Delikatne bitki z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne bitki z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

217 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 opakowanie

3 łyżki

5 łyżek

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż bitki oprószone mąką.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, paprykę w paski i dodaj do mięsa. Smaż, aż się zeszkli.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 3

Krok 4

Dosyp paprykę w proszku, a po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Całość smaż przez 2-3 minuty.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 600 ml wody i wlej na patelnię. Duś do momentu, gdy sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą gryczaną.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chłopski kociołek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej