Makaron w sosie pomidrowym

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

4

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

150 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 2

Boczek kroimy w kostkę i przesmażany krótko na patelni.

Krok 3

Dodajemy do niego posiekaną cebulę o czosnek i jeszcze krótko przesmażamy razem.

Krok 4

Dodajemy sos pomidorowy, doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu pomidorowego. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej