Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 szklanki

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, jajko i kaszę mannę wyrób na jednolitą masę. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Z masy formuj okrągłe pulpety.

Krok 3

W jednym litrze wody rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr, zagotuj.

Krok 4

Do wrzącego bulionu włóż pulpety i gotuj 20 minut. Pulpety wyjmij.

Krok 5

Do płynu dodaj koncentrat pomidorowy.

Krok 6

Mąkę ziemniaczaną rozrób w 0,25 szklanki zimnej wody i stopniowo wlewaj do sosu szybko mieszając.

Krok 7

Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej