Zapiekanka z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z serem feta

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

200 gramów

400 gramów

300 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, przelej zimną wodą i odstaw.

Krok 2

Z pomidorów zdejmij skórkę, a następnie pokrój je na cienkie plastry.

Krok 3

Ser feta roztop na wolnym ogniu, wymieszaj ze śmietaną, dodaj Kostki do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Dokładnie je rozprowadź

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem.Do naczynia włóż makaron i pomidory.

Krok 5

Całość polej sosem. Możesz przełożyć kilka warstw pomidorów i makaronu. Piecz w nagrzanym do 190 o C piekarniku ok. 20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z arbuzem i fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej