Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

821 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

551 osób wydrukowało

Pobierz pdf

841 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

20 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

50 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

1 szczypta

80 mililitrów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój wołowinę na plasterki. Czosnek i imbir zetrzyj. Mięso dopraw sosem sojowym, cukrem, czosnkiem i imbirem. Następnie odstaw wszystko na kwadrans.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 1

Krok 2

Sparz i pokrój makaron. Namocz grzyby, a następnie je posiekaj.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 2

Krok 3

Pokrój na małe kawałki marchew, paprykę, bambus i cebulę.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 3

Krok 4

Smaż mięso na dużym ogniu przez 3 minuty. Dodaj warzywa, grzyby i kontynuuj smażenie.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 4

Krok 5

Wlej pół szklanki wody, dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr i dalej duś potrawę przez kolejne kilka minut, dokładnie mieszając. Możesz udekorować potrawę posiekaną dymką. Podawaj gorące.

Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - Krok 5
3

Opinie o przepisie

  • Eugenia Podgórska

    Eugenia Podgórska , 25.08.2019

    Wygląda super. Łatwe do przyrządzania, na pewno ugotuję.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrew Urbański

    Andrew Urbański , 17.02.2019

    Wietnamskie danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Gutowska

    Bożena Gutowska , 17.02.2019

    wołowina

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamskuBo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku

Planujesz podróż do któregoś z państw Dalekiego Wschodu? Jeśli tak, to przepis na wołowinę w warzywach po wietnamsku, czyli bo rau thap cam, będzie dla Ciebie jak strzał w dziesiątkę! Jeśli nie, to może okaże się, że Wietnam to ta część świata, którą zdecydowanie musisz odwiedzić.

Dla kogo?

Dla osoby, którą chcesz zabrać ze sobą w podróż życia. Ahoj, przygodo!

Na jaką okazję?

Wołowinę po wietnamsku zaserwuj wtedy, gdy czujesz, że potrzebujesz odmiany w swojej kuchni. Jeśli posmakuje Tobie i pozostałym domownikom, na pewno przyrządzisz ją jeszcze nieraz.

Czy wiesz, że?

Wołowina to najbardziej popularny rodzaj mięsa używanego w kuchni wietnamskiej. Drugi w kolejności jest drób w postaci kaczki.

Dla urozmaicenia:

Zamiast sosu sojowego równie dobrze użyć możesz sosu rybnego – częściej to właśnie ten drugi jest stosowany we flagowych, wietnamskich daniach, co odróżnia je od tych inspirowanych Chinami.