Beef Strogonoff z papryką video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Beef Strogonoff z papryką - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

60

812 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1241 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

80 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

700 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrojone mięso dopraw odrobiną soli oraz czarnym pieprzem. Tuż przed podaniem obsmaż je na bardzo gorącej patelni.

Beef Strogonoff  z papryką - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pokrojoną cebulę, paprykę i pieczarki obsmaż na patelni. Podsmażone warzywa oprósz mąką i dokładnie wymieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy, Bulionetkę wołową Knorr, musztardę oraz pozostałe przyprawy. Całość zalej 700 mililitrami wody i doprowadź do wrzenia. Powstały sos zapraw śmietaną.

Beef Strogonoff  z papryką - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Do mięsa dodaj sos, a wszystko razem duś około 20 minut aż mięso będzie miękkie.

Beef Strogonoff  z papryką - VIDEO - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotową potrawę podawaj z ryżem.

1

Opinie o przepisie

  • Mariusz Hołubowicz

    Mariusz Hołubowicz , 18.04.2016

    świetne szybkie danie ja dodałem jeszcze ogórka kiszonego oraz chili dla podbicia smaku Polecam...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Beef Strogonoff  z papryką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Beef Strogonoff  z papryką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Beef Strogonoff  z papryką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Beef Strogonoff  z papryką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Beef Strogonoff  z papryką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Beef Strogonoff  z papryką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Beef Strogonoff  z papryką - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Beef Strogonoff  z papryką - VIDEOBeef Strogonoff z papryką - VIDEO

Zgodnie z legendą nazwa beef strogonoff z papryką pochodzi od nazwiska rosyjskiego generała i hrabiego Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Fuzja kuchni francuskiej i rosyjskiej w tym daniu polega nie tylko na zestawieniu słów w jego nazwie. Wołowinę przyrządza się smażąc ją przed podaniem na bardzo gorącej patelni – w zgodzie ze szkołą francuską, natomiast połączenie mięsa z sosem ma swoje korzenie w kuchni rosyjskiej. Kupując polędwicę wołową zwróć uwagę na kolor mięsa i jego brzegi – jeżeli są purpurowo-czerwone, jest to oznaka jego świeżości. W kontakcie z powietrzem mięso się utlenia i zabarwia na lekko brązowy odcień dlatego najlepiej jest je kroić w paski tuż przed przyrządzeniem. Pieczarki przed wrzuceniem na patelnię dokładnie wyszoruj pod bieżącą – najlepiej zimną wodą, co doda im jędrności. Stworzenie tego dania zajmie ci nie więcej niż pół godziny. Beef strogonow z papryką najlepiej smakuje podany z ugotowanym na sypko ryżem – taki zestaw to doskonały pomysł na szybki obiad. Smacznego!