PIE'S WOŁOWY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PIE'S WOŁOWY

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

6 sztuk

3 łyżki

300 gramów

4 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

cebule kroimy w kostkę smażymy na złoty kolor , dodajemy mięso pokrojone w kostkę i smażymy na kolor brązowy ..zalewamy wodą i dusimy do miękkości dodając w miedzy czasie warzywa ... każde jedno pokrojone w kostkę i usmażone osobno ... na koniec dodajemy przyprawy oraz sok ...i zasmażkę

Krok 2

CIASTO : (tortownica 24 cmm) 500 gram mąki pszennej 360 gram masła lub margaryny 1 łyżeczka soli z wymienionych składników oraz z miękkiego masła wyrabiamy jednolite ciasto ... wkładamy do lodówki na pół godziny ... wykładamy ciastem nie posmarowaną niczym tortownice spód oraz dookoła sklejajać boki palcami by nie było żadnej szparki .... do środka wykładamy farsz i przykrywamy rozwałkowanym ciastem i również sklejamy by nie było żadnej dziury ... smarujemy z wierzchy rozmąconym jajkiem ... pieczemy 35-45 minut w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem na złoty kolor ... podajemy np: z ogórkiem kiszonym. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej