Makaron z parówkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z parówkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

4 sztuki

200 gramów

2 sztuki

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem Bulionu cielęcego Knorr i odcedź.

Krok 2

Pieczarki umyj, pokrój w ćwiartki i podduś na oliwie.

Krok 3

Parówki pokrój w plastry i również podsmaż. Przełóż wraz z pieczarkami i makaronem do szerokiego garnka. przesmaż lekko na oliwie.

Krok 4

Wlej rozmieszane jajka, dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj. Smaż tak długo, aż jajka się zetną. cały czas mieszaj. Całość posyp natką pietruszki i udekoruj pomidorami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z parówkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej