Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ryżowy jest delikatniejszy od zwykłego i lepiej łączy się ze smakiem sosów. Dlatego właśnie postanowiłem przygotować SPAGHETTI RYŻOWE Z KAWAŁECZKAMI WIEPRZOWINY. Taki europejski ukłon w stronę kuchni chińskiej.

Krok 2

Makaron wrzuć do wrzącej wody i odstaw na 5 minut. Odcedź. Polędwiczki pokrój w sposób tajski, oprósz solą i pieprzem. Na patelnię wlej 3-4 łyżki oliwy. Rozgrzej, wrzuć mięso (kawałek po kawałku), seler i cebulę, podsmaż, mieszając. Na drugiej patelni rozgrzej resztę oliwy, wrzuć pieczarki, od razu posól, aby puściły sok. Gdy sok odparuje, dodaj podsmażone składniki z drugiej patelni i wymieszaj. Mocno podgrzej, wlej śmietanę, zagotuj, mieszając. Dodaj musztardę, wymieszaj i od razu zdejmij z ognia. Połącz z odcedzonym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti ryżowe z kawałeczkami wieprzowiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej