Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku
łatwe
932 osoby zapisały

Składniki
200 dekagramów
1 sztuka
20 dekagramów
1 sztuka
20 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
50 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
1 szczypta
80 mililitrów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój wołowinę na plasterki. Czosnek i imbir zetrzyj. Mięso dopraw sosem sojowym, cukrem, czosnkiem i imbirem. Następnie odstaw wszystko na kwadrans.

Krok 2
Sparz i pokrój makaron. Namocz grzyby, a następnie je posiekaj.

Krok 3
Pokrój na małe kawałki marchew, paprykę, bambus i cebulę.

Krok 4
Smaż mięso na dużym ogniu przez 3 minuty. Dodaj warzywa, grzyby i kontynuuj smażenie.

Krok 5
Wlej pół szklanki wody, dodaj Sos do pieczeni ciemny Knorr i dalej duś potrawę przez kolejne kilka minut, dokładnie mieszając. Możesz udekorować potrawę posiekaną dymką. Podawaj gorące.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni ciemny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejInne przepisy
Bo rau thap cam - Wołowina w warzywach po wietnamsku
Planujesz podróż do któregoś z państw Dalekiego Wschodu? Jeśli tak, to przepis na wołowinę w warzywach po wietnamsku, czyli bo rau thap cam, będzie dla Ciebie jak strzał w dziesiątkę! Jeśli nie, to może okaże się, że Wietnam to ta część świata, którą zdecydowanie musisz odwiedzić.
Dla kogo?
Dla osoby, którą chcesz zabrać ze sobą w podróż życia. Ahoj, przygodo!
Na jaką okazję?
Wołowinę po wietnamsku zaserwuj wtedy, gdy czujesz, że potrzebujesz odmiany w swojej kuchni. Jeśli posmakuje Tobie i pozostałym domownikom, na pewno przyrządzisz ją jeszcze nieraz.
Czy wiesz, że?
Wołowina to najbardziej popularny rodzaj mięsa używanego w kuchni wietnamskiej. Drugi w kolejności jest drób w postaci kaczki.
Dla urozmaicenia:
Zamiast sosu sojowego równie dobrze użyć możesz sosu rybnego – częściej to właśnie ten drugi jest stosowany we flagowych, wietnamskich daniach, co odróżnia je od tych inspirowanych Chinami.