Szybkie leczo z kiełbasą - domowe: przepis | Przepisy.pl pixel

Szybkie leczo z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
1693 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

417 osób wydrukowało

Pobierz pdf

633 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż pokrojoną w plastry kiełbasę. Pokrój w kostkę warzywa i dodaj do kiełbasy. Chwilę smaż.

Szybkie leczo z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj w szklance zimnej wody i dodaj do potrawy.

Szybkie leczo z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Całość gotuj przez ok. 5 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Aby zaostrzyć smak potrawy, dodaj dwie trzy łyżki Ketchupu Hellmann's Pikantnego.

Szybkie leczo z kiełbasą - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Jadwiga  Sroka

    Jadwiga Sroka , 12.09.2019

    tak po raz pierwszy tak gotowałam bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Miszczyk

    Lukasz Miszczyk , 19.09.2015

    trzeba porządnie doprawic

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie leczo z kiełbasąSzybkie leczo z kiełbasą

Gdy na grządkach i straganach pojawia się papryka, jednym z najprostszych i najpopularniejszych sposobów jej wykorzystania jest przygotowanie leczo. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak szybko przyrządzić tę wywodzącą się z kuchni węgierskiej potrawę. Na początek będziesz potrzebować pętka ulubionej kiełbasy – odpowiednia będzie np. zwyczajna, śląska lub podwawelska. Pokrój ją w dużą kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem posiekanych warzyw, czyli żółtej i czerwonej papryki oraz cebuli. Do tego dania świetnie pasuje również cukinia. Składniki na patelni zalej wymieszaną z wodą przyprawą do leczo, która wzbogaci smak dania i nada mu właściwą konsystencję. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje i dodaj do niego kilka łyżek pikantnego ketchupu. Leczo serwuj na ciepło, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa – najlepiej bagietki lub ciabatty. Przed podaniem posyp obficie drobno posiekaną natką świeżej pietruszki. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.