Leczo z cukinią i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z cukinią i kiełbasą

à la ratatouille

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

345 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

237 osób wydrukowało

Pobierz pdf

299 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

5 sztuk

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, oczyść i pokrój w kostkę.

Leczo z cukinią i kiełbasą - Krok 1

Krok 2

W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojoną w półplastry kiełbasę, a następnie podsmaż pozostałe warzywa.

Leczo z cukinią i kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i dodaj do pozostałych składników. Całość duś przez około 10 minut pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.

Leczo z cukinią i kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Gotowe leczo podawaj w wydrążonych bułeczkach. Dla lepszego efektu do gotowej już potrawy dodaj 100 ml, czyli około 3-4 łyżek Ketchupu Hellmann’s Pikantnego.

Leczo z cukinią i kiełbasą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Krystyna Maciejewska

    Krystyna Maciejewska , 08.09.2015

    jeszcze nie zjedzone

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z cukinią i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z cukinią i kiełbasąLeczo z cukinią i kiełbasą

Leczo z dużą ilością warzyw i pikantną wędzoną kiełbasą przypadnie do gustu zarówno osobom lubiącym gulasze, jak i miłośnikom ratatouille. Przygotowuje się je dość szybko i można zaserwować je w efektowny sposób. Pokrojoną kiełbasę podsmaż razem z warzywami – papryką, cukinią, bakłażanem i cebulą. Następnie dodaj przyprawy oraz wodę. Duś przez chwilę wszystkie składniki, ewentualnie wyostrzając ich smak dodatkiem pikantnego ketchupu. Wzbogacą go też zioła. Wykorzystaj do przyprawienia potrawy natkę pietruszki, kolendrę, tymianek, oregano lub kmin rzymski. Leczo z kiełbasą à la ratatouille serwuj w wydrążonych bułkach. Ozdób je natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi. Będzie również wyśmienite, jeśli podasz je z kluskami śląskimi lub kopytkami gnocchi. Mięsno-warzywne danie doskonale komponuje się też z makaronem. W takiej wersji możesz podać je na obiad lub ciepłą kolację. Posyp całość startym serem żółtym lub mozzarellą. Przyrządź leczo nawiązujące do kuchni prowansalskiej. Pomoże Ci w tym podany tu przepis.