PRZEPISY.PL

Pamiętajmy o fasolce po bretońsku. To pyszne danie na lunch, obiad lub kolację. Pachnąca, czosnkowa kiełbasa, fasola i przyprawy do leczo tworzą tutaj wyjątkowo udaną kombinację.

Fasolka po bretońsku z kiełbasą - autor: przepisy.pl

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
694
osoby dodały do Mniamlisty
694
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ulubiona kiełbasa500 g
  • Fix Leczo Knorr
    1 opak
  • cebula1 szt
  • biała fasolka z puszki400 g
  • olej3 łyżki
  • woda1 szklanka
Fasolka po bretońsku z kiełbasą – krok 1

Krok 1

Kiełbasę pokrój w pół plastry i podsmaż na patelni. Dodaj pokrojoną w centymetrową kostkę cebulę.
Fasolka po bretońsku z kiełbasą – krok 2

Krok 2

Potrawę dopraw wymieszanym w szklance wody Fixem Knorr.
Fasolka po bretońsku z kiełbasą – krok 3

Krok 3

Dodaj odcedzoną fasolkę. Całość gotuj ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Jeśli lubisz majeranek, dopraw nim potrawę do smaku.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Leczo KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

28
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
645
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
95
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
139
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe