Makaron w sosie pomidrowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie pomidrowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

150 gramów

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od ugotowania makaronu zgodnie z instrukcją producenta.

Krok 2

Boczek kroimy w kostkę i przesmażany krótko na patelni.

Krok 3

Dodajemy do niego posiekaną cebulę o czosnek i jeszcze krótko przesmażamy razem.

Krok 4

Dodajemy sos pomidorowy, doprawiamy do smaku ziołami prowansalskimi i gotujemy kilka minut na wolnym ogniu.

Krok 5

Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu pomidorowego. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie pomidrowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej