Włoska kanapka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska kanapka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

5 sztuk

5 łyżek

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zawartość małej saszetki wymieszaj z oliwą i wodą.

Krok 2

Piersi rozbij lekko, a następnie zanurz w marynacie.

Krok 3

Zamarynowane piersi włóż do torebek i w takiej postaci smaż na suchej, lekko rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony.

Krok 4

Paluchy przekrój wzdłuż na pół i posmaruj Majonezem Babuni Hellmann's. Następnie w środek kanapki włóż plastry sera, pomidorki oraz listki bazylii.

Krok 5

Usmażone piersi wyjmij z torebek, pokrój w plastry pod skosem, a następnie włóż do kanapek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysty kurczak z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej