Makaron z łososiem i szparagami w sosie śmietanowym | Przepisy pixel

Makaron z łososiem i szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
141 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

300 gramów

600 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.

Krok 3

Do powstałego sosu dodaj odcedzony makaron i pokruszony ser feta.

Krok 4

Szparagi oczyść i pokrój w plasterki.

Krok 5

Do sosu z makaronem dodaj szparagi oraz płatki wędzonego łososia.

Krok 6

Całość wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w 180 °C przez 20 minut. Podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z łososiem i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej