Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

166 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietki pokrój na kromki, skrop oliwą z oliwek. Opiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni na złoty kolor.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 1

Krok 2

Pokrój drobno marchewkę. Dodaj rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj posiekane oliwki.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 3

Krok 4

W malakserze zmiksuj na gładką masę marchewki z oliwą oraz oliwkami. Gotową pastą posmaruj grzanki. Od razu podawaj.

Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior ziołowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej