Szybka zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa warzywna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

591 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

467 osób wydrukowało

Pobierz pdf

852 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

250 gramów

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, podobnie cebulę, marchew i pora pokrój w grube plastry.

Krok 2

W garnku na rozgrzanym oleju zeszklij pora, cebulę i marchew. Dodaj ziemniaki. Całość zalej litrem wody, dodaj kostki rosołowe. Wszystko razem gotuj około 20 minut, aż warzywa i ziemniaki zrobią się miękkie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę podawaj z natką pietruszki. Dobrym pomysłem jest dodanie do tak przygotowanej zupy garści mrożonego zielonego groszku.

1

Opinie o przepisie

  • Urszula Duda

    Urszula Duda , 18.04.2020

    Super zupa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z ciecierzycy
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa warzywnaZupa warzywna

Prosta i szybka zupa jarzynowa może stanowić dobrą propozycję na wegetariański obiad. Ten wariant składa się zaledwie z kilku składników. Podstawę dania stanowią ziemniaki, marchew, por i brokuł. Oprócz nich, w składnikach podstawowych znajduje się również cebula, którą warto opalić na ogniu – dzięki takiemu zabiegowi będzie miała wyrazistszy smak. Dobrym sposobem będzie również zeszklenie jej na patelni i dodanie w takiej postaci do zupy. Oprócz wymienionych składników, do jarzynowej pasować będą również kalafior, fasolka szparagowa czy garść mrożonego zielonego groszku. Możesz również zastępować poszczególne składniki innymi – spróbuj np. zamiast ziemniaków użyć prażonej kaszy gryczanej lub ryżu ugotowanego na parze. Jeśli zależy Ci na zagęszczeniu gotowego dania, dodaj do niego zaprawkę przygotowaną ze śmietany wymieszanej z wywarem warzywnym. Gotową zupę serwuj posypaną drobno siekaną natką pietruszki. Koniecznie wypróbuj nasz sprawdzony przepis na smaczną i łatwą w przygotowaniu zupę wegetariańską.