Makaron z łososiem i groszkiem zielonym - w sosie | Przepisy.pl pixel

Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

250 gramów

3 opakowania

1 sztuka

30 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Mrożony groszek zalej wrzątkiem i pozostaw na 5 minut, po czym odsącz go z wody.

Krok 3

Fix Knorr Spaghetti 4 sery z brokułami zagotuj z 400 ml wody i śmietaną.

Krok 4

W dużej misce wymieszaj makaron, sos serowy, groszek, rybę z puszki.

Krok 5

W moździerzu połącz liście mięty i sok z cytryny wraz z odrobiną startej skórki. Polej miętowo-cytrynowym sosem makaron przy podaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętąKremowy makaron z łososiem, groszkiem i miętą

To danie jest propozycją na łagodniejszą wersję makaronu, z rybnym dodatkiem i warzywami. Przygotowuje się je dość szybko dzięki wykorzystaniu łososia lub tuńczyka z puszki oraz gotowego sosu cztery sery. Na początek ugotuj makaron, sprawdzą się zwłaszcza muszelki lub kokardki. Zalej też wrzątkiem mrożony zielony groszek i pozostaw go w wodzie na parę minut. Przygotowany ze śmietaną sos zagotuj i dorzuć do niego pozostałe składniki, czyli: makaron, rybę i groszek. Wyrazistości doda potrawie miętowo-cytrynowy sos, którym polejesz dodatkowo wierzch dania. Przygotujesz go, rozcierając liście mięty w moździerzu i łącząc je z sokiem z cytryny i odrobiną startej skórki cytrynowej. Kremowy makaron z łososiem, zielonym groszkiem i miętą będzie wyśmienity, jeśli posypiesz go świeżym koperkiem. Sprawdzi się też serowy dodatek, np. płatki parmezanu lub miękki kozi ser. Serwuj makaronowo-rybne danie jako smaczny obiad lub ciepłą kolację. Przygotujesz je na podstawie podanego powyżej przepisu. Sprawdź go.