Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

769 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

402 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

638 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

600 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu lub garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili, słodką papryką w proszku i pokrojoną w półplasterki kiełbasę.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Pieczarki pokrój w ćwiartki, a paprykę w duże kawałki i dodaj do pozostałych składników.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Wlej 600 ml wody i wsyp Naturalnie smaczne Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 4

Krok 5

Dodaj suchy makaron i zagotuj całą potrawę. Następnie zmniejsz ogień, przykryj rondel i duś około 15 minut. Makaron świderki z paprykowo-grzybowym sosie będzie świetnie smakował, jeśli dodasz jeszcze starty wędzony ser.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Weronika  Gadoś

    Weronika Gadoś , 18.12.2022

    TAK Super pomysł, gdyż jest to właściwie danie jednogarnkowe, czyli będzie szybko. Zamiast części wody dodam passatę pomidorową.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasąŚwiderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą

W dużym rondlu lub garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.