Soczyste pulpety z fasoli
NOWY PRZEPIS
łatwe
202 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
50 gramów
3 łyżki
50 gramów
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
100 mililitrów
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulkę drobno posiekaj. Fasolę odcedź z zalewy.

Krok 2
Fasolę zmiksuj razem z fixem Knorr, orzechami i wodą, potem dodaj rodzynki.

Krok 3
Z powstałej masy uformuj 2 cm kulki i oprósz je mąką. Obsmaż na patelni, na rozgrzanej oliwie, następnie przełóż na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Krok 4
Na tej samej patelni, na pozostałej oliwie, obsmaż cebulę i czosnek, następnie wlej passatę pomidorową. Sos gotuj chwilę, dopraw do smaku szczyptą soli, cukru oraz oregano.

Krok 5
Do sosu włóż na powrót usmażone kulki i gotuj jeszcze 2-3 minuty.


Dobra rada:
Do sosu możesz dodać łyżkę jogurtu (o ile Ci to nie przeszkadza) i garść posiekanej natki pietruszki – danie wtedy jeszcze lepiej smakuje.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix Soczyste Pulpety
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczyste pulpety z fasoli
Pulpety to danie uwielbiane przez małych i dużych. Sprawdzają się idealnie podczas rodzinnych obiadów. Przyzwyczailiśmy się do przyrządzania ich z mięsa mielonego, ale fasolowa wersja pulpetów też zasługuje na uwagę. Tym bardziej że znajdują się w niej tak nieoczywiste dodatki, jak orzechy włoskie i rodzynki. Smakowite niespodzianki takie jak soczyste pulpety z fasoli lubimy w kuchni najbardziej!
Dla kogo?
Rozpoczynasz swoją przygodę z dietą bezmięsną i szukasz sprawdzonych receptur, które ułatwią ci ten proces i codzienne komponowanie posiłków? Przepis na soczyste pulpety z fasoli to strzał w dziesiątkę!
Na jaką okazję?
To nie pomyłka – przyrządzenie porcji dla 4 osób zajmuje tylko pół godziny, więc pulpetami z fasoli możesz zajadać się nawet w dzień powszedni bez specjalnej okazji i skomplikowanych przygotowań.
Czy wiesz, że?
Wegetariańskie pulpety przygotujesz również z fasoli czerwonej.
Dla urozmaicenia:
Choć zaproponowaliśmy podanie pulpetów z fasoli z sosem pomidorowym, pieczarkowy i koperkowy też będą świetnie pasować.