Spaghetti Carbonara - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

100 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

311 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

300 gramów

500 mililitrów

3 łyżki

30 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Spaghetti Carbonara - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Boczek pokrojony w kostkę usmaż na patelni na rozgrzanym oleju i dodaj ugotowany makaron.

Spaghetti Carbonara - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania wymieszaj z mlekiem i połącz ze składnikami na patelni.

Spaghetti Carbonara - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Całość gotuj 2 - 3 minuty, aż sos zgęstnieje, posyp pieprzem. Podawaj ze startym parmezanem.

Spaghetti Carbonara - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti Carbonara - VIDEOSpaghetti Carbonara - VIDEO

Wpuść do swojej kuchni odrobinę włoskiego charakteru! Na dzisiejszy obiad przygotuj smakowite Spaghetti Carbonara. To klasyka w najlepszym wydaniu. Zapewniamy, będzie pysznie!

Dla kogo?

Danie stanie się doskonałą odmianą na Twoim stole. Kremowy sos z makaronem bez wątpienia posmakuje zarówno dorosłym, jak i najmłodszym domownikom. Widelce w dłoń!

Na jaką okazję?

Kto powiedział, że codziennego obiadu nie trzeba celebrować? Świętuj każdy dzień w towarzystwie pysznego Spaghetti Carbonara.

Czy wiesz, że?

Istnieje wiele teorii wyjaśniających powstanie tego pysznego dania. Jedna z nich głosi, że przepis wymyślili w czasach II wojny światowej włoscy żołnierze, używając składników, które mieli akurat pod ręką.

Dla urozmaicenia:

Pozostaje pytanie, czym doprawić potrawę, aby jej smak był wyrazisty? Oprócz pieprzu i soli, makaron z sosem śmietanowo – ziołowym możemy posypać odrobiną świeżej natki pietruszki.