Włoska kanapka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska kanapka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

5 sztuk

5 łyżek

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zawartość małej saszetki wymieszaj z oliwą i wodą.

Krok 2

Piersi rozbij lekko, a następnie zanurz w marynacie.

Krok 3

Zamarynowane piersi włóż do torebek i w takiej postaci smaż na suchej, lekko rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony.

Krok 4

Paluchy przekrój wzdłuż na pół i posmaruj Majonezem Babuni Hellmann's. Następnie w środek kanapki włóż plastry sera, pomidorki oraz listki bazylii.

Krok 5

Usmażone piersi wyjmij z torebek, pokrój w plastry pod skosem, a następnie włóż do kanapek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej