Klopsiki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
313 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

364 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

656 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

5 łyżek

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Rozmieszaj Fix Kotlety mielone Knorr z wodą i pozostaw na 3 minuty.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Zetrzyj na tarce pieczarki, czosnek drobno posiekaj.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj do mięsa gotowy Fix Knorr, pieczarki i czosnek. Całość wymieszaj.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Uformuj małe klopsiki, usmaż na oleju. Podawaj z warzywami.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsiki z pieczarkamiKlopsiki z pieczarkami

Kotlety mielone to druga po schabowych kulinarna wizytówka naszego kraju. Zawsze smakują tak samo pysznie, a według tego przepisu mogą być jeszcze lepsze. Klopsiki to danie, które przygotujesz szybko i z przyjemnością, bo lepienie kulek z mięsa to fajna zabawa dla pasjonatów kuchennych oraz obecnych przy gotowaniu dzieci. Z przyrządzeniem tego dania uwiniesz się w zaledwie 30 minut, więc to idealna potrawa dla zabieganych. Wystarczy mięso zmieszać z Fix Knorr do mielonych i dodać posiekane pieczarki oraz czosnek. Jeśli nie przepadasz za jego smakiem lub zapachem, możesz użyć cebuli lub w ogóle zrezygnować z tego typu dodatków. Całość dokładnie wymieszaj, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Teraz najlepsza część – lepienie kuleczek z mięsa. Uformuj je lekko wilgotnymi rękami, wtedy klopsiki nie będą się kleić do dłoni. Wrzuć na uprzednio rozgrzany olej i usmaż. Serwuj z bukietem kolorowych warzyw, np. brokułami lub kalafiorem.