Szybka fasola po bretońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka fasola po bretońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

54

heart
432 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

442 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

824 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

200 mililitrów

2 opakowania

1 opakowanie

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni zeszklij na oleju drobno pokrojoną cebulę.

Szybka fasola po bretońsku - Krok 1

Krok 2

Dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i zrumień ją.

Szybka fasola po bretońsku - Krok 2

Krok 3

Wlej 200 ml wody i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Szybka fasola po bretońsku - Krok 3

Krok 4

Fasolę odsącz, pomidory z puszki posiekaj i dodaj wszystko na patelnię.

Szybka fasola po bretońsku - Krok 4

Krok 5

Zagotuj całość i duś pod przykryciem przez 15 minut. Dopraw majerankiem. Fasolkę podawaj z pieczywem lub ziemniakami.

Szybka fasola po bretońsku - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka fasola po bretońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka fasola po bretońskuSzybka fasola po bretońsku

Szybka fasola po bretońsku to świetna alternatywa dla klasycznego wariantu tego dania (wymagającego m.in. namaczania fasoli i długiego gotowania). Aby przygotować szybszą wersję tej potrawy, na początek zeszklij na patelni pokrojoną drobno cebulę, a potem dodaj do niej kiełbasę. Wybierz białą fasolę z puszki. Dokładnie ją odsącz i przepłucz w chłodnej wodzie. Jej smak dobrze podkreśli słodka lub pikantna papryka. Wypróbuj obu wersji, w sezonie wykorzystując różne odmiany świeżych papryk, natomiast zimą dodając suszoną. W tym daniu niezbędne będą również pomidory – świeże, pokrojone w kawałki lub z puszki. Całość podsmażaj ze sobą przez chwilę. Aromatu tej potrawie dodadzą: czosnek oraz majeranek. Fasolkę podawaj na ciepło z chrupiącym pieczywem, np. bagietką lub chlebem wiejskim. Sprawdź, jak smakuje szybka fasolka po bretońsku także z wkładką mięsną, np. podsmażoną kiełbasą lub kawałkami wołowiny. Wypróbuj ten przepis na smaczne i uniwersalne danie. Sprawdzi się na wiele różnych okazji.