Przepisy na Strogonow | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Strogonow

25 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (25)

Szybki Stroganoff
ratingratingratingratingrating

259

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Chcesz przygotować szybki Strogonow czy może szybki Stroganoff? Pisownie mogą się różnić, lecz na...
Gulasz à la Stroganoff
ratingratingratingratingrating

101

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Gulasz à la Strogonow to nic innego jak połączenie dwóch znanych potraw mięsnych. Tradycyjny boeu...
Beef Strogonoff  z papryką - VIDEO
ratingratingratingratingrating

72

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
50 min.
Zgodnie z legendą nazwa Beef Strogonoff z papryką pochodzi od nazwiska rosyjskiego generała i hra...
A la Stroganoff z kaszą gryczaną i majerankiem
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Boeuff Stroganoff (zwany również po prostu Strogonowem) to danie podawane często w czasie wszelki...
Stroganoff z kurczaka z porami
ratingratingratingratingrating

44

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Stroganoff jest doskonale znaną potrawą. Stanowi często obowiązkowy element menu każdej imprezy...
Stroganoff wieprzowy
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Stroganoff jest klasycznym daniem kuchni rosyjskiej, które w swojej oryginalnej wersji przygotowy...
A la Stroganoff z kiełbasy
ratingratingratingratingrating

37

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek oraz cebulę w paski a pieczarki w półplastry. ...
Kremowy a la stroganoff z ryżem
ratingratingratingratingrating

19

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj ze szklanką zimnej wody oraz śmietaną.
A la Stroganoff z boczniakami
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Kaszę ugotuj według zaleceń producenta.
Strogonow z sera halloumi
ratingratingratingratingrating

20

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
28 min.
Ser halloumi pokrój w grubą 1 cm kostkę i podsmaż go na patelni na rozgrzanym oleju, aż zrobi się...
Boeuf Stroganow
ratingratingratingratingrating

12

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Boeuf Stroganow to jedna z bardziej popularnych potraw serwowanych podczas przyjęć. Ten rodzaj gu...
Makaron z wołowiną i czerwonym winem
ratingratingratingratingrating

16

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Makaron z wołowiną i czerwonym winem to pyszne danie inspirowane kuchniami południowej Europy, w...
Strogonow z kiełbasy i pieczonych ziemniaków
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Kiełbasę pokrój w grube plastry, a plastry boczku przekrój na trzy części. Paprykę oczyść z nasio...
Stroganoff z kaczki
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ostry Stroganoff
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
 A la Stroganoff z indyka
ratingratingratingratingrating

75

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Co prawda strogonow z indyka może brzmieć nieco szokująco, lecz zamiana polędwicy wołowej na deli...
Stroganoff na wieprzowinie - VIDEO
ratingratingratingratingrating

77

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Wieprzowinę pokrój w paski, oprósz przyprawą Knorr i obsmaż w garnku. Pieczarki pokrój w ósemki...
Strogonow
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Jedni nazywają to danie zupą, inni mięsnym sosem. Niektórzy jedzą je z kromką chleba, inni z kasz...
Boeuf Strogonow
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.

Ciekawostki i porady

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - StrogonowStrogonow

Stroganoff w klasycznej wersji jest prostym w przygotowaniu jednogarnkowym daniem mięsnym. W jego skład wchodzi przede wszystkim pokrojona w cienkie paski wołowina, cebula oraz sos z dodatkiem śmietany. Podaje się go jednak w wielu różnych wariantach, przede wszystkim z dodatkiem pieczarek, papryki i kiszonych ogórków. By danie zyskało intensywny kolor, połącz całość z przecierem pomidorowym. Najistotniejsza w tej potrawie jest jednak dobrej jakości wołowina. Nadają się różne części, np. rostbef lub polędwica. Aby przygotować stroganoff, najpierw pokrój mięso w plastry w poprzek włókien, a następnie pokrój je na wąskie paski. Podsmaż mocno, by mięso nie puszczało soku. Połącz je z pieczarkami i papryką, a potem zalej bulionem, przykryj i gotuj do miękkości. Powstały sos zapraw kwaśną śmietaną, dodaj przecier pomidorowy oraz kiszone ogórki. Dopraw całość do smaku. By danie stało się bardziej pikantne, posyp je ostrą papryką lub pieprzem cayenne. Odstaw na chwilę przed podaniem. Potrawę serwuj z dodatkiem klusek śląskich, kaszy, świeżego pieczywa albo samodzielnie. Stroganoff dobrze nadaje się również do podania w chlebie. W tym celu wydrąż bochenek i podpiecz w piekarniku przed podaniem. Każdą porcję udekoruj świeżą natką pietruszki albo kolendry lub przykryj odkrojoną częścią chleba. Jeśli lubisz mięso drobiowe, zastąp nim wołowinę. Do kurczaka pasuje dodatek porów, pieczarek i słodkiej śmietanki. Indyka połącz z grzybami, ogórkami oraz musztardą i kwaśną śmietaną. Obydwie te wersje bardzo dobrze pasują jako dodatek do białego ryżu albo makaronu. Wzorując się na klasycznej wersji, przyrządź szybkie danie z kiełbasy i boczku w gęstym sosie. Wykorzystaj w nim również inne wędliny, np. kawałki szynki. Stroganoff to danie, które bardzo dobrze sprawdzi się, kiedy przygotowujesz posiłek dla większej ilości osób, np. na przyjęcie sylwestrowe. Możesz ugotować go dzień wcześniej, tak, by smaki dokładnie się przeniknęły. Skorzystaj z naszych sprawdzonych sposobów na jego przyrządzenie.