Makaron w sosie pomidrowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie pomidrowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 2

Boczek kroimy w kostkę i przesmażany krótko na patelni.

Krok 3

Dodajemy do niego posiekaną cebulę o czosnek i jeszcze krótko przesmażamy razem.

Krok 4

Dodajemy sos pomidorowy, doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu pomidorowego. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej