Leczo Knorr Fix - przepis: przyprawa do leczo | Przepisy.pl pixel

Knorr Fix Leczo

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

Oceń produkt

Fix Leczo to szybki i prosty sposób na idealnie przyprawione i gęste leczo.

Kupuję

Powiązane produkty

Knorr Naturalnie Smaczne Fix Chłopski Garnek
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Chłopski Garnek
Knorr Fix Rurki z Kurczakiem w Sosie Pieczarkowym
Knorr Fix Rurki z Kurczakiem w Sosie Pieczarkowym
Knorr Fix Spaghetti Carbonara
Knorr Fix Spaghetti Carbonara
Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Mozarellą
Knorr Fix Spaghetti 4 Sery z Mozarellą
Zobacz więcej

Inspiracje i porady

Składniki
koncentrat pomidorowy (44 %), skrobia, oleje roślinne (słonecznikowy, kukurydziany), cukier, wędzony boczek (6,5 %) (boczek wieprzowy, sól), sól jodowana, czosnek (4 %), ekstrakt drożdżowy, mineralna sól potasowa, oregano (1,2 %), bazylia, pieprz (0,3 %), rozmaryn (0,2 %), LAKTOZA, sól, białka MLEKA, aromaty, kmin, kwas: kwas cytrynowy. Może zawierać seler, gluten (zboża), jaja, gorczycę i soję. Uprawiane w sposób zrównoważony.
Opinie użytkowników
Oceń produkt
Oceń produkt
0

Komentarze

Knorr Fix Leczo

Choć leczo jest tradycyjnym daniem węgierskim, ze względu na wyjątkowy smak i aromat szybko stał się popularny również i w innych krajach europejskich. Zaskocz domowników potrawą pełną smaku kiełbasy i wędzonki oraz dojrzewających w letnim słońcu warzyw, skąpanych w pysznie pomidorowo-ziołowym sosie. Poznaj kilka prostych kroków, przygotuj Knorr Fix leczo oraz pozostałe składniki i… zaczynamy!

Krok 1

Pokrojoną w talarki kiełbasę podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu wraz z piórkami cebuli. Jeśli chcesz podkręcić smak potrawy, dorzuć trochę pokrojonego w kostkę wędzonego boczku.

Krok 2

Dorzuć niewielką cukinię oraz czerwoną paprykę również pokrojone w kostkę. Do przygotowania leczo możesz także użyć bakłażana.

Krok 3

Knorr Fix rozmieszaj ze szklanką wody, zalej wszystkie składniki i porządnie zamieszaj.

Krok 4

Potrawę duś na niewielkim ogniu i pod przykryciem przez około 10-15 minut, mieszając od czasu do czasu.

Krok 5

Gotowe leczo podawaj jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie – wtedy najlepiej smakuje z kromką świeżego, chrupiącego pieczywa. Smacznego!