Makaron w sosie pomidorowym z ziołami
łatwe
569 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
400 gramów
300 gramów
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż. Na patelnię wlej pomidory z puszki wraz z sokiem.

Krok 2
Przygotuj aromatyczny ziołowy sos, dodając na patelnię Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut.

Krok 3
Do sosu dodaj makaron, wszystko wymieszaj i gotuj jeszcze 2 minuty. Danie udekoruj listkami świeżej bazylii. Możesz też użyć suszonych ziół.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron w sosie pomidorowym z ziołami
Zabierz swoich bliskich w kulinarną podróż do Włoch. Zaserwuj im na obiad makaron penne w sosie pomidorowym, doprawiony aromatycznymi ziołami. Makaron typu penne, w kształcie skośnej rurki, jest jednym z najbardziej znanych i popularnych włoskich makaronów. Według licznych źródeł pochodzi z Kampanii – regionu w południowej części Włoch, który słynie również z uprawy pomidorów. Makaron penne najlepiej smakuje al dente ("na ząb"), co oznacza, że po ugotowaniu powinien być jędrny, sprężysty i lekko twardawy. Przygotowując do niego sos, użyć możesz nie tylko pomidorów w puszce, ale również tych świeżych – oczywiście sparzonych i obranych ze skórki. Jeśli lubisz pikantne, wyraziste dania, dorzuć do pomidorów drobno posiekaną papryczkę chili oraz oliwki – zarówno czarne, jak i zielone. Całość posyp startym parmezanem.