
Składniki
300 gramów
1 sztuka
4 sztuki
200 gramów
2 sztuki
4 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w wodzie z dodatkiem Bulionu cielęcego Knorr i odcedź.
Krok 2
Pieczarki umyj, pokrój w ćwiartki i podduś na oliwie.
Krok 3
Parówki pokrój w plastry i również podsmaż. Przełóż wraz z pieczarkami i makaronem do szerokiego garnka. przesmaż lekko na oliwie.
Krok 4
Wlej rozmieszane jajka, dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj. Smaż tak długo, aż jajka się zetną. cały czas mieszaj. Całość posyp natką pietruszki i udekoruj pomidorami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































