Składniki
400 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 szczypta
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w niedużym garnku ze 150 ml wody oraz śmietaną i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente. Odcedź, a następnie przełóż do sosu. Oprósz pieprzem i wymieszaj.
Krok 3
Gotowe spaghetti przełóż na talerze i posyp startym ulubionym serem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie spaghetti carbonara
Przygotowanie obiadu w 20 minut brzmi dla Ciebie jak abstrakcja? Czas zmienić swoje przekonania, ponieważ szybka carbonara to danie smaczne i błyskawiczne! Nie musisz specjalnie jechać do Włoch, by spróbować tego specjału. Mamy dla Ciebie doskonałą recepturę, którą z łatwością przygotujesz w swoim domu. Możemy zdradzić, że przypadła już do gustu wielu osobom. Czy posmakuje również Tobie?
Dla kogo?
Makaron carbonara to szybka i idealna opcja dla zabieganych osób. Nie masz dużo czasu na gotowanie obiadu? Ten przepis będzie prawdziwym strzałem w dziesiątkę! Polecamy go również osobom, które lubią włoską kuchnię. Szybka carbonara z tego przepisu smakuje wyśmienicie i wniesie do Twojej kuchni akcent słonecznej Italii. Mamy nadzieję, że niedługo się o tym przekonasz!
Na jaką okazję?
Spaghetti carbonara to szybki przepis, który świetnie sprawdzi się jako codzienny obiad. Kilka chwil i pyszne danie wyląduje na Twoim talerzu. Możesz również zaserwować carbonarę dla swoich bliskich. Jesteśmy pewni, że pochwalą Twoje umiejętności kulinarne i zapytają o przepis na to danie. Podzielisz się nim z bliskimi?
Czy wiesz, że?
Historia głosi, że pierwsza carbonara powstała w ostatnich latach II wojny światowej. Wydarzyło się to oczywiście we Włoszech, jednak pomysłodawcami przepisu byli amerykańscy żołnierze. Podobno połączyli oni kultowe składniki, czyli jajka, bekon i makaron. Tak właśnie powstała pierwsza carbonara, którą dzisiaj zna cały świat!
Dla urozmaicenia:
Szybkie spaghetti carbonara jest daniem doskonałym, jednak mamy dla Ciebie wskazówkę, dzięki której dodatkowo podkręcisz smak włoskiego makaronu. Co powiesz na dodatek w postaci sera? Posyp potrawę startym pecorino, czyli podpuszczkowym wyrobem z mleka owczego. Możesz również sięgnąć po parmezan. Efekty z pewnością Cię zachwycą. Smacznego!