Sałatka z kozim serem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kozim serem i szpinakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bardzo prosta i smaczna sałatka. Mieszamy w dowolnych ilościach (wedle uznania) ugotowany al dente makaron, liście szpinaku i pokruszony kozi ser.

Krok 2

Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej