Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
778 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

408 osób wydrukowało

Pobierz pdf

657 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

600 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym rondlu lub garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili, słodką papryką w proszku i pokrojoną w półplasterki kiełbasę.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Pieczarki pokrój w ćwiartki, a paprykę w duże kawałki i dodaj do pozostałych składników.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Wlej 600 ml wody i wsyp Fix Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 4

Krok 5

Dodaj suchy makaron i zagotuj całą potrawę. Następnie zmniejsz ogień, przykryj rondel i duś około 15 minut. Makaron świderki z paprykowo-grzybowym sosie będzie świetnie smakował, jeśli dodasz jeszcze starty wędzony ser.

Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Weronika  Gadoś

    Weronika Gadoś , 18.12.2022

    TAK Super pomysł, gdyż jest to właściwie danie jednogarnkowe, czyli będzie szybko. Zamiast części wody dodam passatę pomidorową.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasąŚwiderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą

W dużym rondlu lub garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.