
Składniki
400 gramów
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją producenta.
Krok 2
Boczek kroimy w kostkę i przesmażany krótko na patelni.
Krok 3
Dodajemy do niego posiekaną cebulę o czosnek i jeszcze krótko przesmażamy razem.
Krok 4
Dodajemy sos pomidorowy, doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu pomidorowego. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej