Bitki schabowe z papryką - wołowe, w sosie: przepis | Przepisy.pl pixel

Delikatne bitki z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 opakowanie

3 łyżki

5 łyżek

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanym oleju podsmaż bitki oprószone mąką.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 2

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, paprykę w paski i dodaj do mięsa. Smaż, aż się zeszkli.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 3

Krok 4

Dosyp paprykę w proszku, a po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Całość smaż przez 2-3 minuty.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 600 ml wody i wlej na patelnię. Duś do momentu, gdy sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą gryczaną.

Delikatne bitki z papryką  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatne bitki z papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fasolka po meksykańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Delikatne bitki z papryką Delikatne bitki z papryką

Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.