Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

467

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 szklanki

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, jajko i kaszę mannę wyrób na jednolitą masę. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Z masy formuj okrągłe pulpety.

Krok 3

W jednym litrze wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr, zagotuj.

Krok 4

Do wrzącego bulionu włóż pulpety i gotuj 20 minut. Pulpety wyjmij.

Krok 5

Do płynu dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 6

Mąkę ziemniaczaną rozrób w 0,25 szklanki zimnej wody i stopniowo wlewaj do sosu szybko mieszając.

Krok 7

Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej