Knorr Fix Leczo
Fix Leczo to szybki i prosty sposób na idealnie przyprawione i gęste leczo.
Polecane przepisy
Inspiracje i porady
Knorr Fix Leczo
Choć leczo jest tradycyjnym daniem węgierskim, ze względu na wyjątkowy smak i aromat szybko stał się popularny również i w innych krajach europejskich. Zaskocz domowników potrawą pełną smaku kiełbasy i wędzonki oraz dojrzewających w letnim słońcu warzyw, skąpanych w pysznie pomidorowo-ziołowym sosie. Poznaj kilka prostych kroków, przygotuj Knorr Fix leczo oraz pozostałe składniki i… zaczynamy!
Krok 1
Pokrojoną w talarki kiełbasę podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu wraz z piórkami cebuli. Jeśli chcesz podkręcić smak potrawy, dorzuć trochę pokrojonego w kostkę wędzonego boczku.
Krok 2
Dorzuć niewielką cukinię oraz czerwoną paprykę również pokrojone w kostkę. Do przygotowania leczo możesz także użyć bakłażana.
Krok 3
Knorr Fix rozmieszaj ze szklanką wody, zalej wszystkie składniki i porządnie zamieszaj.
Krok 4
Potrawę duś na niewielkim ogniu i pod przykryciem przez około 10-15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Krok 5
Gotowe leczo podawaj jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie – wtedy najlepiej smakuje z kromką świeżego, chrupiącego pieczywa. Smacznego!