Makaron w sosie pomidrowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie pomidrowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 2

Boczek kroimy w kostkę i przesmażany krótko na patelni.

Krok 3

Dodajemy do niego posiekaną cebulę o czosnek i jeszcze krótko przesmażamy razem.

Krok 4

Dodajemy sos pomidorowy, doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu pomidorowego. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej