
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
5 łyżek
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Rozmieszaj Fix Kotlety mielone Knorr z wodą i pozostaw na 3 minuty.

Krok 2
Zetrzyj na tarce pieczarki, czosnek drobno posiekaj.

Krok 3
Dodaj do mięsa gotowy Fix Knorr, pieczarki i czosnek. Całość wymieszaj.

Krok 4
Uformuj małe klopsiki, usmaż na oleju. Podawaj z warzywami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klopsiki z pieczarkami
Kotlety mielone to druga po schabowych kulinarna wizytówka naszego kraju. Zawsze smakują tak samo pysznie, a według tego przepisu mogą być jeszcze lepsze. Klopsiki to danie, które przygotujesz szybko i z przyjemnością, bo lepienie kulek z mięsa to fajna zabawa dla pasjonatów kuchennych oraz obecnych przy gotowaniu dzieci. Z przyrządzeniem tego dania uwiniesz się w zaledwie 30 minut, więc to idealna potrawa dla zabieganych. Wystarczy mięso zmieszać z Fix Knorr do mielonych i dodać posiekane pieczarki oraz czosnek. Jeśli nie przepadasz za jego smakiem lub zapachem, możesz użyć cebuli lub w ogóle zrezygnować z tego typu dodatków. Całość dokładnie wymieszaj, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Teraz najlepsza część – lepienie kuleczek z mięsa. Uformuj je lekko wilgotnymi rękami, wtedy klopsiki nie będą się kleić do dłoni. Wrzuć na uprzednio rozgrzany olej i usmaż. Serwuj z bukietem kolorowych warzyw, np. brokułami lub kalafiorem.