Azjatycki makaron z kapustą pak-choi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycki makaron z kapustą pak-choi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

200 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

2 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź makaron i zachowaj płyn.

Krok 2

Warzywa umyj i następnie kapustę, paprykę i pora pokrój w paski.

Krok 3

Na dobrze rozgrzanej patelni smaż warzywa.

Krok 4

Dodaj przyprawę Knorr, makaron i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 5

Następnie wlej ok 100 ml wody z gotowania makaronu, dodaj sos sojowy, jaja i smaż całość 2 minuty na intensywnym ogniu cały czas mieszając. Podawaj z kiełkami fasoli oraz listkami świeżej kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycki makaron z kapustą pak-choi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Azjatycki makaron z kapustą pak-choiAzjatycki makaron z kapustą pak-choi

Dania kuchni azjatyckiej cieszą niesłabnącą popularnością. Charakterystyczne składniki przyciągają swoją egzotyką wielu szefów kuchni. Orientalną podróż zaczniemy od makaronu, a towarzyszyć nam będą świeże warzywa.

Dla kogo?

Dla wszystkich spragnionych orientu na talerzu. Nasz sposób na makaron nie jest pracochłonny, więc powinni wypróbować go nawet początkujący kucharze.

Na jaką okazję?

Egzotyka na co dzień. Potrawa odświeży nieco już spowszedniały jadłospis. Warto pamiętać, że makaron sprawdza się świetnie nie tylko we włoskich kulinariach.

Czy wiesz, że?

Kapusta pak-choi jest bardzo popularna w Chinach. Znajdziemy ją pod takimi nazwami, jak końskie ucho, biała kapusta gorczycowa oraz chińska kapusta selerowa.

Dla urozmaicenia:

Przed rozpoczęciem gotowania w stylu azjatyckim warto zaopatrzyć się w przyprawy obowiązkowe – kolendrę, imbir, anyż gwiazdkowy, kurkumę, gorczycę oraz szafran.