Szybkie leczo z kiełbasą - domowe: przepis | Przepisy.pl pixel

Szybkie leczo z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
1693 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

422 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

645 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż pokrojoną w plastry kiełbasę. Pokrój w kostkę warzywa i dodaj do kiełbasy. Chwilę smaż.

Szybkie leczo z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj w szklance zimnej wody i dodaj do potrawy.

Szybkie leczo z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Całość gotuj przez ok. 5 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Aby zaostrzyć smak potrawy, dodaj dwie trzy łyżki Ketchupu Hellmann's Pikantnego.

Szybkie leczo z kiełbasą - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Jadwiga  Sroka

    Jadwiga Sroka , 12.09.2019

    tak po raz pierwszy tak gotowałam bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Miszczyk

    Lukasz Miszczyk , 19.09.2015

    trzeba porządnie doprawic

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z warzyw
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie leczo z kiełbasąSzybkie leczo z kiełbasą

Gdy na grządkach i straganach pojawia się papryka, jednym z najprostszych i najpopularniejszych sposobów jej wykorzystania jest przygotowanie leczo. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak szybko przyrządzić tę wywodzącą się z kuchni węgierskiej potrawę. Na początek będziesz potrzebować pętka ulubionej kiełbasy – odpowiednia będzie np. zwyczajna, śląska lub podwawelska. Pokrój ją w dużą kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem posiekanych warzyw, czyli żółtej i czerwonej papryki oraz cebuli. Do tego dania świetnie pasuje również cukinia. Składniki na patelni zalej wymieszaną z wodą przyprawą do leczo, która wzbogaci smak dania i nada mu właściwą konsystencję. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje i dodaj do niego kilka łyżek pikantnego ketchupu. Leczo serwuj na ciepło, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa – najlepiej bagietki lub ciabatty. Przed podaniem posyp obficie drobno posiekaną natką świeżej pietruszki. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.