PRZEPISY.PL

Węgierski bogracz to danie jednogarnkowe i wyjątkowo proste do przygotowania.

Bogracz węgierski - autor: przepisy.pl

Bogracz węgierski

  • 60
  • 5
  • Łatwe
  • 0
258
osób dodało do Mniamlisty
258
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • wołowina bez kości700 g
  • Fix Leczo Knorr
    2 opak
  • bulion wołowy500 ml
  • cebula2 szt
  • papryka czerwona3 szt
  • papryka zielona3 szt
  • pomidory2 szt
  • ziemniaki4 szt
  • ostra papryka w proszku1 łyżka
  • słodka papryka w proszku1 łyżka
  • kminek1 łyżeczka
  • oliwa do smażenia30 ml
  • woda250 ml
Bogracz węgierski – krok 1

Krok 1

Umyte mięso pokrój w grubą kostkę, przełóż do miski i wymieszaj z odrobiną oliwy oraz słodką i ostrą papryką. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.
Bogracz węgierski – krok 2

Krok 2

Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody.
Bogracz węgierski – krok 3

Krok 3

Cebulę, papryki, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę.
Bogracz węgierski – krok 4

Krok 4

W szerokim garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone mięso, dodaj cebulę, następnie paprykę i pomidory.
Bogracz węgierski – krok 5

Krok 5

Całość zalej Fixem, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj pokrojone ziemniaki oraz kminek. Gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą miękkie, dopraw do smaku i podawaj. Zupa musi być podana bardzo gorąca.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Leczo KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

113
osób dodało do Mniamlisty
60''
5
Łatwe
144
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
409
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
657
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe