
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
5 łyżek
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Rozmieszaj Fix Kotlety mielone Knorr z wodą i pozostaw na 3 minuty.

Krok 2
Zetrzyj na tarce pieczarki, czosnek drobno posiekaj.

Krok 3
Dodaj do mięsa gotowy Fix Knorr, pieczarki i czosnek. Całość wymieszaj.

Krok 4
Uformuj małe klopsiki, usmaż na oleju. Podawaj z warzywami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klopsiki z pieczarkami
Kotlety mielone to druga po schabowych kulinarna wizytówka naszego kraju. Zawsze smakują tak samo pysznie, a według tego przepisu mogą być jeszcze lepsze. Klopsiki to danie, które przygotujesz szybko i z przyjemnością, bo lepienie kulek z mięsa to fajna zabawa dla pasjonatów kuchennych oraz obecnych przy gotowaniu dzieci. Z przyrządzeniem tego dania uwiniesz się w zaledwie 30 minut, więc to idealna potrawa dla zabieganych. Wystarczy mięso zmieszać z Fix Knorr do mielonych i dodać posiekane pieczarki oraz czosnek. Jeśli nie przepadasz za jego smakiem lub zapachem, możesz użyć cebuli lub w ogóle zrezygnować z tego typu dodatków. Całość dokładnie wymieszaj, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Teraz najlepsza część – lepienie kuleczek z mięsa. Uformuj je lekko wilgotnymi rękami, wtedy klopsiki nie będą się kleić do dłoni. Wrzuć na uprzednio rozgrzany olej i usmaż. Serwuj z bukietem kolorowych warzyw, np. brokułami lub kalafiorem.