Drobiowa nadziewka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowa nadziewka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

125 mililitrów

2 sztuki

10 sztuk

4 sztuki

10 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuść i ostudź. Bułki pokrój w kostkę. Zalej je margaryną.

Krok 2

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.

Krok 3

Piersi z kurczaka pokrój w kostkę.

Krok 4

Żółtka wymieszaj z mlekiem i roztrzep w misce. Zalej kurczaka, przypraw i połącz z bułkami i pianą z białek, po czym wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw.

Krok 5

Masę uformuj tak ,aby przypominała bochen chleba. Włóż do rękawa do pieczenia, zwiąż końce i nakłuj folię widelcem. Piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej