Tagliatelle z kurczakiem i brokułami - śmietanowe | Przepisy.pl pixel

Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

100

1298 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1320 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4060 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 sztuki

8 sztuk

50 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie i odcedź. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką zimnej wody oraz śmietaną.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kurczaka pokrojonego w niedużą kostkę, wlej przygotowany Fix i zagotuj.

Krok 4

Do sosu dodaj makaron, brokuły oraz pokrojone na połówki pomidorki. Całość wymieszaj, zagotuj i wyłóż na talerze. Tip: Aby wzbogacić smak dania posyp je startym parmezanem.

9

Opinie o przepisie

  • Anna Faron

    Anna Faron , 19.03.2020

    Polecam, smakowało całej rodzinie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Frąckiewicz

    Justyna Frąckiewicz , 23.07.2019

    Świetne połączenie, łatwe do zrobienia, przepyszne. Wszyscy uwielbiamy to danie ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusia Misiak (Czarna .)

    Bogusia Misiak (Czarna .) , 02.04.2019

    Bardzo smaczne ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bernadeta Komar

    Bernadeta Komar , 09.07.2018

    Smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Michalak

    Anna Michalak , 05.09.2016

    Uwielbiam z sosem serowym :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Lubina

    Magdalena Lubina , 05.09.2016

    Jutro gotuję!!@@

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 04.09.2016

    a ja dań z dodatkiem chemii typy Knorr nie cierpię !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Kuliga Winnicka

    Agnieszka Kuliga Winnicka , 04.09.2016

    Fajna fotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Fiałkowska

    Iwona Fiałkowska , 04.09.2016

    Uwielbiam takie dania :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułamiKremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami

Kremowe tagliatelle z kurczakiem i brokułami to doskonały pomysł na treściwy obiad dla całej rodziny. Tagliatelle jest klasycznym włoskim makaronem, który posiada kształt długich, płaskich wstążek o szerokości około jednego centymetra. Doskonale sprawdza się on z dodatkiem wszelkiego rodzaju gęstych sosów np. grzybowych. serowych czy z bazyliowym pesto. W naszym przepisie, jako dodatek do makaronu, polecamy sos cztery sery z brokułami na bazie śmietany oraz zanurzone w nim smażone kawałki mięsa drobiowego. Ale uwaga! Zamiast kurczaka wykorzystać możesz szynkę, boczek lub nawet ryby np. łososia. Chrupkości i świeżości daniu nadadzą świeże, słodkie pomidorki koktajlowe oraz ugotowane różyczki brokułów. By wzbogacić smak dania, gdy będzie już gotowe, posyp je odrobiną startego parmezanu. To danie smakuje wyśmienicie.