Bogracz z cukinią i kiełbasą: przepis na zupę | Przepisy.pl pixel

Bogracz z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

650 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

229 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 opakowania

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 litr

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wołowinę opłucz pod bieżącą zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.

Bogracz z cukinią - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę, cebulę, cukinię i paprykę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.

Bogracz z cukinią - Krok 2

Krok 3

W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj kiełbasę, cebulę, czosnek i paprykę. Całość smaż ok. 5 minut.

Bogracz z cukinią - Krok 3

Krok 4

Fix Gulasz Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do garnka. Całość duś pod przykryciem ok. 30 minut na małym ogniu.

Bogracz z cukinią - Krok 4

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj cukinię i duś kolejne 10 minut.

Bogracz z cukinią - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Magdalena  Żygadło

    Magdalena Żygadło , 09.08.2019

    jest super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Węgierska gulaszowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bogracz z cukiniąBogracz z cukinią

Bogracz z cukinią to nieco zmodyfikowana wersja doskonale znanego węgierskiego bograczu, która stanowi miłą odmianę dla tej potrawy. Urozmaicony przepis na to danie zapewni ci sukces kulinarny wśród tych, którzy będą mogli go spróbować. Idealnym momentem na przygotowanie bograczu z cukinią jest późne lato lub jesień, kiedy cukinie pojawiają się na straganach.Warzywnym akcentem, diametralnie zmieniającym charakter bograczu, jest cukinia. Ta dyniowata roślina to niezwykle wdzięczne i uniwersalne warzywo o szerokim zastosowaniu w kuchni. Z cukinii przyrządza się zupy, sosy, desery, służy jako dodatek do sosów i przecierów. Dodane do bograczu, które należy do potraw raczej pikantnych, zdecydowanie łagodzi smak. Jeśli chcesz, aby potrawa miała jeszcze bardziej pomidorowy smak, dodaj nieco przecieru z pomidorów. Dzięki nim leczo będzie wyraziste i smaczne. Jako dodatek podaj koniecznie pszenną bułeczkę.