
Składniki
700 gramów
2 opakowania
500 mililitrów
2 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
30 mililitrów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte mięso pokrój w grubą kostkę, przełóż do miski i wymieszaj z odrobiną oliwy oraz słodką i ostrą papryką. Pomidory sparz we wrzącej wodzie, obierz ze skórki, następnie przekrój na pół i pozbądź się nasion.

Krok 2
Fix Leczo Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody.

Krok 3
Cebulę, papryki, pomidory oraz ziemniaki pokrój w dużą kostkę.

Krok 4
W szerokim garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone mięso, dodaj cebulę, następnie paprykę i pomidory.

Krok 5
Całość zalej Fixem, uzupełnij bulionem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj do momentu, gdy mięso będzie miękkie. Dodaj pokrojone ziemniaki oraz kminek. Gotuj jeszcze kilka minut. Gdy ziemniaki będą miękkie, dopraw do smaku i podawaj. Zupa musi być podana bardzo gorąca.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Bogracz węgierski
W oryginale każdy bogracz musi zawierać mięso, najlepiej kilka rodzajów, czasem także boczek i kiełbasę, dużo papryki, słodkiej i pikantnej, czasem w kilku kolorach, a także cebulę, pomidory i ziemniaki lub kluseczki. Sekretem przepisu na bogracz węgierski jest to, że wszystkie składniki duszą się we własnym sosie powoli, i nawzajem przenikają się ich smaki.
Dla kogo?
Przygotuj bogracz po węgiersku, jeśli jesteś fanem soczystej wołowiny, podawanej w towarzystwie aromatycznych dodatków. Żaden miłośnik klasycznych mięsnych potraw nie będzie rozczarowany prawdziwym węgierskim bograczem.
Na jaką okazję?
Zastanawiasz się, kiedy najlepiej podawać bogracz węgierski? Oryginalny przepis miej pod ręką, kiedy w jesienny lub zimowy weekend masz ochotę na naprawdę wyjątkowy posiłek w domowym zaciszu. Zaproś przyjaciół do kociołka – bogracza węgierskiego wystarczy dla wszystkich!
Czy wiesz, że?
Bogacz to węgierska potrawa narodowa, znana na całym świecie, która swoją nazwę zawdzięcza metalowemu kociołkowi, przystosowanemu do gotowania dań gulaszowych nad ogniskiem. Bez obaw, bogracz węgierski przyrządzany w czterech kuchennych ścianach też smakuje wyśmienicie.
Dla urozmaicenia:
Ostateczny sznyt w przepisie na bogracz węgierski zapewni kminek – niezwykle aromatyczne ziarenka, nie tylko podkręcą smak dania, ale będą też ładnie wyglądać. Palce lizać, a talerze – wytrzeć bułką lub chlebem! Takie pyszności jak bogracz po węgiersku, nie mogą się zmarnować.