Klopsiki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klopsiki z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

39

heart
313 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

366 osób wydrukowało

Pobierz pdf

657 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

5 łyżek

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Rozmieszaj Fix Kotlety mielone Knorr z wodą i pozostaw na 3 minuty.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Zetrzyj na tarce pieczarki, czosnek drobno posiekaj.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj do mięsa gotowy Fix Knorr, pieczarki i czosnek. Całość wymieszaj.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Uformuj małe klopsiki, usmaż na oleju. Podawaj z warzywami.

Klopsiki z pieczarkami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klopsiki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klopsiki z pieczarkamiKlopsiki z pieczarkami

Kotlety mielone to druga po schabowych kulinarna wizytówka naszego kraju. Zawsze smakują tak samo pysznie, a według tego przepisu mogą być jeszcze lepsze. Klopsiki to danie, które przygotujesz szybko i z przyjemnością, bo lepienie kulek z mięsa to fajna zabawa dla pasjonatów kuchennych oraz obecnych przy gotowaniu dzieci. Z przyrządzeniem tego dania uwiniesz się w zaledwie 30 minut, więc to idealna potrawa dla zabieganych. Wystarczy mięso zmieszać z Fix Knorr do mielonych i dodać posiekane pieczarki oraz czosnek. Jeśli nie przepadasz za jego smakiem lub zapachem, możesz użyć cebuli lub w ogóle zrezygnować z tego typu dodatków. Całość dokładnie wymieszaj, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Teraz najlepsza część – lepienie kuleczek z mięsa. Uformuj je lekko wilgotnymi rękami, wtedy klopsiki nie będą się kleić do dłoni. Wrzuć na uprzednio rozgrzany olej i usmaż. Serwuj z bukietem kolorowych warzyw, np. brokułami lub kalafiorem.