Zupa gulaszowo pomidorowa

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

6 sztuk

200 gramów

10 sztuk

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

1 litr

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę kroimy w kosteczkę, przyprawiamy solą, pieprzem świeżo zmielonym, polewamy sosem sojowym, mieszamy odstawiamy na 10 minut.

Krok 2

W tym czasie pomidory obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na 2 cm paski, pieczarki w plastry, peperonii w krążki (ja użyłam 1/4 papryczki)

Krok 3

W woku rozgrzewamy łyżkę oleju oleju, wrzucamy pojedynczo mięso, posypujemy papryką ostrą i słodką, dodajemy pepperonii, smażymy na mocnym ogniu ok 8-10 minut. Wyjmujemy do miseczki.

Krok 4

Wok osuszamy, wlewamy łyżkę oleju, rozgrzewamy i smażymy pieczarki (przyprawiamy odrobiną soli), dodajemy fasolkę, pomidory i mięso, podsmażamy 5 minut. Zalewamy bulionem przygotowanym z 500 ml wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz zupą gulaszową Knorr wymieszaną z 500 ml zimnej wody, całość gotujemy ok 20-30 minut (10 minut przed końcem dodajemy makaron) Gotowe danie posypać pietruszką. Smacznego

Edyta Chojnowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowo pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowo pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowo pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowo pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowo pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowo pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowo pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bogracz z pieczarką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej