Azjatycki makaron z kapustą pak-choi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź makaron i zachowaj płyn.

Krok 2

Warzywa umyj i następnie kapustę, paprykę i pora pokrój w paski.

Krok 3

Na dobrze rozgrzanej patelni smaż warzywa.

Krok 4

Dodaj przyprawę Knorr, makaron i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 5

Następnie wlej ok 100 ml wody z gotowania makaronu, dodaj sos sojowy, jaja i smaż całość 2 minuty na intensywnym ogniu cały czas mieszając. Podawaj z kiełkami fasoli oraz listkami świeżej kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa Koreański Grill Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa Koreański Grill Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycki makaron z kapustą pak-choiAzjatycki makaron z kapustą pak-choi

Dania kuchni azjatyckiej cieszą niesłabnącą popularnością. Charakterystyczne składniki przyciągają swoją egzotyką wielu szefów kuchni. Orientalną podróż zaczniemy od makaronu, a towarzyszyć nam będą świeże warzywa.

Dla kogo?

Dla wszystkich spragnionych orientu na talerzu. Nasz sposób na makaron nie jest pracochłonny, więc powinni wypróbować go nawet początkujący kucharze.

Na jaką okazję?

Egzotyka na co dzień. Potrawa odświeży nieco już spowszedniały jadłospis. Warto pamiętać, że makaron sprawdza się świetnie nie tylko we włoskich kulinariach.

Czy wiesz, że?

Kapusta pak-choi jest bardzo popularna w Chinach. Znajdziemy ją pod takimi nazwami, jak końskie ucho, biała kapusta gorczycowa oraz chińska kapusta selerowa.

Dla urozmaicenia:

Przed rozpoczęciem gotowania w stylu azjatyckim warto zaopatrzyć się w przyprawy obowiązkowe – kolendrę, imbir, anyż gwiazdkowy, kurkumę, gorczycę oraz szafran.