
Składniki
500 gramów
250 gramów
1 sztuka
500 gramów
150 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebulę w kostkę. Pokrój kurczaka w paski, a grzyby w plasterki. Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu. Wymieszaj Bulion warzywny Knorr z mlekiem i musztardą.

Krok 2
Usmaż grzyby na 1 łyżce oleju. Odłóż na talerz, a następnie usmaż osobno cebulę. Dodaj kurczaka i przesmaż na złoto. Przełóż grzyby na patelnię.

Krok 3
Całość połącz z sosem. Gotuj przez 5 min. aż lekko zgęstnieje.

Krok 4
Podawaj makaron posypany posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
To dane możecie też przygotować w wersji bezmięsnej. Zastąpcie kurczaka pokrojoną w kostkę, smażoną, papryką i cukinią.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron w sosie pieczarkowym
Gotowanie nigdy nie było tak szybkie i proste. Przekonaj się o tym, przygotowując naszą recepturę na znakomity makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym. To wyjątkowe danie urozmaici Twój codzienny jadłospis i zachwyci wszystkich domowników smakiem. Nie czekaj – już teraz przyrządź makaron z sosem pieczarkowym.
Dla kogo?
Fani prostych przepisów będą zadowoleni z naszej propozycji. Makaron z kurczakiem w sosie pieczarkowym przyrządzisz w jedyne 20 minut! To błyskawiczne danie błyskawicznie zniknie z Twojego talerza.
Na jaką okazję?
Sos pieczarkowy z makaronem to danie idealne na codzienny obiad. Przyrządzisz je szybko, więc nie spędzisz w kuchni długich godzin. Możesz również zaserwować makaron na romantyczną kolację. Twoja druga połówka będzie w siódmym niebie!
Czy wiesz, że?
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Koszt został oszacowany na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczy przygotowania całego dania zgodnie z listą składników. Makaron w sosie pieczarkowym jest więc nie tylko smacznym daniem, ale również mało kosztownym!
Dla urozmaicenia:
Kremowy sos serowy z dodatkiem musztardy nadaje wyjątkowy smak soczystym kawałkom kurczaka podanym z makaronem. Spróbujesz? Możesz również posypać makaron z sosem pieczarkowym parmezanem, a stworzysz iście włoskie danie. Smacznego!

































