Pierś indyka smażona na wodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierś indyka smażona na wodzie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś indyka umyj, wysusz, natrzyj pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę i 2 łyżki wody. Połóż mięso i smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, aż do wyparowania wody i lekkiego zrumienienia mięsa.

Krok 3

Dolej 2 łyżki wody, chwilę odczekaj aż woda rozpuści wszystkie przypieczone miejsca na patelni, a następnie przekręć mięso na drugą stronę. Przykryj, poczekaj aż się zrumieni, dolej wodę, odczekaj chwilę i obróć na drugą stronę.

Krok 4

Czynności powtarzaj przez około 20-30 minut. Czas smażenia zależy od wielkości kawałka mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej