
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
125 mililitrów
2 sztuki
10 sztuk
4 sztuki
10 sztuk
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę rozpuść i ostudź. Bułki pokrój w kostkę. Zalej je margaryną.
Krok 2
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Krok 3
Piersi z kurczaka pokrój w kostkę.
Krok 4
Żółtka wymieszaj z mlekiem i roztrzep w misce. Zalej kurczaka, przypraw i połącz z bułkami i pianą z białek, po czym wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw.
Krok 5
Masę uformuj tak ,aby przypominała bochen chleba. Włóż do rękawa do pieczenia, zwiąż końce i nakłuj folię widelcem. Piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej