
Składniki
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotuj makaron i przełóż ugotowany makaron do naczynia do zapiekania.

Krok 2
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż na złoty kolor.

Krok 3
Dodaj 300 mililitrów wody, śmietanę i Fix Knorr. Wymieszaj całość, zagotuj i dodaj do makaronu.

Krok 4
Obierz marchew i pokrój w plastry. Brokuła podziel na różyczki, kukurydzę odsącz. Dodaj warzywa do naczynia z makaronem i delikatnie wymieszaj. Całość posyp startym serem i piecz przez 25 minut w 160 °C.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka makaronowa
To danie z pewnością stanie się jednym z twoich ulubionych. Dlaczego? Pyszną i aromatyczną zapiekankę makaronową stworzysz łatwo i szybko, i będzie pasować idealnie na obiad lub lunch w domu lub który zabierzesz ze sobą do pracy. Zapiekankę można bez problemu odgrzewać. Gdy to zrobisz, aromat papryki, ziół prowansalskich i pietruszki tylko przybierze na sile. Jakich składników potrzebujesz, żeby stworzyć swoją idealną zapiekankę makaronową? Zazwyczaj wszystkie masz w lodówce – to filet z kurczaka, papryka, pieczarki i makaron. Jeżeli chcesz, możesz dodać inne warzywa, ale w tej konfiguracji zapiekanka smakuje najlepiej. Nie zapomnij także o żółtym serze, którym posyp gotową potrawę. Jaki ser wybrać? Danie będziesz zapiekać w piekarniku, dlatego warto zdecydować się twardy i dojrzały ser. Łatwo go zetrzeć, a pod wpływem wysokiej temperatury idealnie się rozpuszcza, nadając zapiekance kremową konsystencję. Dobrym wyborem będą gouda czy ementaler.