PIE'S WOŁOWY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PIE'S WOŁOWY

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

6 sztuk

3 łyżki

300 gramów

4 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

cebule kroimy w kostkę smażymy na złoty kolor , dodajemy mięso pokrojone w kostkę i smażymy na kolor brązowy ..zalewamy wodą i dusimy do miękkości dodając w miedzy czasie warzywa ... każde jedno pokrojone w kostkę i usmażone osobno ... na koniec dodajemy przyprawy oraz sok ...i zasmażkę

Krok 2

CIASTO : (tortownica 24 cmm) 500 gram mąki pszennej 360 gram masła lub margaryny 1 łyżeczka soli z wymienionych składników oraz z miękkiego masła wyrabiamy jednolite ciasto ... wkładamy do lodówki na pół godziny ... wykładamy ciastem nie posmarowaną niczym tortownice spód oraz dookoła sklejajać boki palcami by nie było żadnej szparki .... do środka wykładamy farsz i przykrywamy rozwałkowanym ciastem i również sklejamy by nie było żadnej dziury ... smarujemy z wierzchy rozmąconym jajkiem ... pieczemy 35-45 minut w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem na złoty kolor ... podajemy np: z ogórkiem kiszonym. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Puree z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej