PIE'S WOŁOWY przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PIE'S WOŁOWY

Autor: nagazie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 szklanki

6 sztuk

3 łyżki

300 gramów

4 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

cebule kroimy w kostkę smażymy na złoty kolor , dodajemy mięso pokrojone w kostkę i smażymy na kolor brązowy ..zalewamy wodą i dusimy do miękkości dodając w miedzy czasie warzywa ... każde jedno pokrojone w kostkę i usmażone osobno ... na koniec dodajemy przyprawy oraz sok ...i zasmażkę

Krok 2

CIASTO : (tortownica 24 cmm) 500 gram mąki pszennej 360 gram masła lub margaryny 1 łyżeczka soli z wymienionych składników oraz z miękkiego masła wyrabiamy jednolite ciasto ... wkładamy do lodówki na pół godziny ... wykładamy ciastem nie posmarowaną niczym tortownice spód oraz dookoła sklejajać boki palcami by nie było żadnej szparki .... do środka wykładamy farsz i przykrywamy rozwałkowanym ciastem i również sklejamy by nie było żadnej dziury ... smarujemy z wierzchy rozmąconym jajkiem ... pieczemy 35-45 minut w temperaturze 200 stopni z termoobiegiem na złoty kolor ... podajemy np: z ogórkiem kiszonym. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PIE'S WOŁOWY - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej