Paprykowy Stroganoff z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowy Stroganoff z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
123 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

242 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

250 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz i pokrój w paski. Skrop oliwą, oprósz solą, pieprzem i przesmaż na rozgrzanej patelni. Obsmażone mięso zdejmij z patelni.

Krok 2

Papryki i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Rozgrzej ponownie tę samą patelnię i przesmaż na niej warzywa, oprósz mąką.

Krok 3

Wlej szklankę wody i mieszając rózgą doprowadź do wrzenia. Dodaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i ponownie zagotuj.

Krok 4

Sos dopraw Bulionetką drobiową Knorr oraz pieprzem, a następnie zmiksuj blenderem.

Krok 5

Gotowy sos połącz z kurczakiem. Zagotuj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej