Szybka fasola po bretońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szybka fasola po bretońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

347 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

400 osób wydrukowało

Pobierz pdf

677 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

200 mililitrów

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni zeszklij na oleju drobno pokrojoną cebulę.

Szybka fasola po bretońsku - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i zrumień ją.

Szybka fasola po bretońsku - Krok 2

Krok 3

Wlej 200 ml wody i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Szybka fasola po bretońsku - Krok 3

Krok 4

Fasolę odsącz, pomidory z puszki posiekaj i dodaj wszystko na patelnię.

Szybka fasola po bretońsku - Krok 4

Krok 5

Zagotuj całość i duś pod przykryciem przez 15 minut. Dopraw majerankiem. Fasolkę podawaj z pieczywem lub ziemniakami.

Szybka fasola po bretońsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka fasola po bretońskuSzybka fasola po bretońsku

Szybka fasola po bretońsku to świetna alternatywa dla klasycznego wariantu tego dania (wymagającego m.in. namaczania fasoli i długiego gotowania). Aby przygotować szybszą wersję tej potrawy, na początek zeszklij na patelni pokrojoną drobno cebulę, a potem dodaj do niej kiełbasę. Wybierz białą fasolę z puszki. Dokładnie ją odsącz i przepłucz w chłodnej wodzie. Jej smak dobrze podkreśli słodka lub pikantna papryka. Wypróbuj obu wersji, w sezonie wykorzystując różne odmiany świeżych papryk, natomiast zimą dodając suszoną. W tym daniu niezbędne będą również pomidory – świeże, pokrojone w kawałki lub z puszki. Całość podsmażaj ze sobą przez chwilę. Aromatu tej potrawie dodadzą: czosnek oraz majeranek. Fasolkę podawaj na ciepło z chrupiącym pieczywem, np. bagietką lub chlebem wiejskim. Sprawdź, jak smakuje szybka fasolka po bretońsku także z wkładką mięsną, np. podsmażoną kiełbasą lub kawałkami wołowiny. Wypróbuj ten przepis na smaczne i uniwersalne danie. Sprawdzi się na wiele różnych okazji.