Paprykowy Stroganoff z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowy Stroganoff z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
123 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

250 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz i pokrój w paski. Skrop oliwą, oprósz solą, pieprzem i przesmaż na rozgrzanej patelni. Obsmażone mięso zdejmij z patelni.

Krok 2

Papryki i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Rozgrzej ponownie tę samą patelnię i przesmaż na niej warzywa, oprósz mąką.

Krok 3

Wlej szklankę wody i mieszając rózgą doprowadź do wrzenia. Dodaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i ponownie zagotuj.

Krok 4

Sos dopraw Bulionetką drobiową Knorr oraz pieprzem, a następnie zmiksuj blenderem.

Krok 5

Gotowy sos połącz z kurczakiem. Zagotuj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej