Makaron z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z parówkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

2 sztuki

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem Bulionu cielęcego Knorr i odcedź.

Krok 2

Pieczarki umyj, pokrój w ćwiartki i podduś na oliwie.

Krok 3

Parówki pokrój w plastry i również podsmaż. Przełóż wraz z pieczarkami i makaronem do szerokiego garnka. przesmaż lekko na oliwie.

Krok 4

Wlej rozmieszane jajka, dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj. Smaż tak długo, aż jajka się zetną. cały czas mieszaj. Całość posyp natką pietruszki i udekoruj pomidorami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej