Składniki
300 gramów
500 mililitrów
80 gramów
30 gramów
3 łyżki
1 opakowanie
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2
Boczek pokrojony w kostkę usmaż na patelni na rozgrzanym oleju i dodaj ugotowany makaron.

Krok 3
Zawartość opakowania wymieszaj z mlekiem i połącz ze składnikami na patelni.

Krok 4
Całość gotuj 2 - 3 minuty, aż sos zgęstnieje, posyp pieprzem. Podawaj ze startym parmezanem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti Carbonara - VIDEO
Wpuść do swojej kuchni odrobinę włoskiego charakteru! Na dzisiejszy obiad przygotuj smakowite Spaghetti Carbonara. To klasyka w najlepszym wydaniu. Zapewniamy, będzie pysznie!
Dla kogo?
Danie stanie się doskonałą odmianą na Twoim stole. Kremowy sos z makaronem bez wątpienia posmakuje zarówno dorosłym, jak i najmłodszym domownikom. Widelce w dłoń!
Na jaką okazję?
Kto powiedział, że codziennego obiadu nie trzeba celebrować? Świętuj każdy dzień w towarzystwie pysznego Spaghetti Carbonara.
Czy wiesz, że?
Istnieje wiele teorii wyjaśniających powstanie tego pysznego dania. Jedna z nich głosi, że przepis wymyślili w czasach II wojny światowej włoscy żołnierze, używając składników, które mieli akurat pod ręką.
Dla urozmaicenia:
Pozostaje pytanie, czym doprawić potrawę, aby jej smak był wyrazisty? Oprócz pieprzu i soli, makaron z sosem śmietanowo – ziołowym możemy posypać odrobiną świeżej natki pietruszki.