Drobiowa nadziewka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowa nadziewka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

125 mililitrów

2 sztuki

10 sztuk

4 sztuki

10 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuść i ostudź. Bułki pokrój w kostkę. Zalej je margaryną.

Krok 2

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.

Krok 3

Piersi z kurczaka pokrój w kostkę.

Krok 4

Żółtka wymieszaj z mlekiem i roztrzep w misce. Zalej kurczaka, przypraw i połącz z bułkami i pianą z białek, po czym wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw.

Krok 5

Masę uformuj tak ,aby przypominała bochen chleba. Włóż do rękawa do pieczenia, zwiąż końce i nakłuj folię widelcem. Piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej