Sałatka z kozim serem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kozim serem i szpinakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bardzo prosta i smaczna sałatka. Mieszamy w dowolnych ilościach (wedle uznania) ugotowany al dente makaron, liście szpinaku i pokruszony kozi ser.

Krok 2

Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej