Makaron z łososiem i groszkiem zielonym - w sosie | Przepisy.pl pixel

Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

250 gramów

3 opakowania

1 sztuka

30 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Mrożony groszek zalej wrzątkiem i pozostaw na 5 minut, po czym odsącz go z wody.

Krok 3

Fix Knorr Spaghetti 4 sery z brokułami zagotuj z 400 ml wody i śmietaną.

Krok 4

W dużej misce wymieszaj makaron, sos serowy, groszek, rybę z puszki.

Krok 5

W moździerzu połącz liście mięty i sok z cytryny wraz z odrobiną startej skórki. Polej miętowo-cytrynowym sosem makaron przy podaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętąKremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą

To danie jest propozycją na łagodniejszą wersję makaronu, z rybnym dodatkiem i warzywami. Przygotowuje się je dość szybko dzięki wykorzystaniu łososia lub tuńczyka z puszki oraz gotowego sosu cztery sery. Na początek ugotuj makaron, sprawdzą się zwłaszcza muszelki lub kokardki. Zalej też wrzątkiem mrożony zielony groszek i pozostaw go w wodzie na parę minut. Przygotowany ze śmietaną sos zagotuj i dorzuć do niego pozostałe składniki, czyli: makaron, rybę i groszek. Wyrazistości doda potrawie miętowo-cytrynowy sos, którym polejesz dodatkowo wierzch dania. Przygotujesz go, rozcierając liście mięty w moździerzu i łącząc je z sokiem z cytryny i odrobiną startej skórki cytrynowej. Kremowy makaron z łososiem, zielonym groszkiem i miętą będzie wyśmienity, jeśli posypiesz go świeżym koperkiem. Sprawdzi się też serowy dodatek, np. płatki parmezanu lub miękki kozi ser. Serwuj makaronowo-rybne danie jako smaczny obiad lub ciepłą kolację. Przygotujesz je na podstawie podanego powyżej przepisu. Sprawdź go.