Pulpety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

572 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

210 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

1 sztuka

60 mililitrów

30 gramów

60 gramów

2 łyżki

750 gramów

null

125 mililitrów

1 sztuka

180 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce zalej bułkę tartą mlekiem, dodaj mięso, natkę, jajko.

Pulpety  - Krok 1

Krok 2

Przygotuj Fix Kotlety mielone Knorr według przepisu na opakowaniu.

Pulpety  - Krok 2

Krok 3

Do masy dodaj Fix Kotlety mielone i całość ponownie wymieszaj.

Pulpety  - Krok 3

Krok 4

Formuj kulki wkładając do środka trochę sera.

Pulpety  - Krok 4

Krok 5

Kulki obtocz w mące i smaż na maśle z gałązką szałwii. Kiedy zbrązowieją, dolej wino, przykryj patelnię i duś 20 minut. Pulpety możesz również podawać z sosem śmietanowo – grzybowym Knorr.

Pulpety  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Hania Karazim

    Hania Karazim , 15.06.2017

    Mniam, pyszne polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety Pulpety

Marzą ci się na obiad pulpety, ale chciałabyś lekko wzbogacić ich pospolity smak? Postaw na mięsne kuleczki z serową niespodzianką w środku. Nawet tak proste danie jak pulpety można przyrządzić na wiele sposobów. Wystarczy odrobina fantazji i dodatek w postaci żółtego sera, najlepiej o nieco ostrym smaku. Zetrzyj go na tarce o grubych oczkach, a następnie ukryj w samym sercu klopsików, gdzie będzie mógł spokojnie roztopić się podczas smażenia. Przepis modyfikuj w zależności od upodobań. Pulpety możesz przyrządzić nie tylko z wołowego, ale również wieprzowego lub drobiowego mięsa, a żółty ser zastąpić mozzarellą lub fetą. Gotowe mięsne kuleczki z „wkładką” podawaj w sosie – na przykład pomidorowym lub śmietanowo-grzybowym. Najlepiej w towarzystwie makaronu tagliatelle lub ugotowanego na sypko ryżu i ulubionej surówki. 1528Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami https://www.przepisy.pl/przepis/tagliatelle-z-czarnymi-oliwkami-i-pomidorami  Tagliatelle z czarnymi oliwkami i pomidorami to doskonałe danie dla miłośników makaronu i pikantnych sosów z charakterem. Ten klasyczny włoski makaron w kształcie długich, płaskich wstążek o grubości około dwóch milimetrów, najczęściej podawany jest ze słynnym bolońskim sosem ragù, przyrządzanym na bazie warzyw i mielonego mięsa. Równie dobrze jednak tagliatelle smakują i prezentują się w towarzystwie pomidorów, czarnych oliwek, kaparów i papryczki chili. Pamiętaj jednak, aby ugotować makaron al dente – powinien być jędrny i lekko twardawy. Kapary dodaj natomiast do sosu na samym końcu – pod wpływem wysokiej temperatury tracą bowiem swój niepowtarzalny aromat. Gotowe danie posyp startym parmezanem, udekoruj listkami świeżej bazylii i podawaj na obiad lub romantyczną kolację we dwoje.