Makaron w sosie pomidorowym z ziołami
łatwe
579 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
400 gramów
300 gramów
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż. Na patelnię wlej pomidory z puszki wraz z sokiem.

Krok 2
Przygotuj aromatyczny ziołowy sos, dodając na patelnię Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10 minut.

Krok 3
Do sosu dodaj makaron, wszystko wymieszaj i gotuj jeszcze 2 minuty. Danie udekoruj listkami świeżej bazylii. Możesz też użyć suszonych ziół.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron w sosie pomidorowym z ziołami
Zabierz swoich bliskich w kulinarną podróż do Włoch. Zaserwuj im na obiad makaron penne w sosie pomidorowym, doprawiony aromatycznymi ziołami. Makaron typu penne, w kształcie skośnej rurki, jest jednym z najbardziej znanych i popularnych włoskich makaronów. Według licznych źródeł pochodzi z Kampanii – regionu w południowej części Włoch, który słynie również z uprawy pomidorów. Makaron penne najlepiej smakuje al dente ("na ząb"), co oznacza, że po ugotowaniu powinien być jędrny, sprężysty i lekko twardawy. Przygotowując do niego sos, użyć możesz nie tylko pomidorów w puszce, ale również tych świeżych – oczywiście sparzonych i obranych ze skórki. Jeśli lubisz pikantne, wyraziste dania, dorzuć do pomidorów drobno posiekaną papryczkę chili oraz oliwki – zarówno czarne, jak i zielone. Całość posyp startym parmezanem.