Azjatycki makaron z kapustą pak-choi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycki makaron z kapustą pak-choi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

145 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź makaron i zachowaj płyn.

Krok 2

Warzywa umyj i następnie kapustę, paprykę i pora pokrój w paski.

Krok 3

Na dobrze rozgrzanej patelni smaż warzywa.

Krok 4

Dodaj przyprawę Knorr, makaron i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 5

Następnie wlej ok 100 ml wody z gotowania makaronu, dodaj sos sojowy, jaja i smaż całość 2 minuty na intensywnym ogniu cały czas mieszając. Podawaj z kiełkami fasoli oraz listkami świeżej kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Schab to jedno z najpopularniejszych mięs w Polsce. Często nadziewany suszonymi owocami i podawany z okazji świąt, używany także do przyrządzania kanapek. Jak upiec soczysty schab? Podpowiadamy w poradniku.

Czytaj więcej

Zupa idealna? Powinna być aromatyczna, dobrze przyprawiona i mieć przyjemną, gęstą konsystencję. Prawie każdy kucharz z biegiem czasu znajduje swój ulubiony patent na zagęszczanie zupy. Wciąż jesteście na etapie odkrywania tajników tego zabiegu? A może chcecie zmienić coś w swoich przyzwyczajeniach?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycki makaron z kapustą pak-choiAzjatycki makaron z kapustą pak-choi

Dania kuchni azjatyckiej cieszą niesłabnącą popularnością. Charakterystyczne składniki przyciągają swoją egzotyką wielu szefów kuchni. Orientalną podróż zaczniemy od makaronu, a towarzyszyć nam będą świeże warzywa.

Dla kogo?

Dla wszystkich spragnionych orientu na talerzu. Nasz sposób na makaron nie jest pracochłonny, więc powinni wypróbować go nawet początkujący kucharze.

Na jaką okazję?

Egzotyka na co dzień. Potrawa odświeży nieco już spowszedniały jadłospis. Warto pamiętać, że makaron sprawdza się świetnie nie tylko we włoskich kulinariach.

Czy wiesz, że?

Kapusta pak-choi jest bardzo popularna w Chinach. Znajdziemy ją pod takimi nazwami, jak końskie ucho, biała kapusta gorczycowa oraz chińska kapusta selerowa.

Dla urozmaicenia:

Przed rozpoczęciem gotowania w stylu azjatyckim warto zaopatrzyć się w przyprawy obowiązkowe – kolendrę, imbir, anyż gwiazdkowy, kurkumę, gorczycę oraz szafran.