
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż pokrojoną w plastry kiełbasę. Pokrój w kostkę warzywa i dodaj do kiełbasy. Chwilę smaż.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj w szklance zimnej wody i dodaj do potrawy.

Krok 3
Całość gotuj przez ok. 5 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Aby zaostrzyć smak potrawy, dodaj dwie trzy łyżki Ketchupu Hellmann's Pikantnego.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Podobne przepisy
Szybkie leczo z kiełbasą
Gdy na grządkach i straganach pojawia się papryka, jednym z najprostszych i najpopularniejszych sposobów jej wykorzystania jest przygotowanie leczo. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak szybko przyrządzić tę wywodzącą się z kuchni węgierskiej potrawę. Na początek będziesz potrzebować pętka ulubionej kiełbasy – odpowiednia będzie np. zwyczajna, śląska lub podwawelska. Pokrój ją w dużą kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem posiekanych warzyw, czyli żółtej i czerwonej papryki oraz cebuli. Do tego dania świetnie pasuje również cukinia. Składniki na patelni zalej wymieszaną z wodą przyprawą do leczo, która wzbogaci smak dania i nada mu właściwą konsystencję. Gotuj, aż sos lekko zgęstnieje i dodaj do niego kilka łyżek pikantnego ketchupu. Leczo serwuj na ciepło, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub pieczywa – najlepiej bagietki lub ciabatty. Przed podaniem posyp obficie drobno posiekaną natką świeżej pietruszki. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.