Gulasz z kiełbasek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

76

598 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

919 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1599 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

500 mililitrów

8 plastrów

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, a boczek w kostkę. Całość usmaż na dużej patelni bez dodatku tłuszczu.

Gulasz z kiełbasek - Krok 1

Krok 2

Całą włoszczyznę dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Gulasz z kiełbasek - Krok 2

Krok 3

Dodaj wszystkie warzywa do kiełbasy i boczku. Całość smaż około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Gulasz z kiełbasek - Krok 3

Krok 4

Zalej gulasz 500 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Dokładnie wymieszaj.

Gulasz z kiełbasek - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz odcedzoną fasolkę. Duś jeszcze około 15 minut. Udekoruj natką pietruszki. Taki gulasz podawaj z kromką chleba lub bułką.

Gulasz z kiełbasek - Krok 5
8

Opinie o przepisie

  • Kamila Wolszakiewicz

    Kamila Wolszakiewicz

    Mozna to nazwac jakkolwiek tylko nie gulaszem, bo to profanacja...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kluz

    Beata Kluz

    Dla mnie to fasolka po bretonsku a nie jakiś gulasz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Bonisławska

    Magda Bonisławska

    zwykły gulasz z torebki.... nie używam gotowych sosów...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Lisiecka

    Wanda Lisiecka

    Ta strona ma na celu reklamę produktów Knorra i stąd te dodatki z torebek i paczek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelina Masztalerz

    Marcelina Masztalerz

    Zamiast tego sosu z paczki można zrobić samemu: 1/2 dużej cebuli pokrojonej w kostkę, 2-3 ząbki czosnku drobne plasterki razem podsmażyć 3 duże pomidory, pokrojone w kostkę, dodać do cebulki i czosnku, smażyć razem dodać sól, pieprz, słodką paprykę i zioła (do kuchni włoskiej) lub świeże liście (bazylia, oregano) dodać łyżeczkę cukru Kiedy się już dobrze podsmaży zalać wszystko wodą (tak, żeby woda wszystko przykryła) zredukować całą wodę i dodać przecier pomidorowy ok. 100-150g zagotować na koniec wszystko zblendowac można używać do wszystkiego, do pizzy, makaronów, fasolki po bretońsku Smacznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lis

    Katarzyna Lis

    Dawid Mich

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek

    Często robię taki szybki gulasz , ale bez tego świństwa chemicznego o nazwie Fix ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelina Masztalerz

    Marcelina Masztalerz

    Wszystko super poza tym sosem z paczki, bleee te gotowe sosy są okropne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej