
Składniki
250 gramów
1 sztuka
200 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
2 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta w wodzie z dodatkiem Kostki Knorr. Po ugotowaniu odcedź makaron i zachowaj płyn.
Krok 2
Warzywa umyj i następnie kapustę, paprykę i pora pokrój w paski.
Krok 3
Na dobrze rozgrzanej patelni smaż warzywa.
Krok 4
Dodaj przyprawę Knorr, makaron i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 5
Następnie wlej ok 100 ml wody z gotowania makaronu, dodaj sos sojowy, jaja i smaż całość 2 minuty na intensywnym ogniu cały czas mieszając. Podawaj z kiełkami fasoli oraz listkami świeżej kolendry.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Azjatycki makaron z kapustą pak-choi
Dania kuchni azjatyckiej cieszą niesłabnącą popularnością. Charakterystyczne składniki przyciągają swoją egzotyką wielu szefów kuchni. Orientalną podróż zaczniemy od makaronu, a towarzyszyć nam będą świeże warzywa.
Dla kogo?
Dla wszystkich spragnionych orientu na talerzu. Nasz sposób na makaron nie jest pracochłonny, więc powinni wypróbować go nawet początkujący kucharze.
Na jaką okazję?
Egzotyka na co dzień. Potrawa odświeży nieco już spowszedniały jadłospis. Warto pamiętać, że makaron sprawdza się świetnie nie tylko we włoskich kulinariach.
Czy wiesz, że?
Kapusta pak-choi jest bardzo popularna w Chinach. Znajdziemy ją pod takimi nazwami, jak końskie ucho, biała kapusta gorczycowa oraz chińska kapusta selerowa.
Dla urozmaicenia:
Przed rozpoczęciem gotowania w stylu azjatyckim warto zaopatrzyć się w przyprawy obowiązkowe – kolendrę, imbir, anyż gwiazdkowy, kurkumę, gorczycę oraz szafran.