Zapiekanka z serem feta

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

200 gramów

3 sztuki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj, przelej zimną wodą i odstaw.

Krok 2

Z pomidorów zdejmij skórkę, a następnie pokrój je na cienkie plastry.

Krok 3

Ser feta roztop na wolnym ogniu, wymieszaj ze śmietaną, dodaj Kostki do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Dokładnie je rozprowadź

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem.Do naczynia włóż makaron i pomidory.

Krok 5

Całość polej sosem. Możesz przełożyć kilka warstw pomidorów i makaronu. Piecz w nagrzanym do 190 o C piekarniku ok. 20 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej