Gulasz z kiełbasek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

76

620 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

919 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1599 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

500 mililitrów

8 plastrów

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, a boczek w kostkę. Całość usmaż na dużej patelni bez dodatku tłuszczu.

Gulasz z kiełbasek - Krok 1

Krok 2

Całą włoszczyznę dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Gulasz z kiełbasek - Krok 2

Krok 3

Dodaj wszystkie warzywa do kiełbasy i boczku. Całość smaż około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Gulasz z kiełbasek - Krok 3

Krok 4

Zalej gulasz 500 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Dokładnie wymieszaj.

Gulasz z kiełbasek - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz odcedzoną fasolkę. Duś jeszcze około 15 minut. Udekoruj natką pietruszki. Taki gulasz podawaj z kromką chleba lub bułką.

Gulasz z kiełbasek - Krok 5
10

Opinie o przepisie

  • Maria Maria

    Maria Maria, 30.03.2020

    TAK. gulasz jest daniem węgierskim więc wypadało mi troszkę ostrości dodać. Do gotującego gulaszu dorzucić przekrojoną papryczkę chili. Doda małego smakowego kopniaka i będzie bardziej wyrazisty w smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Teresa Wesolwska

    Teresa Teresa Wesolwska, 07.03.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Wolszakiewicz

    Kamila Wolszakiewicz, 10.09.2016

    Mozna to nazwac jakkolwiek tylko nie gulaszem, bo to profanacja...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kluz

    Beata Kluz, 06.09.2016

    Dla mnie to fasolka po bretonsku a nie jakiś gulasz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Bonisławska

    Magda Bonisławska, 05.09.2016

    zwykły gulasz z torebki.... nie używam gotowych sosów...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Lisiecka

    Wanda Lisiecka, 05.09.2016

    Ta strona ma na celu reklamę produktów Knorra i stąd te dodatki z torebek i paczek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelina Masztalerz

    Marcelina Masztalerz, 05.09.2016

    Zamiast tego sosu z paczki można zrobić samemu: 1/2 dużej cebuli pokrojonej w kostkę, 2-3 ząbki czosnku drobne plasterki razem podsmażyć 3 duże pomidory, pokrojone w kostkę, dodać do cebulki i czosnku, smażyć razem dodać sól, pieprz, słodką paprykę i zioła (do kuchni włoskiej) lub świeże liście (bazylia, oregano) dodać łyżeczkę cukru Kiedy się już dobrze podsmaży zalać wszystko wodą (tak, żeby woda wszystko przykryła) zredukować całą wodę i dodać przecier pomidorowy ok. 100-150g zagotować na koniec wszystko zblendowac można używać do wszystkiego, do pizzy, makaronów, fasolki po bretońsku Smacznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lis

    Katarzyna Lis, 05.09.2016

    Dawid Mich

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek, 05.09.2016

    Często robię taki szybki gulasz , ale bez tego świństwa chemicznego o nazwie Fix ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelina Masztalerz

    Marcelina Masztalerz, 05.09.2016

    Wszystko super poza tym sosem z paczki, bleee te gotowe sosy są okropne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej