Paprykowy Stroganoff z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowy Stroganoff z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

123 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

231 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

250 mililitrów

1 łyżka

1 łyżka

30 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz i pokrój w paski. Skrop oliwą, oprósz solą, pieprzem i przesmaż na rozgrzanej patelni. Obsmażone mięso zdejmij z patelni.

Krok 2

Papryki i cebulę pokrój na mniejsze kawałki. Rozgrzej ponownie tę samą patelnię i przesmaż na niej warzywa, oprósz mąką.

Krok 3

Wlej szklankę wody i mieszając rózgą doprowadź do wrzenia. Dodaj koncentrat pomidorowy, śmietanę i ponownie zagotuj.

Krok 4

Sos dopraw Bulionetką drobiową Knorr oraz pieprzem, a następnie zmiksuj blenderem.

Krok 5

Gotowy sos połącz z kurczakiem. Zagotuj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowy Stroganoff z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej