Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
200 gramów
200 gramów
1 pęczek
250 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno cebulę, szczypior i kolendrę. Kalafiora pokrój w drobne różyczki, imbir zetrzyj na tarce.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę. Zalej 800 ml wody, dodaj bulion warzywny, mleko kokosowe, imbir, fasolkę szparagową i kalafiora. Całość gotuj około 15 minut, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, kolendrę i szczypior.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywna zupa z czerwonego curry
Szukasz inspiracji na szybki obiad wegetariański, idealny na chłodne jesienne dni? Idealnym wyborem będą zupy z imbirem lub pastą curry. Pierwszy składnik jest doskonale znany jako dodatek do herbat. Z kolei pasta curry to mieszanka pochodząca z Tajlandii, w której skład wchodzi galangal, czyli „kuzyn” imbiru o równie korzennym smaku oraz papryka chili. Występuje w dwóch wersjach: łagodniejszej zielonej i ostrej – czerwonej. Idealnie sprawdzi się do przygotowania dań głównych oraz zup kremów. W tym przepisie proponowana jest warzywna zupa z czerwonego curry. To proste danie bez mięsa składa się nie tylko z pasty i bulionu. Znajdziesz w nim również różyczki kalafiora, fasolkę szparagową i pomidorki koktajlowe. Lubisz gęste zupy? To idealna propozycja na smaczny wegetariański obiad dla Ciebie i całej rodziny. Gotowe danie udekoruj drobno pokrojonym szczypiorkiem lub innymi ulubionymi ziołami. Dobre będą również podprażone na suchej patelni ziarna słonecznika. Sprawdź tę wyjątkową kompozycję smaków!