Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy jest delikatniejszy od zwykłego i lepiej łączy się ze smakiem sosów. Dlatego właśnie postanowiłem przygotować SPAGHETTI RYŻOWE Z KAWAŁECZKAMI WIEPRZOWINY. Taki europejski ukłon w stronę kuchni chińskiej.

Krok 2

Makaron wrzuć do wrzącej wody i odstaw na 5 minut. Odcedź. Polędwiczki pokrój w sposób tajski, oprósz solą i pieprzem. Na patelnię wlej 3-4 łyżki oliwy. Rozgrzej, wrzuć mięso (kawałek po kawałku), seler i cebulę, podsmaż, mieszając. Na drugiej patelni rozgrzej resztę oliwy, wrzuć pieczarki, od razu posól, aby puściły sok. Gdy sok odparuje, dodaj podsmażone składniki z drugiej patelni i wymieszaj. Mocno podgrzej, wlej śmietanę, zagotuj, mieszając. Dodaj musztardę, wymieszaj i od razu zdejmij z ognia. Połącz z odcedzonym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej