Warzywna zupa z czerwonego curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zupa z czerwonego curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

818 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

790 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1485 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

200 gramów

200 gramów

1 pęczek

250 mililitrów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno cebulę, szczypior i kolendrę. Kalafiora pokrój w drobne różyczki, imbir zetrzyj na tarce.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę. Zalej 800 ml wody, dodaj bulion warzywny, mleko kokosowe, imbir, fasolkę szparagową i kalafiora. Całość gotuj około 15 minut, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, kolendrę i szczypior.

4

Opinie o przepisie

  • slawomirjusta@gmail.com  armes

    slawomirjusta@gmail.com armes , 31.10.2018

    Ja dodałem mrożony kalafior i jest ok.zupa smaczna tylko ważne jest by dodać odpowiednie curry.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Malicki

    Zbyszek Malicki , 15.06.2018

    jest super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata  Dusza

    Agata Dusza , 29.01.2017

    robiłam tą zupę, nie jest za smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eryk Przepisy

    Eryk Przepisy , 22.12.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zupa z czerwonego curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywna zupa z czerwonego curryWarzywna zupa z czerwonego curry

Szukasz inspiracji na szybki obiad wegetariański, idealny na chłodne jesienne dni? Idealnym wyborem będą zupy z imbirem lub pastą curry. Pierwszy składnik jest doskonale znany jako dodatek do herbat. Z kolei pasta curry to mieszanka pochodząca z Tajlandii, w której skład wchodzi galangal, czyli „kuzyn” imbiru o równie korzennym smaku oraz papryka chili. Występuje w dwóch wersjach: łagodniejszej zielonej i ostrej – czerwonej. Idealnie sprawdzi się do przygotowania dań głównych oraz zup kremów. W tym przepisie proponowana jest warzywna zupa z czerwonego curry. To proste danie bez mięsa składa się nie tylko z pasty i bulionu. Znajdziesz w nim również różyczki kalafiora, fasolkę szparagową i pomidorki koktajlowe. Lubisz gęste zupy? To idealna propozycja na smaczny wegetariański obiad dla Ciebie i całej rodziny. Gotowe danie udekoruj drobno pokrojonym szczypiorkiem lub innymi ulubionymi ziołami. Dobre będą również podprażone na suchej patelni ziarna słonecznika. Sprawdź tę wyjątkową kompozycję smaków!