Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

171 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

3 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki pokrój na kromki, skrop oliwą z oliwek. Opiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni na złoty kolor.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 1

Krok 2

Pokrój drobno marchewkę. Dodaj rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane oliwki.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 3

Krok 4

W malakserze zmiksuj na gładką masę marchewki z oliwą oraz oliwkami. Gotową pastą posmaruj grzanki. Od razu podawaj.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Crostini z marchewką i czarnymi oliwkamiCrostini z marchewką i czarnymi oliwkami

Bagietki pokrój na kromki, skrop oliwą z oliwek. Opiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni na złoty kolor.