Leczo z cukinią i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z cukinią i kiełbasą

à la ratatouille

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

342 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

234 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

289 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

5 sztuk

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę.

Leczo z cukinią i kiełbasą - Krok 1

Krok 2

W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w półplastry kiełbasę, a następnie podsmaż pozostałe warzywa.

Leczo z cukinią i kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do pozostałych składników. Całość duś przez około 10 minut pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.

Leczo z cukinią i kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Gotowe leczo podawaj w wydrążonych bułeczkach. Dla lepszego efektu do gotowej już potrawy dodaj 100 ml, czyli około 3-4 łyżek Ketchupu Hellmann’s Pikantnego.

Leczo z cukinią i kiełbasą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Maciejewska

    Krystyna Maciejewska , 08.09.2015

    jeszcze nie zjedzone

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybkie leczo z kiełbasą
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z cukinią i kiełbasąLeczo z cukinią i kiełbasą

Leczo z dużą ilością warzyw i pikantną wędzoną kiełbasą przypadnie do gustu zarówno osobom lubiącym gulasze, jak i miłośnikom ratatouille. Przygotowuje się je dość szybko i można zaserwować je w efektowny sposób. Pokrojoną kiełbasę podsmaż razem z warzywami – papryką, cukinią, bakłażanem i cebulą. Następnie dodaj przyprawy oraz wodę. Duś przez chwilę wszystkie składniki, ewentualnie wyostrzając ich smak dodatkiem pikantnego ketchupu. Wzbogacą go też zioła. Wykorzystaj do przyprawienia potrawy natkę pietruszki, kolendrę, tymianek, oregano lub kmin rzymski. Leczo z kiełbasą à la ratatouille serwuj w wydrążonych bułkach. Ozdób je natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi. Będzie również wyśmienite, jeśli podasz je z kluskami śląskimi lub kopytkami gnocchi. Mięsno-warzywne danie doskonale komponuje się też z makaronem. W takiej wersji możesz podać je na obiad lub ciepłą kolację. Posyp całość startym serem żółtym lub mozzarellą. Przyrządź leczo nawiązujące do kuchni prowansalskiej. Pomoże Ci w tym podany tu przepis.