
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1.5 szklanki
2 sztuki
0.75 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły świeże podziel na mniejsze różyczki. Brokuły mrożone rozmroź.

Krok 2
Mąkę połącz z jajkami i piwem, przygotuj ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

Krok 3
Różyczki brokułów maczaj w cieście i smaż w głębokim oleju. Pamiętaj, aby po usmażeniu odsączyć je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i zagotuj. Brokuły podawaj z sosem serwowanym osobno.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Brokuły w cieście
Szukasz sposobu na oryginalną przekąskę do podania podczas domowego przyjęcia? Wypróbuj więc nasz przepis na brokuły w cieście. Te delikatne w smaku, słodkawe warzywa świetnie komponują się z chrupiącym piwnym ciastem oraz serowym sosem. Możesz zaserwować je także jako dodatek do drugiego dania (będą pasować na przykład do udek z kurczaka). Zacznij od ugotowania brokuła tak, by pozostał lekko twardy. Przygotuj też ciasto, które będzie podobne do tego, jakiego używa się do słynnej angielskiej potrawy fish&chips – powinno być dość gęste, o konsystencji przypominającej kwaśną śmietanę. Zanurzaj duże różyczki brokułów w cieście, a następnie smaż na głębokim tłuszczu (np. oleju rzepakowym) do momentu, aż uzyskają złocisty kolor. Na koniec odsącz je na ręczniku papierowym i przygotuj kremowy sos do warzyw. Podaj go w osobnej miseczce, żeby ciasto nie straciło swojej chrupkości. W podobny sposób przygotujesz także panierowanego kalafiora lub krążki cebuli. Spróbuj znakomitych brokułów w cieście.