
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż warzywa.

Krok 3
Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania sosu Knorr.

Krok 4
Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw ziołami prowansalskimi i smaż przez ok. 2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tak przygotowane warzywa doskonale smakują samodzielnie lub z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Ulubione smaki Sos śmietanowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa z patelni
Warzywa na patelnię
Warzywa na patelnię w gotowych mieszankach to popularny sposób na szybki obiad lub smaczną kolację. W sklepach możesz znaleźć wiele pomysłów na warzywa z patelni, inspirowanych kuchniami różnych części świata, m.in. śródziemnomorską, orientalną czy meksykańską. Dzięki naszemu przepisowi dowiesz się, jak najłatwiej i najszybciej przygotować taką mieszankę warzyw na patelnię.
Dla kogo?
Warzywa z patelni są doskonałą propozycją dla wszystkich zabieganych, którzy w ciągu dnia nie mają zbyt dużo czasu na długie przygotowywanie posiłków. Jeśli potrzebujesz smacznego dania do pracy lub na uczelnię, to warzywa z patelni będą świetnym wyborem. Możesz przygotować je dzień wcześniej, zamknąć w pudełku, a następnego dnia tylko je odgrzać.
Na jaką okazję?
Szybka kolacja po ciężkim dniu pracy jest na wagę złota. Z tego powodu w Twojej zamrażarce zawsze powinna znajdować się paczka mrożonych warzyw na patelnię, których przygotowanie zajmie ci naprawdę niewiele czasu. Warzywa z patelni sprawdzą się równie dobrze, gdy wpadną do ciebie niezapowiedziani goście. Raz-dwa przygotujesz im tak pyszny posiłek, że nawet nie zdążysz się obejrzeć, a zniknie z ich talerzy!
Czy wiesz, że?
Warzywa z patelni są również znakomitym dodatkiem do innych dań. Świetnie sprawdzą się jako uzupełnienie kotleta z ziemniakami lub grillowanego steka. Warzywa na patelnię z odpowiednim sosem możesz użyć jako nadzienia do naleśników! Także ziemniaczane kopytka w towarzystwie warzyw będą smakować o niebo lepiej.
Dla urozmaicenia:
Jeśli perspektywa zwykłych warzyw z patelni do ciebie nie przemawia, możesz przygotować je z sosem. Często do opakowania z warzywami na patelnię dołączony jest sos, który wystarczy rozmieszać z wodą. Zalej nim warzywa i ciesz się doskonałym smakiem warzyw na patelnię w sosie. Wzbogać swoje danie o ulubione przyprawy lub grzanki, które na pewno przyjemnie podkręcą smak całego posiłku.