Składniki
400 gramów
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją producenta.
Krok 2
Boczek kroimy w kostkę i przesmażany krótko na patelni.
Krok 3
Dodajemy do niego posiekaną cebulę o czosnek i jeszcze krótko przesmażamy razem.
Krok 4
Dodajemy sos pomidorowy, doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu pomidorowego. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej