Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż pokrojoną w plastry kiełbasę. Pokrój w kostkę warzywa i dodaj do kiełbasy. Chwilę smaż.
Krok 2
Fix Knorr wymieszaj w szklance zimnej wody i dodaj do potrawy.
Krok 3
Całość gotuj przez ok. 5 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Aby zaostrzyć smak potrawy, dodaj dwie trzy łyżki Ketchupu Hellmann’s Pikantnego.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie leczo z kiełbasą
Gdy na grządkach i straganach pojawia się papryka, jednym z najprostszych i najpopularniejszych sposobów jej wykorzystania jest przygotowanie leczo. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak szybko przyrządzić tę wywodzącą się z kuchni węgierskiej potrawę. Na początek będziesz potrzebować pętka ulubionej kiełbasy – odpowiednia będzie np. zwyczajna, śląska lub podwawelska. Pokrój ją w dużą kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem posiekanych warzyw, czyli żółtej i czerwonej papryki oraz cebuli. Do tego dania świetnie pasuje również cukinia. Składniki na patelni zalej wymieszaną z wodą przyprawą do leczo, która wzbogaci smak dania i nada mu właściwą konsystencję. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje i dodaj do niego kilka łyżek pikantnego ketchupu. Leczo serwuj na ciepło, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa – najlepiej bagietki lub ciabatty. Przed podaniem posyp obficie drobno posiekaną natką świeżej pietruszki. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.