Klopsiki z papryką i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z papryką i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

4 sztuki

1 łyżka

100 mililitrów

400 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso delikatnie solą oraz pieprzem. Uformuj małe klopsiki. Następnie podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Klopsiki z papryką i kaparami - Krok 1

Krok 2

Pieczarki obierz, pokrój w ćwiartki i dodaj do klopsików.

Klopsiki z papryką i kaparami - Krok 2

Krok 3

Paprykę i kapary pokrój w paski i dodaj do garnka.

Klopsiki z papryką i kaparami - Krok 3

Krok 4

Fix Schab a la Stroganoff Knorr wymieszaj ze śmietanką i 400 mililitrami wody.

Klopsiki z papryką i kaparami - Krok 4

Krok 5

Fix Knorr dodaj do klopsików z warzywami i zagotuj. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dopraw do smaku jeśli zachodzi taka potrzeba.

Klopsiki z papryką i kaparami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z papryką i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z papryką i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z papryką i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z papryką i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z papryką i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z papryką i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z papryką i kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z papryką i kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsiki z papryką i kaparamiKlopsiki z papryką i kaparami

Klopsiki z papryką i kaparami to interesująca propozycja podania mięsa mielonego. Małe kuleczki w sosie należą do dań często wybieranych przez Polaków, ale nie tylko. Pod różnymi nazwami można je znaleźć w innych kuchniach, tych europejskich i azjatyckich. Nie ma się co dziwić – delikatne mięso w sosie pasuje do wielu dodatków i tworzy kompozycję, którą polubi każdy. Chociaż tradycyjne klopsiki robi się z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego lub wieprzowego, proponujemy zrobić ich drobiowy wariant. Najlepiej wybrać pierś z indyka. Klopsiki będą zdecydowanie delikatniejsze. Aby nadać klopsom nieco więcej charakteru i uczynić z nich danie na miarę mistrzów kuchni, wystarczy do sosu dodać kapary oraz konserwową czerwoną paprykę. Tak przyrządzone danie możesz podać z ryżem, kaszą lub ziemniakami. Za każdym razem efekt będzie doskonały.