
Składniki
1 szczypta
300 gramów
2 łyżki
1 łyżka
400 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron i odcedź.
Krok 2
Śmietanę gotuj z sokiem z cytryny dodaj pokrojonego na kawałki łososia. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
Dodaj posiekany koperek. Wymieszaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej