Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś indyka umyj, wysusz, natrzyj pokruszoną kostką czosnkową.
Krok 2
Na patelnię wlej oliwę i 2 łyżki wody. Połóż mięso i smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, aż do wyparowania wody i lekkiego zrumienienia mięsa.
Krok 3
Dolej 2 łyżki wody, chwilę odczekaj aż woda rozpuści wszystkie przypieczone miejsca na patelni, a następnie przekręć mięso na drugą stronę. Przykryj, poczekaj aż się zrumieni, dolej wodę, odczekaj chwilę i obróć na drugą stronę.
Krok 4
Czynności powtarzaj przez około 20-30 minut. Czas smażenia zależy od wielkości kawałka mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej