Szybkie leczo z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie leczo z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

1627 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

319 osób wydrukowało

Pobierz pdf

440 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż pokrojoną w plastry kiełbasę. Pokrój w kostkę warzywa i dodaj do kiełbasy. Chwilę smaż.

Szybkie leczo z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj w szklance zimnej wody i dodaj do potrawy.

Szybkie leczo z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Całość gotuj przez ok. 5 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Aby zaostrzyć smak potrawy, dodaj dwie trzy łyżki Ketchupu Hellmann’s Pikantnego.

Szybkie leczo z kiełbasą - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Jadwiga  Sroka

    Jadwiga Sroka , 12.09.2019

    tak po raz pierwszy tak gotowałam bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Miszczyk

    Lukasz Miszczyk , 19.09.2015

    trzeba porządnie doprawic

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie leczo z kiełbasąSzybkie leczo z kiełbasą

Gdy na grządkach i straganach pojawia się papryka, jednym z najprostszych i najpopularniejszych sposobów jej wykorzystania jest przygotowanie leczo. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak szybko przyrządzić tę wywodzącą się z kuchni węgierskiej potrawę. Na początek będziesz potrzebować pętka ulubionej kiełbasy – odpowiednia będzie np. zwyczajna, śląska lub podwawelska. Pokrój ją w dużą kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem posiekanych warzyw, czyli żółtej i czerwonej papryki oraz cebuli. Do tego dania świetnie pasuje również cukinia. Składniki na patelni zalej wymieszaną z wodą przyprawą do leczo, która wzbogaci smak dania i nada mu właściwą konsystencję. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje i dodaj do niego kilka łyżek pikantnego ketchupu. Leczo serwuj na ciepło, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa – najlepiej bagietki lub ciabatty. Przed podaniem posyp obficie drobno posiekaną natką świeżej pietruszki. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.