
Składniki
800 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 opakowanie
3 łyżki
5 łyżek
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Krok 2
Na rozgrzanym oleju podsmaż bitki oprószone mąką.

Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, paprykę w paski i dodaj do mięsa. Smaż, aż się zeszkli.

Krok 4
Dosyp paprykę w proszku, a po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Całość smaż przez 2-3 minuty.

Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 600 ml wody i wlej na patelnię. Duś do momentu, gdy sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą gryczaną.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej