Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
777 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

406 osób wydrukowało

Pobierz pdf

649 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

600 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu lub garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili, słodką papryką w proszku i pokrojoną w półplasterki kiełbasę.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Pieczarki pokrój w ćwiartki, a paprykę w duże kawałki i dodaj do pozostałych składników.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Wlej 600 ml wody i wsyp Naturalnie smaczne Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 4

Krok 5

Dodaj suchy makaron i zagotuj całą potrawę. Następnie zmniejsz ogień, przykryj rondel i duś około 15 minut. Makaron świderki z paprykowo-grzybowym sosie będzie świetnie smakował, jeśli dodasz jeszcze starty wędzony ser.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Weronika  Gadoś

    Weronika Gadoś , 18.12.2022

    TAK Super pomysł, gdyż jest to właściwie danie jednogarnkowe, czyli będzie szybko. Zamiast części wody dodam passatę pomidorową.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasąŚwiderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą

W dużym rondlu lub garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.