Fasolka po bretońsku z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka po bretońsku z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

97

1973 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

888 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2034 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

400 gramów

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kiełbasę pokrój w pół plastry i podsmaż na patelni. Dodaj pokrojoną w centymetrową kostkę cebulę.

Fasolka po bretońsku z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Potrawę dopraw wymieszanym w szklance wody Fixem Knorr.

Fasolka po bretońsku z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Dodaj odcedzoną fasolkę. Całość gotuj ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Jeśli lubisz majeranek, dopraw nim potrawę do smaku.

Fasolka po bretońsku z kiełbasą - Krok 3
98

Opinie o przepisie

  • Małgorzata Kszczot

    Małgorzata Kszczot , 31.12.2021

    Tak, moimi tajnymi składnikami są cząber i wytrawne czerwone wino :) - pycha, moje SYLWESTROWE danie!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja

    Alicja , 19.12.2021

    TAK , JA DODAJE JESZCZE majeranku i jest przepyszne ;)))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Żukowska-Bober

    Mariola Żukowska-Bober , 10.01.2018

    Pyszna również ciecierzyca w tej wersji

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Koczorowska

    Janina Koczorowska , 10.01.2018

    smaczne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Dubiel

    Basia Dubiel , 08.02.2016

    oj pycha pycha Ewuniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Majewski

    Marcin Majewski , 09.01.2016

    pyszne.zamiast przyprawy knorr dalem pomidory z puszki i sam doprawilem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Noras

    Wojtek Noras , 01.01.2016

    dobre szybkie dla mnie idealne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Nowak

    Ewa Nowak , 31.12.2015

    Szybkie danie dla zgłodniałego studenciaka. Tradycyjna fasolka po bretońsku puszkom mówi stanowcze "nie".

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Celina Mazurkiewicz

    Celina Mazurkiewicz , 25.11.2015

    pyszne szybkie danie, ale proponowałbym więcej sosu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Liliana M. Leszczyńska

    Liliana M. Leszczyńska , 23.11.2015

    soja po bretońsku smakuje równie wspaniale .. (y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Krzyżanowski

    Waldemar Krzyżanowski , 19.11.2015

    Najlepiej z fasoli duży Jaś ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 18.11.2015

    Zupę ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Nowak

    Andrzej Nowak , 18.11.2015

    Jedz widelcem !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Nowak

    Andrzej Nowak , 18.11.2015

    Potwierdzam ,wędzone komponuje się z fasolami jak smyczki z instrumentami dętymi !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Gasior

    Piotr Gasior , 18.11.2015

    Dobra fasolka lepsza od mięsa pieczeni jest.....ma wszystkie smaki świata majeranek trzeba dać i zasmazke złota xd!!!!!!wyjdxie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Gasior

    Piotr Gasior , 18.11.2015

    Pamiętam .....drugi dxien w Wojsku Polskim......deszcz ze śniegiem bieganie padanie na pysk......a o 14 30 obiad micha wielka wspaniałej fasolki z boczkiem i kiełbasa w cudnym sosie pomidorowym z przyprawami i białe wielkie bułki. ....w górach Sudetach ......zjadłem trzy talerze .....smak na całe życie ......diety juz nie stosuje .....szczęśliwie żyje xd!!!!!!takie wspomnienia młodości 21 lat siła byka i potwora Centrum Szkolenia Radio elektronicznego w Jeleniej Górze czwarty kwietnia przyjęcie do Wojska Polskiego. .......z chlopca przemiana w mezczyzne xd!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Gasior

    Piotr Gasior , 18.11.2015

    O raju potrawa z dzieciństwa ......nagroda za pracę na ogrodzie u babci ....po przymrozku smakuje najlepiej......MC Donalds wysiada......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Mochaupt

    Ryszard Mochaupt , 18.11.2015

    miam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Laskowska

    Elżbieta Laskowska , 18.11.2015

    Koniecznie w tym boczus i majeranek to jest to mniamnia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Sadowska

    Anna Sadowska , 18.11.2015

    wlasnie zrobilam,pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 18.11.2015

    Biodra i ..., widziały

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lila Łoszakiewicz

    Lila Łoszakiewicz , 18.11.2015

    fasola z puszki i knorr, rewelacja, zdrowie i smak :'(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Duraj

    Krzysztof Duraj , 18.11.2015

    jedna z moich ulubionych potraw :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Szumowska

    Ewa Szumowska , 18.11.2015

    Uwielbiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jaworek

    Anna Jaworek , 18.11.2015

    A skąd wiedzialas ze dzisiaj gotuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mikołajczyk

    Krzysztof Mikołajczyk , 18.11.2015

    Mniam miam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jaga Łazarska-Budnicka

    Jaga Łazarska-Budnicka , 18.11.2015

    Fasoli od dziecka nie lubię, myślę sobie, może ta by mi smakowała

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Oksza-Klossi

    Marek Oksza-Klossi , 18.11.2015

    Anna Dolata-Tritt Oni podobno białe mięso jedzą, a może się mylę?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Oksza-Klossi

    Marek Oksza-Klossi , 18.11.2015

    Cholera....zapomniałem o pomidorach!! i piwo, żeby fasolka nie myślała, że ją ......pies zjadł.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Knapik

    Antoni Knapik , 18.11.2015

    Nie tylko w łyżce ale i całym garnku nie ma ani jednej kalorii. Widział ktoś kiedyś kalalorię w jedzeniu?

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka po bretońsku z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krówka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka po bretońsku z kiełbasąFasolka po bretońsku z kiełbasą

Jeżeli masz ochotę na typowo polskie danie, które jest smaczne, łatwe i szybkie w przygotowaniu, to wypróbuj ten przepis na fasolkę po bretońsku z kiełbasą. To pyszne danie, które nada się zarówno na obiad, jak i na kolację. Jest także dobrym rozwiązaniem na szybki lunch w pracy, ponieważ po odgrzaniu w mikrofalówce nadal będzie smaczne. Biała fasola z puszki, cebula, ulubiona kiełbasa i sos do leczo – z tych składników wyczarujesz smakowitą fasolkę po bretońsku. Kiełbasa może być dowolna, jednak w tej potrawie dobrze sprawdza się kiełbasa wiejska, pełna czosnku i pieprzu. Jeżeli masz w lodówce kawałek wędzonego boczku, także możesz go dodać, wtedy smak dania będzie wyśmienity. Fasolkę po bretońsku podaj w miseczce lub głębokim talerzu, z chlebem, bułeczkami, lub nawet z ziemniakami. Smacznego!