Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 szklanki

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, jajko i kaszę mannę wyrób na jednolitą masę. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Z masy formuj okrągłe pulpety.

Krok 3

W jednym litrze wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr, zagotuj.

Krok 4

Do wrzącego bulionu włóż pulpety i gotuj 20 minut. Pulpety wyjmij.

Krok 5

Do płynu dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 6

Mąkę ziemniaczaną rozrób w 0,25 szklanki zimnej wody i stopniowo wlewaj do sosu szybko mieszając.

Krok 7

Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej