Francuskie mini babeczki z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie mini babeczki z kurczakiem

Autor: Bernadetta

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

370 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

5 dekagramów

1 sztuka

12 dekagramów

4 łyżki

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łyżkę przyprawy z opakowania soczystego kurczaka dokładnie mieszamy z olejem i wodą. Marynatą smarujemy z obu stron piersi z kurczaka, rozbite na grubość 1,5-2,0 cm. Piersi umieszczamy pojedynczo w papierowych torebkach Jana Niezbędnego. Smażymy z obu stron po około 6-7 minut- w tym czasie kilka razy przewracamy na drugą stronę.

Krok 2

Po usmażeniu i wystudzeniu, piersi kroimy w drobną kostkę. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i ketchup. Dokładnie mieszamy.

Krok 3

Z ciasta francuskiego wycinamy koła (ja do tego celu użyłam niedużych miseczek), wykładamy nimi foremki do muffinek (wykorzystałam formę z nieprzywieralną powłoką, jeśli takiej nie macie posmarujcie foremki masłem). Napełniamy farszem z piersi kurczaka. Na górę układamy po kilka plasterków mozzarelli. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 4

Przed podaniem przybieramy listkami świeżej bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie mini babeczki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie mini babeczki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie mini babeczki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie mini babeczki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie mini babeczki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie mini babeczki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie mini babeczki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie mini babeczki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Pieczony klops
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej