Drobiowa nadziewka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowa nadziewka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

125 mililitrów

2 sztuki

10 sztuk

4 sztuki

10 sztuk

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę rozpuść i ostudź. Bułki pokrój w kostkę. Zalej je margaryną.

Krok 2

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.

Krok 3

Piersi z kurczaka pokrój w kostkę.

Krok 4

Żółtka wymieszaj z mlekiem i roztrzep w misce. Zalej kurczaka, przypraw i połącz z bułkami i pianą z białek, po czym wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw.

Krok 5

Masę uformuj tak ,aby przypominała bochen chleba. Włóż do rękawa do pieczenia, zwiąż końce i nakłuj folię widelcem. Piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowa nadziewka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej