Makaron z łososiem i szparagami w sosie śmietanowym | Przepisy pixel

Makaron z łososiem i szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
141 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

300 gramów

600 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.

Krok 3

Do powstałego sosu dodaj odcedzony makaron i pokruszony ser feta.

Krok 4

Szparagi oczyść i pokrój w plasterki.

Krok 5

Do sosu z makaronem dodaj szparagi oraz płatki wędzonego łososia.

Krok 6

Całość wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w 180 °C przez 20 minut. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej