
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 szczypta
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w niedużym garnku ze 150 ml wody oraz śmietaną i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Krok 2
Makaron ugotuj al dente. Odcedź, a następnie przełóż do sosu. Oprósz pieprzem i wymieszaj.

Krok 3
Gotowe spaghetti przełóż na talerze i posyp startym ulubionym serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie spaghetti carbonara
Przygotowanie obiadu w 20 minut brzmi dla Ciebie jak abstrakcja? Czas zmienić swoje przekonania, ponieważ szybka carbonara to danie smaczne i błyskawiczne! Nie musisz specjalnie jechać do Włoch, by spróbować tego specjału. Mamy dla Ciebie doskonałą recepturę, którą z łatwością przygotujesz w swoim domu. Możemy zdradzić, że przypadła już do gustu wielu osobom. Czy posmakuje również Tobie?
Dla kogo?
Makaron carbonara to szybka i idealna opcja dla zabieganych osób. Nie masz dużo czasu na gotowanie obiadu? Ten przepis będzie prawdziwym strzałem w dziesiątkę! Polecamy go również osobom, które lubią włoską kuchnię. Szybka carbonara z tego przepisu smakuje wyśmienicie i wniesie do Twojej kuchni akcent słonecznej Italii. Mamy nadzieję, że niedługo się o tym przekonasz!
Na jaką okazję?
Spaghetti carbonara to szybki przepis, który świetnie sprawdzi się jako codzienny obiad. Kilka chwil i pyszne danie wyląduje na Twoim talerzu. Możesz również zaserwować carbonarę dla swoich bliskich. Jesteśmy pewni, że pochwalą Twoje umiejętności kulinarne i zapytają o przepis na to danie. Podzielisz się nim z bliskimi?
Czy wiesz, że?
Historia głosi, że pierwsza carbonara powstała w ostatnich latach II wojny światowej. Wydarzyło się to oczywiście we Włoszech, jednak pomysłodawcami przepisu byli amerykańscy żołnierze. Podobno połączyli oni kultowe składniki, czyli jajka, bekon i makaron. Tak właśnie powstała pierwsza carbonara, którą dzisiaj zna cały świat!
Dla urozmaicenia:
Szybkie spaghetti carbonara jest daniem doskonałym, jednak mamy dla Ciebie wskazówkę, dzięki której dodatkowo podkręcisz smak włoskiego makaronu. Co powiesz na dodatek w postaci sera? Posyp potrawę startym pecorino, czyli podpuszczkowym wyrobem z mleka owczego. Możesz również sięgnąć po parmezan. Efekty z pewnością Cię zachwycą. Smacznego!



































