Makaron w sosie pomidrowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie pomidrowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 2

Boczek kroimy w kostkę i przesmażany krótko na patelni.

Krok 3

Dodajemy do niego posiekaną cebulę o czosnek i jeszcze krótko przesmażamy razem.

Krok 4

Dodajemy sos pomidorowy, doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu pomidorowego. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Papryki nadziewane
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej