
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotuj makaron i przełóż ugotowany makaron do naczynia do zapiekania.

Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.

Krok 3
Dodaj 300 mililitrów wody, śmietanę i Fix Knorr. Wymieszaj całość, zagotuj i dodaj do makaronu.

Krok 4
Obierz marchew i pokrój w plastry. Brokuła podziel na różyczki, kukurydzę odsącz. Dodaj warzywa do naczynia z makaronem i delikatnie wymieszaj. Całość posyp startym serem i piecz przez 25 minut w 160 °C.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka makaronowa
To danie z pewnością stanie się jednym z twoich ulubionych. Dlaczego? Pyszną i aromatyczną zapiekankę makaronową stworzysz łatwo i szybko, i będzie pasować idealnie na obiad lub lunch w domu lub który zabierzesz ze sobą do pracy. Zapiekankę można bez problemu odgrzewać. Gdy to zrobisz, aromat papryki, ziół prowansalskich i pietruszki tylko przybierze na sile. Jakich składników potrzebujesz, żeby stworzyć swoją idealną zapiekankę makaronową? Zazwyczaj wszystkie masz w lodówce – to filet z kurczaka, papryka, pieczarki i makaron. Jeżeli chcesz, możesz dodać inne warzywa, ale w tej konfiguracji zapiekanka smakuje najlepiej. Nie zapomnij także o żółtym serze, którym posyp gotową potrawę. Jaki ser wybrać? Danie będziesz zapiekać w piekarniku, dlatego warto zdecydować się twardy i dojrzały ser. Łatwo go zetrzeć, a pod wpływem wysokiej temperatury idealnie się rozpuszcza, nadając zapiekance kremową konsystencję. Dobrym wyborem będą gouda czy ementaler.