Klopsiki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

heart
313 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

362 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

649 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

5 łyżek

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Rozmieszaj Fix Kotlety mielone Knorr z wodą i pozostaw na 3 minuty.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Zetrzyj na tarce pieczarki, czosnek drobno posiekaj.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj do mięsa gotowy Fix Knorr, pieczarki i czosnek. Całość wymieszaj.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Uformuj małe klopsiki, usmaż na oleju. Podawaj z warzywami.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsiki z pieczarkamiKlopsiki z pieczarkami

Kotlety mielone to druga po schabowych kulinarna wizytówka naszego kraju. Zawsze smakują tak samo pysznie, a według tego przepisu mogą być jeszcze lepsze. Klopsiki to danie, które przygotujesz szybko i z przyjemnością, bo lepienie kulek z mięsa to fajna zabawa dla pasjonatów kuchennych oraz obecnych przy gotowaniu dzieci. Z przyrządzeniem tego dania uwiniesz się w zaledwie 30 minut, więc to idealna potrawa dla zabieganych. Wystarczy mięso zmieszać z Fix Knorr do mielonych i dodać posiekane pieczarki oraz czosnek. Jeśli nie przepadasz za jego smakiem lub zapachem, możesz użyć cebuli lub w ogóle zrezygnować z tego typu dodatków. Całość dokładnie wymieszaj, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Teraz najlepsza część – lepienie kuleczek z mięsa. Uformuj je lekko wilgotnymi rękami, wtedy klopsiki nie będą się kleić do dłoni. Wrzuć na uprzednio rozgrzany olej i usmaż. Serwuj z bukietem kolorowych warzyw, np. brokułami lub kalafiorem.