
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
400 gramów
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Kiełbasę pokrój w pół plastry i podsmaż na patelni. Dodaj pokrojoną w centymetrową kostkę cebulę.
Krok 2
Potrawę dopraw wymieszanym w szklance wody Fixem Knorr.
Krok 3
Dodaj odcedzoną fasolkę. Całość gotuj ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Jeśli lubisz majeranek, dopraw nim potrawę do smaku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasolka po bretońsku z kiełbasą
Jeżeli masz ochotę na typowo polskie danie, które jest smaczne, łatwe i szybkie w przygotowaniu, to wypróbuj ten przepis na fasolkę po bretońsku z kiełbasą. To pyszne danie, które nada się zarówno na obiad, jak i na kolację. Jest także dobrym rozwiązaniem na szybki lunch w pracy, ponieważ po odgrzaniu w mikrofalówce nadal będzie smaczne. Biała fasola z puszki, cebula, ulubiona kiełbasa i sos do leczo – z tych składników wyczarujesz smakowitą fasolkę po bretońsku. Kiełbasa może być dowolna, jednak w tej potrawie dobrze sprawdza się kiełbasa wiejska, pełna czosnku i pieprzu. Jeżeli masz w lodówce kawałek wędzonego boczku, także możesz go dodać, wtedy smak dania będzie wyśmienity. Fasolkę po bretońsku podaj w miseczce lub głębokim talerzu, z chlebem, bułeczkami, lub nawet z z¬¬iemniakami. Smacznego!