PRZEPISY.PL

Smakowity gulasz węgierski to będzie hit dzisiejszego obiadu.

Gulasz węgierski - autor: przepisy.pl

Gulasz węgierski

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
403
osoby dodały do Mniamlisty
403
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • ostra i słodka papryka1 łyżka
  • majeranek suszony1 łyżeczka
  • mąka pszenna1 łyżka
  • woda600 ml
Gulasz węgierski – krok 1

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę. Podobnie pokrój cebulę, paprykę oraz ziemniaki.
Gulasz węgierski – krok 2

Krok 2

Przesmaż cebulę ze słodką papryką. Następnie dodaj mięso, koncentrat pomidorowy i smaż chwilę na mocnym ogniu. Oprósz mąką.
Gulasz węgierski – krok 3

Krok 3

Mięso zalej 600 mililitrami wody, dodaj esencję do duszonych mięs Knorr, która podkreśli smak potrawy i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś do miękkości (uzupełniając ewentualnie płyn).
Gulasz węgierski – krok 4

Krok 4

Po tym czasie dodaj pozostałe składniki i gotuj do momentu, gdy będą miękkie. Dopraw majerankiem i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem lub kaszą.

Jeśli lubisz ostre potrawy, możesz dodać więcej ostrej papryki.

WięcejMniej
przepisy.plSzef kuchni Knorr

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1208
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
102
osoby dodały do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
109
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
1151
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe