Włoska kanapka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska kanapka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

302 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

5 sztuk

5 łyżek

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zawartość małej saszetki wymieszaj z oliwą i wodą.

Krok 2

Piersi rozbij lekko, a następnie zanurz w marynacie.

Krok 3

Zamarynowane piersi włóż do torebek i w takiej postaci smaż na suchej, lekko rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony.

Krok 4

Paluchy przekrój wzdłuż na pół i posmaruj Majonezem Babuni Hellmann's. Następnie w środek kanapki włóż plastry sera, pomidorki oraz listki bazylii.

Krok 5

Usmażone piersi wyjmij z torebek, pokrój w plastry pod skosem, a następnie włóż do kanapek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej