
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
200 mililitrów
2 opakowania
1 opakowanie
1 sztuka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dużej patelni zeszklij na oleju drobno pokrojoną cebulę.

Krok 2
Dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i zrumień ją.

Krok 3
Wlej 200 ml wody i dodaj zawartość opakowania Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Fasolę odsącz, pomidory z puszki posiekaj i dodaj wszystko na patelnię.

Krok 5
Zagotuj całość i duś pod przykryciem przez 15 minut. Dopraw majerankiem. Fasolkę podawaj z pieczywem lub ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Pikantne Bolognese z chili Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka fasola po bretońsku
Szybka fasola po bretońsku to świetna alternatywa dla klasycznego wariantu tego dania (wymagającego m.in. namaczania fasoli i długiego gotowania). Aby przygotować szybszą wersję tej potrawy, na początek zeszklij na patelni pokrojoną drobno cebulę, a potem dodaj do niej kiełbasę. Wybierz białą fasolę z puszki. Dokładnie ją odsącz i przepłucz w chłodnej wodzie. Jej smak dobrze podkreśli słodka lub pikantna papryka. Wypróbuj obu wersji, w sezonie wykorzystując różne odmiany świeżych papryk, natomiast zimą dodając suszoną. W tym daniu niezbędne będą również pomidory – świeże, pokrojone w kawałki lub z puszki. Całość podsmażaj ze sobą przez chwilę. Aromatu tej potrawie dodadzą: czosnek oraz majeranek. Fasolkę podawaj na ciepło z chrupiącym pieczywem, np. bagietką lub chlebem wiejskim. Sprawdź, jak smakuje szybka fasolka po bretońsku także z wkładką mięsną, np. podsmażoną kiełbasą lub kawałkami wołowiny. Wypróbuj ten przepis na smaczne i uniwersalne danie. Sprawdzi się na wiele różnych okazji.