Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotuj makaron i przełóż ugotowany makaron do naczynia do zapiekania.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.
Krok 3
Dodaj 300 mililitrów wody, śmietanę i Fix Knorr. Wymieszaj całość, zagotuj i dodaj do makaronu.
Krok 4
Obierz marchew i pokrój w plastry. Brokuła podziel na różyczki, kukurydzę odsącz. Dodaj warzywa do naczynia z makaronem i delikatnie wymieszaj. Całość posyp startym serem i piecz przez 25 minut w 160 °C.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka makaronowa
To danie z pewnością stanie się jednym z twoich ulubionych. Dlaczego? Pyszną i aromatyczną zapiekankę makaronową stworzysz łatwo i szybko, i będzie pasować idealnie na obiad lub lunch w domu lub który zabierzesz ze sobą do pracy. Zapiekankę można bez problemu odgrzewać. Gdy to zrobisz, aromat papryki, ziół prowansalskich i pietruszki tylko przybierze na sile. Jakich składników potrzebujesz, żeby stworzyć swoją idealną zapiekankę makaronową? Zazwyczaj wszystkie masz w lodówce – to filet z kurczaka, papryka, pieczarki i makaron. Jeżeli chcesz, możesz dodać inne warzywa, ale w tej konfiguracji zapiekanka smakuje najlepiej. Nie zapomnij także o żółtym serze, którym posyp gotową potrawę. Jaki ser wybrać? Danie będziesz zapiekać w piekarniku, dlatego warto zdecydować się twardy i dojrzały ser. Łatwo go zetrzeć, a pod wpływem wysokiej temperatury idealnie się rozpuszcza, nadając zapiekance kremową konsystencję. Dobrym wyborem będą gouda czy ementaler.