Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki pokrój na kromki, skrop oliwą z oliwek. Opiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni na złoty kolor.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 1

Krok 2

Pokrój drobno marchewkę. Dodaj rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane oliwki.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 3

Krok 4

W malakserze zmiksuj na gładką masę marchewki z oliwą oraz oliwkami. Gotową pastą posmaruj grzanki. Od razu podawaj.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Crostini z marchewką i czarnymi oliwkamiCrostini z marchewką i czarnymi oliwkami

Bagietki pokrój na kromki, skrop oliwą z oliwek. Opiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni na złoty kolor.