Makaron z łososiem i szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z łososiem i szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

131 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

300 gramów

600 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.

Krok 3

Do powstałego sosu dodaj odcedzony makaron i pokruszony ser feta.

Krok 4

Szparagi oczyść i pokrój w plasterki.

Krok 5

Do sosu z makaronem dodaj szparagi oraz płatki wędzonego łososia.

Krok 6

Całość wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w 180 °C przez 20 minut. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej