Paprykowy Stroganoff z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowy Stroganoff z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

119 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

205 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

250 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz i pokrój w paski. Skrop oliwą, oprósz solą, pieprzem i przesmaż na rozgrzanej patelni. Obsmażone mięso zdejmij z patelni.

Krok 2

Papryki i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Rozgrzej ponownie tę samą patelnię i przesmaż na niej warzywa, oprósz mąką.

Krok 3

Wlej szklankę wody i mieszając rózgą doprowadź do wrzenia. Dodaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i ponownie zagotuj.

Krok 4

Sos dopraw Bulionetką drobiową Knorr oraz pieprzem, a następnie zmiksuj blenderem.

Krok 5

Gotowy sos połącz z kurczakiem. Zagotuj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej