Gulasz z kiełbasy - w sosie pomidorowym: szybki | Przepisy.pl pixel

Gulasz z kiełbasek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

83

801 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1234 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2333 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

500 mililitrów

8 plastrów

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, a boczek w kostkę. Całość usmaż na dużej patelni bez dodatku tłuszczu.

Gulasz z kiełbasek - Krok 1

Krok 2

Całą włoszczyznę dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Gulasz z kiełbasek - Krok 2

Krok 3

Dodaj wszystkie warzywa do kiełbasy i boczku. Całość smaż około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Gulasz z kiełbasek - Krok 3

Krok 4

Zalej gulasz 500 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Dokładnie wymieszaj.

Gulasz z kiełbasek - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz odcedzoną fasolkę. Duś jeszcze około 15 minut. Udekoruj natką pietruszki. Taki gulasz podawaj z kromką chleba lub bułką.

Gulasz z kiełbasek - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

14

Opinie o przepisie

  • Marika

    Marika , 30.06.2021

    Wygląda przepysznie ja jadłam coś podobnego ale z pulpetami z kiełbaskami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Franek Brown

    Franek Brown , 26.12.2020

    Lepszego dania to ja nie widziałem!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rychu

    Rychu , 26.10.2020

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Mądry

    Piotr Mądry , 04.06.2020

    Bardzo smaczne, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Maria

    Maria Maria , 30.03.2020

    TAK. gulasz jest daniem węgierskim więc wypadało mi troszkę ostrości dodać. Do gotującego gulaszu dorzucić przekrojoną papryczkę chili. Doda małego smakowego kopniaka i będzie bardziej wyrazisty w smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Teresa Wesolwska

    Teresa Teresa Wesolwska , 07.03.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Wolszakiewicz

    Kamila Wolszakiewicz , 10.09.2016

    Mozna to nazwac jakkolwiek tylko nie gulaszem, bo to profanacja...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kluz

    Beata Kluz , 06.09.2016

    Dla mnie to fasolka po bretonsku a nie jakiś gulasz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Bonisławska

    Magda Bonisławska , 05.09.2016

    zwykły gulasz z torebki.... nie używam gotowych sosów...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Lisiecka

    Wanda Lisiecka , 05.09.2016

    Ta strona ma na celu reklamę produktów Knorra i stąd te dodatki z torebek i paczek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelina Masztalerz

    Marcelina Masztalerz , 05.09.2016

    Zamiast tego sosu z paczki można zrobić samemu: 1/2 dużej cebuli pokrojonej w kostkę, 2-3 ząbki czosnku drobne plasterki razem podsmażyć 3 duże pomidory, pokrojone w kostkę, dodać do cebulki i czosnku, smażyć razem dodać sól, pieprz, słodką paprykę i zioła (do kuchni włoskiej) lub świeże liście (bazylia, oregano) dodać łyżeczkę cukru Kiedy się już dobrze podsmaży zalać wszystko wodą (tak, żeby woda wszystko przykryła) zredukować całą wodę i dodać przecier pomidorowy ok. 100-150g zagotować na koniec wszystko zblendowac można używać do wszystkiego, do pizzy, makaronów, fasolki po bretońsku Smacznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lis

    Katarzyna Lis , 05.09.2016

    Dawid Mich

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 05.09.2016

    Często robię taki szybki gulasz , ale bez tego świństwa chemicznego o nazwie Fix ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelina Masztalerz

    Marcelina Masztalerz , 05.09.2016

    Wszystko super poza tym sosem z paczki, bleee te gotowe sosy są okropne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kiełbasekGulasz z kiełbasek

Pogoda za oknem nie rozpieszcza, a Ty szukasz rozgrzewającego dania, które umili Ci ten ponury dzień? Gulasz z kiełbasą będzie strzałem w dziesiątkę! Obok tej pysznej potrawy ciężko jest przejść obojętnie. Wszystko za sprawą doskonałych składników i aromatycznych przypraw. Poznaj ten smak, a gulasz z kiełbasek zagości w Twoim menu na stałe!

Dla kogo?

Gulasz z kiełbasek będzie dobrym wyborem dla miłośników mięs. W końcu w naszej recepturze znajdziesz kiełbaski i plasterki boczku wędzonego. Zadowoleni będą również fani warzyw! Wnioski same się nasuwają – gulasz jest uniwersalnym daniem, które powinno posmakować każdemu. Tym przepisem nie pogardzą nawet najwięksi znawcy kulinarni!

Na jaką okazję?

Szybki gulasz z kiełbasek będzie doskonałym obiadem na zabiegany dzień. Przygotowanie naszej receptury zajmie Ci zaledwie 35 minut! Smaczny gulasz dobrze sprawdzi się również w chłodniejsze wieczory, gdy będziesz szukać rozgrzewającej potrawy. Zadowolenie gwarantowane! A może goście wpadli do Ciebie z niezapowiedzianą wizytą? Pół godziny i pyszny gulasz z kiełbasek trafi na Wasze talerze!

Czy wiesz, że?

Nazwa gulasz nie jest przypadkowa! To słowo pochodzi od pasterzy, którzy paśli bydło na terenach nizinnych. Przygotowywane przez nich dania były nazywane gulaszami. Możesz spotkać się również z innymi określeniami, np. pörkölt. Wszystkie dotyczą pysznego dania z mięsem i warzywami.

Dla urozmaicenia:

Lubisz mocno przyprawione dania? Sięgnij po aromatyczne dodatki! Gulasz z kiełbasek w sosie pomidorowym skomponujesz z majerankiem, oregano oraz słodką papryką. Jeżeli jednak chcesz poczuć ostrość w daniu, to koniecznie sięgnij po pieprz czarny, ostrą paprykę i imbir. Koniecznie daj nam znać, jak smakował Ci zaproponowany przepis!