Pierś indyka smażona na wodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indyka smażona na wodzie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

4

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś indyka umyj, wysusz, natrzyj pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę i 2 łyżki wody. Połóż mięso i smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, aż do wyparowania wody i lekkiego zrumienienia mięsa.

Krok 3

Dolej 2 łyżki wody, chwilę odczekaj aż woda rozpuści wszystkie przypieczone miejsca na patelni, a następnie przekręć mięso na drugą stronę. Przykryj, poczekaj aż się zrumieni, dolej wodę, odczekaj chwilę i obróć na drugą stronę.

Krok 4

Czynności powtarzaj przez około 20-30 minut. Czas smażenia zależy od wielkości kawałka mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Klopsiki z pieczarkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej