
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż pokrojoną w plastry kiełbasę. Pokrój w kostkę warzywa i dodaj do kiełbasy. Chwilę smaż.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj w szklance zimnej wody i dodaj do potrawy.

Krok 3
Całość gotuj przez ok. 5 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Aby zaostrzyć smak potrawy, dodaj dwie trzy łyżki Ketchupu Hellmann's Pikantnego.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie leczo z kiełbasą
Gdy na grządkach i straganach pojawia się papryka, jednym z najprostszych i najpopularniejszych sposobów jej wykorzystania jest przygotowanie leczo. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak szybko przyrządzić tę wywodzącą się z kuchni węgierskiej potrawę. Na początek będziesz potrzebować pętka ulubionej kiełbasy – odpowiednia będzie np. zwyczajna, śląska lub podwawelska. Pokrój ją w dużą kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem posiekanych warzyw, czyli żółtej i czerwonej papryki oraz cebuli. Do tego dania świetnie pasuje również cukinia. Składniki na patelni zalej wymieszaną z wodą przyprawą do leczo, która wzbogaci smak dania i nada mu właściwą konsystencję. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje i dodaj do niego kilka łyżek pikantnego ketchupu. Leczo serwuj na ciepło, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa – najlepiej bagietki lub ciabatty. Przed podaniem posyp obficie drobno posiekaną natką świeżej pietruszki. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.