
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
400 gramów
3 łyżki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Kiełbasę pokrój w pół plastry i podsmaż na patelni. Dodaj pokrojoną w centymetrową kostkę cebulę.

Krok 2
Potrawę dopraw wymieszanym w szklance wody Fixem Knorr.

Krok 3
Dodaj odcedzoną fasolkę. Całość gotuj ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Jeśli lubisz majeranek, dopraw nim potrawę do smaku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasolka po bretońsku z kiełbasą
Jeżeli masz ochotę na typowo polskie danie, które jest smaczne, łatwe i szybkie w przygotowaniu, to wypróbuj ten przepis na fasolkę po bretońsku z kiełbasą. To pyszne danie, które nada się zarówno na obiad, jak i na kolację. Jest także dobrym rozwiązaniem na szybki lunch w pracy, ponieważ po odgrzaniu w mikrofalówce nadal będzie smaczne. Biała fasola z puszki, cebula, ulubiona kiełbasa i sos do leczo – z tych składników wyczarujesz smakowitą fasolkę po bretońsku. Kiełbasa może być dowolna, jednak w tej potrawie dobrze sprawdza się kiełbasa wiejska, pełna czosnku i pieprzu. Jeżeli masz w lodówce kawałek wędzonego boczku, także możesz go dodać, wtedy smak dania będzie wyśmienity. Fasolkę po bretońsku podaj w miseczce lub głębokim talerzu, z chlebem, bułeczkami, lub nawet z ziemniakami. Smacznego!



































