
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
500 mililitrów
8 plastrów
1 pęczek
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę pokrój w plasterki, a boczek w kostkę. Całość usmaż na dużej patelni bez dodatku tłuszczu.

Krok 2
Całą włoszczyznę dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3
Dodaj wszystkie warzywa do kiełbasy i boczku. Całość smaż około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 4
Zalej gulasz 500 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz odcedzoną fasolkę. Duś jeszcze około 15 minut. Udekoruj natką pietruszki. Taki gulasz podawaj z kromką chleba lub bułką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z kiełbasek
Pogoda za oknem nie rozpieszcza, a Ty szukasz rozgrzewającego dania, które umili Ci ten ponury dzień? Gulasz z kiełbasą będzie strzałem w dziesiątkę! Obok tej pysznej potrawy ciężko jest przejść obojętnie. Wszystko za sprawą doskonałych składników i aromatycznych przypraw. Poznaj ten smak, a gulasz z kiełbasek zagości w Twoim menu na stałe!
Dla kogo?
Gulasz z kiełbasek będzie dobrym wyborem dla miłośników mięs. W końcu w naszej recepturze znajdziesz kiełbaski i plasterki boczku wędzonego. Zadowoleni będą również fani warzyw! Wnioski same się nasuwają – gulasz jest uniwersalnym daniem, które powinno posmakować każdemu. Tym przepisem nie pogardzą nawet najwięksi znawcy kulinarni!
Na jaką okazję?
Szybki gulasz z kiełbasek będzie doskonałym obiadem na zabiegany dzień. Przygotowanie naszej receptury zajmie Ci zaledwie 35 minut! Smaczny gulasz dobrze sprawdzi się również w chłodniejsze wieczory, gdy będziesz szukać rozgrzewającej potrawy. Zadowolenie gwarantowane! A może goście wpadli do Ciebie z niezapowiedzianą wizytą? Pół godziny i pyszny gulasz z kiełbasek trafi na Wasze talerze!
Czy wiesz, że?
Nazwa gulasz nie jest przypadkowa! To słowo pochodzi od pasterzy, którzy paśli bydło na terenach nizinnych. Przygotowywane przez nich dania były nazywane gulaszami. Możesz spotkać się również z innymi określeniami, np. pörkölt. Wszystkie dotyczą pysznego dania z mięsem i warzywami.
Dla urozmaicenia:
Lubisz mocno przyprawione dania? Sięgnij po aromatyczne dodatki! Gulasz z kiełbasek w sosie pomidorowym skomponujesz z majerankiem, oregano oraz słodką papryką. Jeżeli jednak chcesz poczuć ostrość w daniu, to koniecznie sięgnij po pieprz czarny, ostrą paprykę i imbir. Koniecznie daj nam znać, jak smakował Ci zaproponowany przepis!



































