Przepisy na Pomysł na danie bez mięsa
234 przepisy
Filtrowanie:Sortowanie:
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (234) 
łatwe
25 min.
Szukasz inspiracji na przekąskę odpowiednią dla wegetarian? Ciekawą alternatywą dla krakersów i k...
łatwe
60 min.
Kuchnia włoska ma wielu miłośników na całym świecie. To w pełni zrozumiałe, skoro wywodzą się z n...
łatwe
30 min.
Gładka i kremowa zupa to doskonała inspiracja na wegetariański obiad. Łatwa w przygotowaniu i nap...
łatwe
30 min.
Wyśmienite smarowidło do chleba, które pogodzi przy stole wegetarianów i mięsożerców. Podstawą ro...
łatwe
5 min.
Szukasz sposobu na ciepłą, kremową zupę? Spróbuj przyrządzić ją z czosnku! To warzywo o wyjątkowo...
łatwe
10 min.
Rukola i pomidorki koktajlowe to połączenie, które stanowi podstawę wielu sałatek. Dodaj do tego...
łatwe
30 min.
Lekko pikantna indyjska zupa pomidorowa zachwyca swoim orientalnym, wyrazistym smakiem. Zamiast ś...
łatwe
15 min.
Ratatouille to znane wegetariańskie danie pochodzące z Prowansji. W różnych wariantach jest popul...
łatwe
5 min.
Ciecierzyca to składnik bardzo ceniony w kuchni wegetariańskiej. Można przygotować ją na wiele sp...
łatwe
40 min.
Szukasz inspiracji na szybki wegetariański obiad? Czasem najprostsze rozwiązania okazują się najl...
łatwe
10 min.
Soczewica to składnik niezwykle popularny w daniach bez mięsa. Swoją strukturą przypomina nieco m...
łatwe
15 min.
Falafel to jedna z najbardziej znanych w Europie potraw kuchni bliskowschodniej. Szczególnie ceni...
łatwe
15 min.
Szparagi i sos holenderski to połączenie bardzo klasyczne. Te delikatne warzywa nie wymagają wiel...
łatwe
10 min.
Szukasz inspiracji na szybki obiad wegetariański, idealny na chłodne jesienne dni? Idealnym wybor...
łatwe
20 min.
Smalec i dieta roślinna nie idą ze sobą w parze? Tak się tylko wydaje! Doskonałe smarowidło do ka...
łatwe
5 min.
Quicha (quiche, kisz) to rodzaj wytrawnej tarty z nadzieniem śmietanowo-jajecznym oraz dodatkami...
łatwe
40 min.
Falafel to smażone kulki z ciecierzycy wymieszanej z sezamem, popularne szczególnie w krajach ara...
łatwe
30 min.
Crespelle to włoska wersja naleśników. Rzadko przyrządza się je na słodko, często za to nadziewa...
łatwe
60 min.
Zupa z zielonej soczewicy to dobra propozycja na bezmięsny obiad lub ciepłą kolację. Jej bazę sta...
łatwe
5 min.
Zupa pomidorowa jest jedną z najpopularniejszych w kuchni polskiej. Szukasz alternatywy dla jej k...
łatwe
80 min.
Kuchnia francuska skrywa wiele smakowitych tajemnic. Nie sprowadza się wyłącznie do bagietek, ser...
łatwe
15 min.
Jeśli szukasz inspiracji na smaczne i wegetariańskie danie, dobrym rozwiązaniem może okazać się k...
łatwe
60 min.
Ratatouille to potrawa prowansalska, opierająca się na warzywach – szczególnie bakłażanie i cukin...
łatwe
15 min.
Casserole to rodzaj zapiekanki, która swoją nazwę przejęła od francuskiego określenia żaroodporne...
łatwe
40 min.
Zastanawiasz się, w jaki sposób wykorzystać szparagi w kuchni wegetariańskiej? Przyrządź z nich k...
łatwe
5 min.
Proponowana sałatka z kuskus to szybkie danie wegetariańskie, które zaskoczy Cię oryginalnym smak...
łatwe
50 min.
Kartofel, pyra, perka, grula… Ziemniak niejedno ma imię! Istnieje również wiele różnych sposobów...
łatwe
60 min.
Soczewica to roślina strączkowa, często wykorzystywana w diecie wegetariańskiej. Używa się jej do...
łatwe
5 min.
Mięsiste awokado w połączeniu z chrupiącymi, słodko-pikantnymi orzechami włoskimi i delikatnie kw...
łatwe
5 min.
Przygotowujesz obiad dla wegetarian i szukasz kulinarnej inspiracji? Koniecznie wypróbuj przepis...
łatwe
30 min.
Klopsiki z tofu są świetną alternatywą dla klasycznych mięsnych. Jak je przygotować? Nic prostsze...
łatwe
30 min.
Szybka zupa jarzynowa to doskonały sposób na przygotowanie domowego posiłku w zaledwie pół godzin...
Ciekawostki i porady
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej