Warzywna zupa z czerwonego curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zupa z czerwonego curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

839 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

823 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1563 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

200 gramów

200 gramów

1 pęczek

250 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę, szczypior i kolendrę. Kalafiora pokrój w drobne różyczki, imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę. Zalej 800 ml wody, dodaj bulion warzywny, mleko kokosowe, imbir, fasolkę szparagową i kalafiora. Całość gotuj około 15 minut, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, kolendrę i szczypior.

4

Opinie o przepisie

  • slawomirjusta@gmail.com  armes

    slawomirjusta@gmail.com armes , 31.10.2018

    Ja dodałem mrożony kalafior i jest ok.zupa smaczna tylko ważne jest by dodać odpowiednie curry.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Malicki

    Zbyszek Malicki , 15.06.2018

    jest super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata  Dusza

    Agata Dusza , 29.01.2017

    robiłam tą zupę, nie jest za smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eryk Przepisy

    Eryk Przepisy , 22.12.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywna zupa z czerwonego curryWarzywna zupa z czerwonego curry

Szukasz inspiracji na szybki obiad wegetariański, idealny na chłodne jesienne dni? Idealnym wyborem będą zupy z imbirem lub pastą curry. Pierwszy składnik jest doskonale znany jako dodatek do herbat. Z kolei pasta curry to mieszanka pochodząca z Tajlandii, w której skład wchodzi galangal, czyli „kuzyn” imbiru o równie korzennym smaku oraz papryka chili. Występuje w dwóch wersjach: łagodniejszej zielonej i ostrej – czerwonej. Idealnie sprawdzi się do przygotowania dań głównych oraz zup kremów. W tym przepisie proponowana jest warzywna zupa z czerwonego curry. To proste danie bez mięsa składa się nie tylko z pasty i bulionu. Znajdziesz w nim również różyczki kalafiora, fasolkę szparagową i pomidorki koktajlowe. Lubisz gęste zupy? To idealna propozycja na smaczny wegetariański obiad dla Ciebie i całej rodziny. Gotowe danie udekoruj drobno pokrojonym szczypiorkiem lub innymi ulubionymi ziołami. Dobre będą również podprażone na suchej patelni ziarna słonecznika. Sprawdź tę wyjątkową kompozycję smaków!