Pierś indyka smażona na wodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indyka smażona na wodzie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś indyka umyj, wysusz, natrzyj pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę i 2 łyżki wody. Połóż mięso i smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, aż do wyparowania wody i lekkiego zrumienienia mięsa.

Krok 3

Dolej 2 łyżki wody, chwilę odczekaj aż woda rozpuści wszystkie przypieczone miejsca na patelni, a następnie przekręć mięso na drugą stronę. Przykryj, poczekaj aż się zrumieni, dolej wodę, odczekaj chwilę i obróć na drugą stronę.

Krok 4

Czynności powtarzaj przez około 20-30 minut. Czas smażenia zależy od wielkości kawałka mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej