Sałatka z kozim serem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kozim serem i szpinakiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bardzo prosta i smaczna sałatka. Mieszamy w dowolnych ilościach (wedle uznania) ugotowany al dente makaron, liście szpinaku i pokruszony kozi ser.

Krok 2

Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i skrapiamy sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kozim serem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej