Bogracz z cukinią i kiełbasą: przepis na zupę | Przepisy.pl pixel

Bogracz z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

651 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

148 osób wydrukowało

Pobierz pdf

229 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 opakowania

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

1 litr

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wołowinę opłucz pod bieżącą zimną wodą. Osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę ok. 2x2 cm.

Bogracz z cukinią - Krok 1

Krok 2

Kiełbasę, cebulę, cukinię i paprykę pokrój w kostkę, czosnek wyciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.

Bogracz z cukinią - Krok 2

Krok 3

W garnku rozgrzej tłuszcz i zrumień mięso. Następnie dodaj kiełbasę, cebulę, czosnek i paprykę. Całość smaż ok. 5 minut.

Bogracz z cukinią - Krok 3

Krok 4

Fix Gulasz Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do garnka. Całość duś pod przykryciem ok. 30 minut na małym ogniu.

Bogracz z cukinią - Krok 4

Krok 5

Pod koniec duszenia dodaj cukinię i duś kolejne 10 minut.

Bogracz z cukinią - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Magdalena  Żygadło

    Magdalena Żygadło , 09.08.2019

    jest super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bogracz z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bogracz z cukiniąBogracz z cukinią

Bogracz z cukinią to nieco zmodyfikowana wersja doskonale znanego węgierskiego bograczu, która stanowi miłą odmianę dla tej potrawy. Urozmaicony przepis na to danie zapewni ci sukces kulinarny wśród tych, którzy będą mogli go spróbować. Idealnym momentem na przygotowanie bograczu z cukinią jest późne lato lub jesień, kiedy cukinie pojawiają się na straganach.Warzywnym akcentem, diametralnie zmieniającym charakter bograczu, jest cukinia. Ta dyniowata roślina to niezwykle wdzięczne i uniwersalne warzywo o szerokim zastosowaniu w kuchni. Z cukinii przyrządza się zupy, sosy, desery, służy jako dodatek do sosów i przecierów. Dodane do bograczu, które należy do potraw raczej pikantnych, zdecydowanie łagodzi smak. Jeśli chcesz, aby potrawa miała jeszcze bardziej pomidorowy smak, dodaj nieco przecieru z pomidorów. Dzięki nim leczo będzie wyraziste i smaczne. Jako dodatek podaj koniecznie pszenną bułeczkę.