Makaron z łososiem i szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z łososiem i szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

70 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

300 gramów

600 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.

Krok 3

Do powstałego sosu dodaj odcedzony makaron i pokruszony ser feta.

Krok 4

Szparagi oczyść i pokrój w plasterki.

Krok 5

Do sosu z makaronem dodaj szparagi oraz płatki wędzonego łososia.

Krok 6

Całość wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w 180 °C przez 20 minut. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carbonara z cukinią
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej