
Składniki
400 gramów
150 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją producenta.
Krok 2
Boczek kroimy w kostkę i przesmażany krótko na patelni.
Krok 3
Dodajemy do niego posiekaną cebulę o czosnek i jeszcze krótko przesmażamy razem.
Krok 4
Dodajemy sos pomidorowy, doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu.
Krok 5
Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu pomidorowego. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej