Delikatne bitki z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne bitki z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 opakowanie

3 łyżki

5 łyżek

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż bitki oprószone mąką.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, paprykę w paski i dodaj do mięsa. Smaż, aż się zeszkli.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 3

Krok 4

Dosyp paprykę w proszku, a po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Całość smaż przez 2-3 minuty.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 600 ml wody i wlej na patelnię. Duś do momentu, gdy sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą gryczaną.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Delikatne bitki z papryką Delikatne bitki z papryką

Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.