
Składniki
0.5 kilograma
6 sztuk
200 gramów
10 sztuk
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżka
1 łyżka
1 litr
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę kroimy w kosteczkę, przyprawiamy solą, pieprzem świeżo zmielonym, polewamy sosem sojowym, mieszamy odstawiamy na 10 minut.
Krok 2
W tym czasie pomidory obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ, kroimy w kostkę. Fasolkę szparagową kroimy na 2 cm paski, pieczarki w plastry, peperonii w krążki (ja użyłam 1/4 papryczki)
Krok 3
W woku rozgrzewamy łyżkę oleju oleju, wrzucamy pojedynczo mięso, posypujemy papryką ostrą i słodką, dodajemy pepperonii, smażymy na mocnym ogniu ok 8-10 minut. Wyjmujemy do miseczki.
Krok 4
Wok osuszamy, wlewamy łyżkę oleju, rozgrzewamy i smażymy pieczarki (przyprawiamy odrobiną soli), dodajemy fasolkę, pomidory i mięso, podsmażamy 5 minut. Zalewamy bulionem przygotowanym z 500 ml wrzątku i Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz zupą gulaszową Knorr wymieszaną z 500 ml zimnej wody, całość gotujemy ok 20-30 minut (10 minut przed końcem dodajemy makaron) Gotowe danie posypać pietruszką. Smacznego

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Węgierska zupa gulaszowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej