Warzywa na patelnię – przepis z przyprawami | Przepisy.pl pixel

Warzywa z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

55

291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

465 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.

Warzywa z patelni - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż warzywa.

Warzywa z patelni - Krok 2

Krok 3

Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania sosu Knorr.

Warzywa z patelni - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw ziołami prowansalskimi i smaż przez ok. 2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tak przygotowane warzywa doskonale smakują samodzielnie lub z ryżem.

Warzywa z patelni - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa z patelniWarzywa z patelni

Warzywa na patelnię

Warzywa na patelnię w gotowych mieszankach to popularny sposób na szybki obiad lub smaczną kolację. W sklepach możesz znaleźć wiele pomysłów na warzywa z patelni, inspirowanych kuchniami różnych części świata, m.in. śródziemnomorską, orientalną czy meksykańską. Dzięki naszemu przepisowi dowiesz się, jak najłatwiej i najszybciej przygotować taką mieszankę warzyw na patelnię.

Dla kogo?

Warzywa z patelni są doskonałą propozycją dla wszystkich zabieganych, którzy w ciągu dnia nie mają zbyt dużo czasu na długie przygotowywanie posiłków. Jeśli potrzebujesz smacznego dania do pracy lub na uczelnię, to warzywa z patelni będą świetnym wyborem. Możesz przygotować je dzień wcześniej, zamknąć w pudełku, a następnego dnia tylko je odgrzać.

Na jaką okazję?

Szybka kolacja po ciężkim dniu pracy jest na wagę złota. Z tego powodu w Twojej zamrażarce zawsze powinna znajdować się paczka mrożonych warzyw na patelnię, których przygotowanie zajmie ci naprawdę niewiele czasu. Warzywa z patelni sprawdzą się równie dobrze, gdy wpadną do ciebie niezapowiedziani goście. Raz-dwa przygotujesz im tak pyszny posiłek, że nawet nie zdążysz się obejrzeć, a zniknie z ich talerzy!

Czy wiesz, że?

Warzywa z patelni są również znakomitym dodatkiem do innych dań. Świetnie sprawdzą się jako uzupełnienie kotleta z ziemniakami lub grillowanego steka. Warzywa na patelnię z odpowiednim sosem możesz użyć jako nadzienia do naleśników! Także ziemniaczane kopytka w towarzystwie warzyw będą smakować o niebo lepiej.

Dla urozmaicenia:

Jeśli perspektywa zwykłych warzyw z patelni do ciebie nie przemawia, możesz przygotować je z sosem. Często do opakowania z warzywami na patelnię dołączony jest sos, który wystarczy rozmieszać z wodą. Zalej nim warzywa i ciesz się doskonałym smakiem warzyw na patelnię w sosie. Wzbogać swoje danie o ulubione przyprawy lub grzanki, które na pewno przyjemnie podkręcą smak całego posiłku.