
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
5 sztuk
4 sztuki
1 łyżka
100 mililitrów
400 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem. Uformuj małe klopsiki. Następnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2
Pieczarki obierz, pokrój w ćwiartki i dodaj do klopsików.

Krok 3
Paprykę i kapary pokrój w paski i dodaj do garnka.

Krok 4
Fix Schab a la Stroganoff Knorr wymieszaj ze śmietanką i 400 mililitrami wody.

Krok 5
Fix Knorr dodaj do klopsików z warzywami i zagotuj. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dopraw do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klopsiki z papryką i kaparami
Klopsiki z papryką i kaparami to interesująca propozycja podania mięsa mielonego. Małe kuleczki w sosie należą do dań często wybieranych przez Polaków, ale nie tylko. Pod różnymi nazwami można je znaleźć w innych kuchniach, tych europejskich i azjatyckich. Nie ma się co dziwić – delikatne mięso w sosie pasuje do wielu dodatków i tworzy kompozycję, którą polubi każdy. Chociaż tradycyjne klopsiki robi się z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego lub wieprzowego, proponujemy zrobić ich drobiowy wariant. Najlepiej wybrać pierś z indyka. Klopsiki będą zdecydowanie delikatniejsze. Aby nadać klopsom nieco więcej charakteru i uczynić z nich danie na miarę mistrzów kuchni, wystarczy do sosu dodać kapary oraz konserwową czerwoną paprykę. Tak przyrządzone danie możesz podać z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Za każdym razem efekt będzie doskonały.