Makaron z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z parówkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

2 sztuki

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem Bulionu cielęcego Knorr i odcedź.

Krok 2

Pieczarki umyj, pokrój w ćwiartki i podduś na oliwie.

Krok 3

Parówki pokrój w plastry i również podsmaż. Przełóż wraz z pieczarkami i makaronem do szerokiego garnka. przesmaż lekko na oliwie.

Krok 4

Wlej rozmieszane jajka, dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj. Smaż tak długo, aż jajka się zetną. cały czas mieszaj. Całość posyp natką pietruszki i udekoruj pomidorami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej