Warzywa z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa z patelni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

280 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

393 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.

Warzywa z patelni - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż warzywa.

Warzywa z patelni - Krok 2

Krok 3

Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania sosu Knorr.

Warzywa z patelni - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw ziołami prowansalskimi i smaż przez ok. 2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Tak przygotowane warzywa doskonale smakują samodzielnie lub z ryżem.

Warzywa z patelni - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa z patelniWarzywa z patelni

Mrożone mieszanki warzyw na patelnię to popularny sposób na szybki i prosty obiad. Do wyboru jest wiele kompozycji inspirowanych różnymi kuchniami: śródziemnomorska, orientalna, meksykańska to tylko niektóre z nich. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jaki jest najłatwiejszy sposób na przyrządzenie smacznego dania z takiej mieszanki. Użyj mrożonki, w której znajdą się takie warzywa jak: marchew, cukinia, papryka i fasola szparagowa. Jarzyny umieść w garnku z wrzątkiem i gotuj przez minutę, a następnie dokładnie odcedź, zachowując kilka łyżek wody z gotowania. Podsmaż warzywa na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Błyskawiczny sos w proszku wymieszaj z wodą i zalej nim zawartość patelni. Do przyprawienia użyj ziół prowansalskich. Gotowe warzywa z patelni podasz na wiele różnych sposobów – z ryżem, kaszą kuskus, jęczmienną i gryczaną, a także makaronem. Takie warzywa mogą być również dodatkiem do innych potraw, np. smażonych lub grillowanych mięs oraz kopytek. Użyjesz ich także jako nadzienia do naleśników. Z czym podasz warzywa z patelni?