem i warzywami. Przygotowuje się je dość szybko dzięki wykorzystaniu łososia lub tuńczyka z puszki oraz gotowego sosu cztery sery. Na początek ugotuj makaron, sprawdzą się zwłaszcza muszelki lub kokardki. Zalej też wrzątkiem mrożony zielony groszek i pozostaw go w wodzie na parę minut. Przygotowany ze śmietaną sos zagotuj i dorzuć do niego pozostałe składniki, czyli: makaron, rybę i groszek. Wyrazistości doda potrawie miętowo-cytrynowy sos, którym polejesz dodatkowo wierzch dania. Przygotujesz go, rozcierając liście mięty w moździerzu i łącząc je z sokiem z cytryny i odrobiną startej skórki cytrynowej. Kremowy makaron z łososiem, zielonym groszkiem i miętą będzie wyśmienity, jeśli posypiesz go świeżym koperkiem. Sprawdzi się też serowy dodatek, np. płatki parmezanu lub miękki kozi ser. Serwuj makaronowo-rybne danie jako smaczny obiad lub ciepłą kolację. Przygotujesz je na podstawie podanego powyżej przepisu. Sprawdź go.