Warzywa na patelnię – przepis z przyprawami | Przepisy.pl pixel

Warzywa z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

55

291 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

461 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.

Warzywa z patelni - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż warzywa.

Warzywa z patelni - Krok 2

Krok 3

Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania sosu Knorr.

Warzywa z patelni - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw ziołami prowansalskimi i smaż przez ok. 2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tak przygotowane warzywa doskonale smakują samodzielnie lub z ryżem.

Warzywa z patelni - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa z patelniWarzywa z patelni

Warzywa na patelnię

Warzywa na patelnię w gotowych mieszankach to popularny sposób na szybki obiad lub smaczną kolację. W sklepach możesz znaleźć wiele pomysłów na warzywa z patelni, inspirowanych kuchniami różnych części świata, m.in. śródziemnomorską, orientalną czy meksykańską. Dzięki naszemu przepisowi dowiesz się, jak najłatwiej i najszybciej przygotować taką mieszankę warzyw na patelnię.

Dla kogo?

Warzywa z patelni są doskonałą propozycją dla wszystkich zabieganych, którzy w ciągu dnia nie mają zbyt dużo czasu na długie przygotowywanie posiłków. Jeśli potrzebujesz smacznego dania do pracy lub na uczelnię, to warzywa z patelni będą świetnym wyborem. Możesz przygotować je dzień wcześniej, zamknąć w pudełku, a następnego dnia tylko je odgrzać.

Na jaką okazję?

Szybka kolacja po ciężkim dniu pracy jest na wagę złota. Z tego powodu w Twojej zamrażarce zawsze powinna znajdować się paczka mrożonych warzyw na patelnię, których przygotowanie zajmie ci naprawdę niewiele czasu. Warzywa z patelni sprawdzą się równie dobrze, gdy wpadną do ciebie niezapowiedziani goście. Raz-dwa przygotujesz im tak pyszny posiłek, że nawet nie zdążysz się obejrzeć, a zniknie z ich talerzy!

Czy wiesz, że?

Warzywa z patelni są również znakomitym dodatkiem do innych dań. Świetnie sprawdzą się jako uzupełnienie kotleta z ziemniakami lub grillowanego steka. Warzywa na patelnię z odpowiednim sosem możesz użyć jako nadzienia do naleśników! Także ziemniaczane kopytka w towarzystwie warzyw będą smakować o niebo lepiej.

Dla urozmaicenia:

Jeśli perspektywa zwykłych warzyw z patelni do ciebie nie przemawia, możesz przygotować je z sosem. Często do opakowania z warzywami na patelnię dołączony jest sos, który wystarczy rozmieszać z wodą. Zalej nim warzywa i ciesz się doskonałym smakiem warzyw na patelnię w sosie. Wzbogać swoje danie o ulubione przyprawy lub grzanki, które na pewno przyjemnie podkręcą smak całego posiłku.