Gulasz z kiełbasek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kiełbasek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

79

680 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1007 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1711 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

500 mililitrów

8 plastrów

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plasterki, a boczek w kostkę. Całość usmaż na dużej patelni bez dodatku tłuszczu.

Gulasz z kiełbasek - Krok 1

Krok 2

Całą włoszczyznę dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj.

Gulasz z kiełbasek - Krok 2

Krok 3

Dodaj wszystkie warzywa do kiełbasy i boczku. Całość smaż około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Gulasz z kiełbasek - Krok 3

Krok 4

Zalej gulasz 500 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz. Dokładnie wymieszaj.

Gulasz z kiełbasek - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz odcedzoną fasolkę. Duś jeszcze około 15 minut. Udekoruj natką pietruszki. Taki gulasz podawaj z kromką chleba lub bułką.

Gulasz z kiełbasek - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

12

Opinie o przepisie

  • Rychu

    Rychu , 26.10.2020

    Pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Mądry

    Piotr Mądry , 04.06.2020

    Bardzo smaczne, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Maria

    Maria Maria , 30.03.2020

    TAK. gulasz jest daniem węgierskim więc wypadało mi troszkę ostrości dodać. Do gotującego gulaszu dorzucić przekrojoną papryczkę chili. Doda małego smakowego kopniaka i będzie bardziej wyrazisty w smaku.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Teresa Wesolwska

    Teresa Teresa Wesolwska , 07.03.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Wolszakiewicz

    Kamila Wolszakiewicz , 10.09.2016

    Mozna to nazwac jakkolwiek tylko nie gulaszem, bo to profanacja...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kluz

    Beata Kluz , 06.09.2016

    Dla mnie to fasolka po bretonsku a nie jakiś gulasz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Bonisławska

    Magda Bonisławska , 05.09.2016

    zwykły gulasz z torebki.... nie używam gotowych sosów...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Lisiecka

    Wanda Lisiecka , 05.09.2016

    Ta strona ma na celu reklamę produktów Knorra i stąd te dodatki z torebek i paczek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelina Masztalerz

    Marcelina Masztalerz , 05.09.2016

    Zamiast tego sosu z paczki można zrobić samemu: 1/2 dużej cebuli pokrojonej w kostkę, 2-3 ząbki czosnku drobne plasterki razem podsmażyć 3 duże pomidory, pokrojone w kostkę, dodać do cebulki i czosnku, smażyć razem dodać sól, pieprz, słodką paprykę i zioła (do kuchni włoskiej) lub świeże liście (bazylia, oregano) dodać łyżeczkę cukru Kiedy się już dobrze podsmaży zalać wszystko wodą (tak, żeby woda wszystko przykryła) zredukować całą wodę i dodać przecier pomidorowy ok. 100-150g zagotować na koniec wszystko zblendowac można używać do wszystkiego, do pizzy, makaronów, fasolki po bretońsku Smacznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lis

    Katarzyna Lis , 05.09.2016

    Dawid Mich

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 05.09.2016

    Często robię taki szybki gulasz , ale bez tego świństwa chemicznego o nazwie Fix ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelina Masztalerz

    Marcelina Masztalerz , 05.09.2016

    Wszystko super poza tym sosem z paczki, bleee te gotowe sosy są okropne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kiełbasek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej