Warzywa z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl

Warzywa z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

276 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

135 osób wydrukowało

Pobierz pdf

341 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.

Warzywa z patelni - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż warzywa.

Warzywa z patelni - Krok 2

Krok 3

Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania sosu Knorr.

Warzywa z patelni - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw ziołami prowansalskimi i smaż przez ok. 2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tak przygotowane warzywa doskonale smakują samodzielnie lub z ryżem.

Warzywa z patelni - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ziemniaki paryskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa z patelniWarzywa z patelni

Mrożone mieszanki warzyw na patelnię to popularny sposób na szybki i prosty obiad. Do wyboru jest wiele kompozycji inspirowanych różnymi kuchniami: śródziemnomorska, orientalna, meksykańska to tylko niektóre z nich. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jaki jest najłatwiejszy sposób na przyrządzenie smacznego dania z takiej mieszanki. Użyj mrożonki, w której znajdą się takie warzywa jak: marchew, cukinia, papryka i fasola szparagowa. Jarzyny umieść w garnku z wrzątkiem i gotuj przez minutę, a następnie dokładnie odcedź, zachowując kilka łyżek wody z gotowania. Podsmaż warzywa na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Błyskawiczny sos w proszku wymieszaj z wodą i zalej nim zawartość patelni. Do przyprawienia użyj ziół prowansalskich. Gotowe warzywa z patelni podasz na wiele różnych sposobów – z ryżem, kaszą kuskus, jęczmienną i gryczaną, a także makaronem. Takie warzywa mogą być również dodatkiem do innych potraw, np. smażonych lub grillowanych mięs oraz kopytek. Użyjesz ich także jako nadzienia do naleśników. Z czym podasz warzywa z patelni?