Zapiekanka z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z serem feta

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

200 gramów

400 gramów

300 mililitrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, przelej zimną wodą i odstaw.

Krok 2

Z pomidorów zdejmij skórkę, a następnie pokrój je na cienkie plastry.

Krok 3

Ser feta roztop na wolnym ogniu, wymieszaj ze śmietaną, dodaj Kostki do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Dokładnie je rozprowadź

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem.Do naczynia włóż makaron i pomidory.

Krok 5

Całość polej sosem. Możesz przełożyć kilka warstw pomidorów i makaronu. Piecz w nagrzanym do 190 o C piekarniku ok. 20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej