
Składniki
120 gramów
1 sztuka
60 mililitrów
30 gramów
60 gramów
2 łyżki
750 gramów
null
125 mililitrów
1 sztuka
180 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużej misce zalej bułkę tartą mlekiem, dodaj mięso, natkę, jajko.

Krok 2
Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr według przepisu na opakowaniu.

Krok 3
Do masy dodaj Fix Kotlety mielone i całość ponownie wymieszaj.

Krok 4
Formuj kulki wkładając do środka trochę sera.

Krok 5
Kulki obtocz w mące i smaż na maśle z gałązką szałwii. Kiedy zbrązowieją, dolej wino, przykryj patelnię i duś 20 minut. Pulpety możesz również podawać z sosem śmietanowo – grzybowym Knorr.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpety
Marzą ci się na obiad pulpety, ale chciałabyś lekko wzbogacić ich pospolity smak? Postaw na mięsne kuleczki z serową niespodzianką w środku. Nawet tak proste danie jak pulpety można przyrządzić na wiele sposobów. Wystarczy odrobina fantazji i dodatek w postaci żółtego sera, najlepiej o nieco ostrym smaku. Zetrzyj go na tarce o grubych oczkach, a następnie ukryj w samym sercu klopsików, gdzie będzie mógł spokojnie roztopić się podczas smażenia. Przepis modyfikuj w zależności od upodobań. Pulpety możesz przyrządzić nie tylko z wołowego, ale również wieprzowego lub drobiowego mięsa, a żółty ser zastąpić mozzarellą lub fetą. Gotowe mięsne kuleczki z „wkładką” podawaj w sosie – na przykład pomidorowym lub śmietanowo-grzybowym. Najlepiej w towarzystwie makaronu tagliatelle lub ugotowanego na sypko ryżu i ulubionej surówki. 1528Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami https://www.przepisy.pl/przepis/tagliatelle-z-czarnymi-oliwkami-i-pomidorami Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami to doskonałe danie dla miłośników makaronu i pikantnych sosów z charakterem. Ten klasyczny włoski makaron w kształcie długich, płaskich wstążek o grubości około dwóch milimetrów, najczęściej podawany jest ze słynnym bolońskim sosem ragù, przyrządzanym na bazie warzyw i mielonego mięsa. Równie dobrze jednak tagliatelle smakują i prezentują się w towarzystwie pomidorów, czarnych oliwek, kaparów i papryczki chili. Pamiętaj jednak, aby ugotować makaron al dente – powinien być jędrny i lekko twardawy. Kapary dodaj natomiast do sosu na samym końcu – pod wpływem wysokiej temperatury tracą bowiem swój niepowtarzalny aromat. Gotowe danie posyp startym parmezanem, udekoruj listkami świeżej bazylii i podawaj na obiad lub romantyczną kolację we dwoje.