
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
200 gramów
1 pęczek
250 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę, szczypior i kolendrę. Kalafiora pokrój w drobne różyczki, imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę. Zalej 800 ml wody, dodaj bulion warzywny, mleko kokosowe, imbir, fasolkę szparagową i kalafiora. Całość gotuj około 15 minut, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, kolendrę i szczypior.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywna zupa z czerwonego curry
Szukasz inspiracji na szybki obiad wegetariański, idealny na chłodne jesienne dni? Idealnym wyborem będą zupy z imbirem lub pastą curry. Pierwszy składnik jest doskonale znany jako dodatek do herbat. Z kolei pasta curry to mieszanka pochodząca z Tajlandii, w której skład wchodzi galangal, czyli „kuzyn” imbiru o równie korzennym smaku oraz papryka chili. Występuje w dwóch wersjach: łagodniejszej zielonej i ostrej – czerwonej. Idealnie sprawdzi się do przygotowania dań głównych oraz zup kremów. W tym przepisie proponowana jest warzywna zupa z czerwonego curry. To proste danie bez mięsa składa się nie tylko z pasty i bulionu. Znajdziesz w nim również różyczki kalafiora, fasolkę szparagową i pomidorki koktajlowe. Lubisz gęste zupy? To idealna propozycja na smaczny wegetariański obiad dla Ciebie i całej rodziny. Gotowe danie udekoruj drobno pokrojonym szczypiorkiem lub innymi ulubionymi ziołami. Dobre będą również podprażone na suchej patelni ziarna słonecznika. Sprawdź tę wyjątkową kompozycję smaków!