Crostini z marchewką i czarnymi oliwkami
łatwe
71 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietki pokrój na kromki, skrop oliwą z oliwek. Opiecz w piekarniku nastawionym na 200 stopni na złoty kolor.

Krok 2
Pokrój drobno marchewkę. Dodaj rozkruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr.

Krok 3
Dodaj posiekane oliwki.

Krok 4
W malakserze zmiksuj na gładką masę marchewki z oliwą oraz oliwkami. Gotową pastą posmaruj grzanki. Od razu podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej