
Składniki
200 gramów
1 pęczek
1 opakowanie
300 gramów
600 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.
Krok 3
Do powstałego sosu dodaj odcedzony makaron i pokruszony ser feta.
Krok 4
Szparagi oczyść i pokrój w plasterki.
Krok 5
Do sosu z makaronem dodaj szparagi oraz płatki wędzonego łososia.
Krok 6
Całość wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w 180 °C przez 20 minut. Podawaj z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej