Włoska kanapka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska kanapka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

5 sztuk

5 łyżek

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zawartość małej saszetki wymieszaj z oliwą i wodą.

Krok 2

Piersi rozbij lekko, a następnie zanurz w marynacie.

Krok 3

Zamarynowane piersi włóż do torebek i w takiej postaci smaż na suchej, lekko rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony.

Krok 4

Paluchy przekrój wzdłuż na pół i posmaruj Majonezem Babuni Hellmann's. Następnie w środek kanapki włóż plastry sera, pomidorki oraz listki bazylii.

Krok 5

Usmażone piersi wyjmij z torebek, pokrój w plastry pod skosem, a następnie włóż do kanapek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska kanapka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej