Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

710 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

482 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

728 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

80 mililitrów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój wołowinę na plasterki. Czosnek i imbir zetrzyj. Mięso dopraw sosem sojowym, cukrem, czosnkiem i imbirem. Następnie odstaw wszystko na kwadrans.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 1

Krok 2

Sparz i pokrój makaron. Namocz grzyby, a następnie je posiekaj.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 2

Krok 3

Pokrój na małe kawałki marchew, paprykę, bambus i cebulę.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 3

Krok 4

Smaż mięso na dużym ogniu przez 3 minuty. Dodaj warzywa, grzyby i kontynuuj smażenie.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 4

Krok 5

Wlej pół szklanki wody, dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr i dalej duś potrawę przez kolejne kilka minut, dokładnie mieszając. Możesz udekorować potrawę posiekaną dymką. Podawaj gorące.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Eugenia Podgórska

    Eugenia Podgórska , 25.08.2019

    Wygląda super. Łatwe do przyrządzania, na pewno ugotuję.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrew Urbański

    Andrew Urbański , 17.02.2019

    Wietnamskie danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Gutowska

    Bożena Gutowska , 17.02.2019

    wołowina

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ślimaki z łososia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamskuBo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku

Planujesz podróż do któregoś z państw Dalekiego Wschodu? Jeśli tak, to przepis na wołowinę w warzywach po wietnamsku, czyli bo rau thap cam, będzie dla Ciebie jak strzał w dziesiątkę! Jeśli nie, to może okaże się, że Wietnam to ta część świata, którą zdecydowanie musisz odwiedzić.

Dla kogo?

Dla osoby, którą chcesz zabrać ze sobą w podróż życia. Ahoj, przygodo!

Na jaką okazję?

Wołowinę po wietnamsku zaserwuj wtedy, gdy czujesz, że potrzebujesz odmiany w swojej kuchni. Jeśli posmakuje Tobie i pozostałym domownikom, na pewno przyrządzisz ją jeszcze nieraz.

Czy wiesz, że?

Wołowina to najbardziej popularny rodzaj mięsa używanego w kuchni wietnamskiej. Drugi w kolejności jest drób w postaci kaczki.

Dla urozmaicenia:

Zamiast sosu sojowego równie dobrze użyć możesz sosu rybnego – częściej to właśnie ten drugi jest stosowany we flagowych, wietnamskich daniach, co odróżnia je od tych inspirowanych Chinami.