Delikatne bitki z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatne bitki z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

225 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 opakowanie

3 łyżki

5 łyżek

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż bitki oprószone mąką.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, paprykę w paski i dodaj do mięsa. Smaż, aż się zeszkli.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 3

Krok 4

Dosyp paprykę w proszku, a po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Całość smaż przez 2-3 minuty.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 600 ml wody i wlej na patelnię. Duś do momentu, gdy sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą gryczaną.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Delikatne bitki z papryką Delikatne bitki z papryką

Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.