Makaron z indykiem i brokułami
NOWY PRZEPIS
łatwe
7491 osób zapisało

Składniki
200 gramów
200 gramów
200 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
100 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
3 łyżki
200 gramów
2 sztuki
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta. Brokuły pokrój w małe różyczki, sparz przez cztery minuty w gotującej się wodzie. Indyka, cebulę i suszone pomidory pokrój w paseczki , posiekaj czosnek. Z jajek oddziel żółtka.

Krok 2
Maślankę wymieszaj z żółtkami i serem.

Krok 3
Indyka oprósz solą i pieprzem, a następnie delikatnie oprósz w mące, obsmaż na rozgrzanej oliwie dodaj czosnek i cebulę smaż chwilę aż zacznie intensywnie pachnieć, dodaj brokuły, pomidory pestki dyni.

Krok 4
Dodaj gorący makaron, wlej maślankę z żółtkami i serem, dodaj przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj gotuj 1-2 minuty aż sos zgęstnieje.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z indykiem i brokułami
Znakomite danie prosto z patelni, po skosztowaniu którego każdy zapała miłością do gotowania. Własnoręcznie przygotowany posiłek, który znika z talerzy w kilka minut to najlepsza motywacja do kolejnych eksperymentów. Makaron tagliatelle z indykiem i brokułami to Wasz najnowszy as z rękawa.
Dla kogo?
Trening czyni mistrza, a gotować każdy może. Nie trzeba od razu wypływać na głębokie wody – naukę gotowania lepiej zacząć jest od nieskomplikowanych przepisów na makaron, które przynoszą mnóstwo satysfakcji.
Na jaką okazję?
Do tej pory twierdziliście, że kucharzenie nie jest Waszą mocną stroną? To się zmieni! Zaproście znajomych na kolację z indykiem i warzywami zrobioną samodzielnie od podstaw. Sukces najlepiej świętować w towarzystwie.
Czy wiesz, że?
Hasło al dente tłumaczy się z włoskiego jako na ząb. Tak ugotowany makaron powinien być lekko twardy, by pod wpływem sosu nie tracił swojej jędrności.
Dla urozmaicenia:
Tuż przed podaniem wierzch makaronu z indykiem i brokułami udekorujcie świeżym szczypiorkiem.